My Twitter Feed

26 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κυριακίδης: Άδικη απόφαση! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Σε εργολάβο η καθαριότητα -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Κλείνουν τώρα και τα περίπτερα! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

«Δίνουν τα δικαστικά σε ιδιώτες» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Έπιασαν 63χρονο για «οπλοστάσιο» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Διαφωνία με διευθυντή Β/βάθμιας -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

24ωρη απεργία γιατρών του ΕΣΥ -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Μήνυμα Λαφαζάνη για Κιλκίς

Μήνυμα προς τους πολίτες του νομού Κιλκίς απευθύνει ενόψει των εκλογών ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας τα εξής:

lafazanis-lae«Φίλοι και Φίλες, πολίτες του Ν. Κιλκίς.

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, λίγες μέρες μόνο απομένουν μέχρι να βρεθούμε μπροστά στην κάλπη δηλαδή, μπροστά στην ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα, στα παιδιά μας και στο μέλλον αυτού του τόπου.

Δανείζομαι το μήνυμά μου αυτό και το μεταφέρω σε εσάς, όπως ακριβώς ειπώθηκε στην εναρκτήρια ομιλία της προεκλογικής περιόδου της Λαϊκής Ενότητας στην Κρήτη και όπως μεταφέρεται σε όλους τους Έλληνες, για τον απλό λόγο ότι είναι μήνυμα αληθινό, μήνυμα ψυχής και πίστης στα δίκαια του λαού μας.

Αυτή η αλήθεια εκφράστηκε με το μεγαλειώδες ΟΧΙ όλων μας στο δημοψήφισμα του Ιούλη και από αυτήν την αλήθεια αντλούμε όλη μας την δύναμή, να αντισταθούμε απέναντι στα δεσμά που θέλουν να μας επιβάλουν με όπλο την οικονομία.
Αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι η χώρα οδεύει σε μια μετεκλογική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν. Αυτό το μετεκλογικό συνοικέσιο, κυβερνητικό συνοικέσιο, θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο. Διότι είναι ένα συνοικέσιο που έχει έναν και μόνο σκοπό: Να εφαρμοστεί με σκληρό, σκληρότατο τρόπο, το τρίτο μνημόνιο.

Η εφαρμογή όμως του τρίτου μνημονίου σημαίνει εξόντωση και εξουθένωση του ελληνικού λαού. Σημαίνει μια Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο, χωρίς μέλλον και χωρίς καμιά προοπτική, με τους τους νέους και τις νέες μας πρόσφυγες πλέον, αναγκασμένους να ξενιτευτούν για να επιβιώσουν.

Δεν αξίζει η Ελλάδα μια τέτοια τύχη.
Δεν αξίζει μια τέτοια προοπτική.

Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ελπίδα και ελπίδα δεν μπορούν να δώσουν τα μνημόνια.
Τα μνημόνια ακυρώνουν τη δημοκρατία, σημαίνουν εθνική υποτέλεια, σημαίνουν λιτότητα και ξεπούλημα της πατρίδας μας, σημαίνουν φορολεηλασία.

Επομένως για να φέρουμε την ελπίδα σε αυτή τη χώρα, πρέπει να ακυρώσουμε τα μνημόνια.
Η μόνη δύναμη αυτή την ώρα που έχει ρεαλιστική, εναλλακτική πρόταση για την ακύρωση των μνημονίων και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, είναι η Λαϊκή Ενότητα.
Η ισχυροποίηση της Λαϊκής Ενότητας θα ακυρώσει τα μνημόνια. Θα ακυρώσει τα μετεκλογικά σχέδια διάλυσης και καταλήστευσης της χώρας.

Γι’ αυτό η Λαϊκή Ενότητα δίνει έναν αγώνα, ο οποίος δεν είναι παραταξιακός, είναι κατεξοχήν εθνικός και δημοκρατικός αγώνας.
Είναι αγώνας για την επιβίωση και τη σωτηρία αυτού του τόπου.

Και με την ευκαιρία, επειδή η φορολεηλασία ακολουθεί, και γι’ αυτό έγιναν οι εκλογές εξπρές, για να μην αναδειχθεί η φοροληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού, θέλω να κάνω δύο προτάσεις, οι οποίες είναι σημαντικές.

Πρώτη πρόταση, την οποία κάνει η Λαϊκή Ενότητα, την οποία θα εφαρμόσει και σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστεί για να υλοποιηθεί είναι να υπάρξει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως προέλευσης των εισοδημάτων του. 12.000 αφορολόγητο για κάθε φυσικό πρόσωπο, δηλαδή για μισθωτούς, για συνταξιούχους, για αγρότες, για επαγγελματίες, για έμπορους, κλπ.

Αυτό το μέτρο είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμυνας αυτή την ώρα, για να μπορέσει το νοικοκυριό να επιβιώσει και να έχει προοπτική.

Το δεύτερο μέτρο που προτείνουμε, είναι πάρα πολύ σημαντικό και αυτό γιατί θα έρθουν τα χαρτιά της εφορίας σύντομα, είναι η πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει και μπορεί να καταργηθεί, μέσα στο πλαίσιο μιας νέας αντιμνημονιακής πολιτικής, διότι είναι ένας φόρος πάρα πολύ άδικος, είναι ένας φόρος δημευτικός της ακίνητης περιουσίας των μικρομεσαίων, των Ελλήνων με μικρομεσαία εισοδήματα, αλλά κυρίως είναι ένας φόρος αντι-αναπτυξιακός.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι το χαράτσι με το οποίο ο Σουλτάνος ξερίζωσε τους Ελληνικούς πληθυσμούς από την Μ. Ασία, είναι ο φόρος με τον οποίο η γη μας και οι περιουσίες μας αλλάζουν χέρια.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι το μέσον με το οποίο θα εκπληρωθεί ο πραγματικός στόχος των μνημονίων που είναι να βάλει χέρι στις εμπράγματες αξίες των Ελλήνων.

Όσο υπάρχει ΕΝΦΙΑ, δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Γιατί το πρώτο βήμα, για να έχουμε ανάκαμψη, είναι η αναθέρμανση της κατασκευαστικής και οικοδομικής δραστηριότητας, που ο ΕΝΦΙΑ είναι δεδομένο ότι την σκοτώνει.
Γι’ αυτό είναι επείγουσα ανάγκη και πρώτος στόχος μας η άμεση κατάργηση του.

Φίλες και Φίλοι,
Η ανάπτυξη είναι πρώτα κοινωνικές σχέσεις και σε μία κοινωνία που η ανάπτυξη είναι μεμονωμένα έργα που επιφέρουν πρόσκαιρο όφελος για λίγους, σε μία κοινωνία που μειώνει την αξία της εργασίας στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης ανάπτυξης, το αποτέλεσμα είναι η διεύρυνση των ανισοτήτων και η κατασπατάληση των πόρων προς όφελος των λίγων.

Η ανάπτυξη που θα φέρει έσοδα στο δημόσιο, εργασία για όλους, βελτίωση των εισοδημάτων και δικαιοσύνη, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να γίνει και δεν είναι άλλος από την κατάργηση νόμων που στοχοποιούν την γη και την περιουσία του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του εργάτη και του μικρομεσαίου, όπως κάνει ο ΕΝΦΙΑ .

Επομένως ό,τι επιφέρει ανάπτυξη προς όφελος του συνόλου, πρέπει να το έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα. Και ό,τι υποσκάπτει την ανάπτυξη και πολύ περισσότερο τη θάβει, όπως ο ΕΝΦΙΑ, πρέπει να το βάλουμε στο περιθώριο, να το πετάξουμε εκεί που πρέπει. Στα σκουπίδια».

Φίλες και φίλοι του νομού Κιλκίς.
Η αξία της παραμεθορίου περιοχής, η αξία του νομού και των ανθρώπων του φάνηκε τώρα που το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα πύργωσε.

Η συμπαράσταση όλων σας στον άνθρωπο και το παιδί, τον πρόσφυγα άδικων πολέμων, στέλνει μήνυμα ελπίδας σε όλους μας.
Ένα μόνο μπορώ να υποσχεθώ. Ότι εμείς θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας και θα σταθούμε στο πλευρό σας. Στο πλευρό του γεωργοκτηνοτροφικού κόσμου του Νομού και ολόκληρης της χώρας.

Θα σταθούμε στο πλευρό σας για να μην γίνει ο νομός Κιλκίς, ακόμα μία χαβούζα πολυεθνικών εταιριών που καρπούνται τον πλούτο της γης μας.
Θα σταθούμε δίπλα σας για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε υπεραξία στον μόχθο της εργασίας και του πρωτογενούς τομέα.
Κιλκισιώτες και Κιλκισιώτισες πιστέψτε το.

Σαν κοινωνία με αρχές και αξίες, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και να είστε βέβαιοι ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Με τιμή και εμπιστοσύνη στην κρίση σας.»

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας.
Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σχολιάστε