My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Δημητρίου σε μαθητές

Μ` αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο μητροπολίτης Γουμένισσας, Δημήτριος, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς:

“Αγαπητά μου παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, απόγονοι ενδόξων ηρώων της πατρίδος μας και καλλινίκων μαρτύρων της πίστεώς μας,

φίλοι μας εκπαιδευτικοί, λειτουργοί της πιο καίριας και υπεύθυνης κοινωνικής προσφοράς,

αν και όλοι μας το ζούμε και αναμετρώμεθα με μια συγκυρία οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μας, καθώς από χρόνια πολλά απεργεί η ανθρωπιά παγκοσμίως, με ασιτία πίστης· λιμοκτονεί τό ήθος καί κορυβαντιούν τα οικονομικά ιερεία των ισχυρών της γης,

ωστόσο με χαμόγελο ελπίδας και χτυποκάρδι αγάπης σας εύχομαι “καλή χρονιά”.

“Καλή” με την αρχική σημασία της λέξης, τουτέστιν όμορφη, όμορφη χρονιά, ευμορφοποικιλοκαθαρόμορφη, σύμφωνα με τον μεγάλο διδάσκαλο και πατέρα της Εκκλησίας μας, Μέγα Βασίλειο. Και ομορφιά θα της προσδώσει το κάθε παιδί, ο κάθε μαθητής κι ο κάθε κυριολεκτούμενος δάσκαλος.

Ομορφιά από το αποθεματικό της διαθέσεως, της καρδιάς.

Ομορφιά με το στόλισμα της κοινής συνάντησης και προσπάθειας και προσφοράς.

Ομορφιά από το αποτέλεσμα της γνώσης και της αγωγής.

Ομορφιά, που να γίνει γλυκιά ανάμνηση για όλη τη ζωή σας, τη ζωή όλων σας, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Καθώς δεν είστε μόνον οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές που μεταδίδετε από τη γνώση και τη σοφία και την πείρα σας, αλλά κι οι μαθητές συμβάλλετε με την ευάγωγη παρουσία σας στη διαδικασία της μάθησης. Μια μικρή κοινωνία–κύτταρο του αυριανού κόσμου, όπου δεν μπορεί κανείς να επιμερίσει τα ποσοστά συνεργασίας και αλληλοπροσφοράς. Όπως σ᾽ ένα σώμα που και τα πιο μικρά μέρη συνεισφέρουν στην υγεία και τη ζωή.

Γι᾽ αυτό και πάλι σας εύχομαι από ψυχής, έστω κι αν δυσκολεύουν τα πράγματα στην πατρίδα μας (και διεθνώς), εσείς να δώσετε και να αντλήσετε προσφορά και δημιουργία, διάθεση και αποτελεσματικότητα στη διαδικασία της μάθησης, της γνώσης, της αγωγής. Για να είναι καλή-όμορφη η χρονιά, ένα λουλούδι ολάνθιστο στο φθινοπωρινό η και χειμωνιάτικο τοπίο της “κοινωνίας” μας.

Ο Χριστός μας και η Παναγία μας με όλους τους Αγίους να επιδοτούν το φιλότιμο όλων σας και να νοηματίζουν το ήθος σας και τη βιοτή σας. Καλή δύναμη. Καλή-όμορφη, χαρούμενη και ευλογημένη εκπαιδευτική χρονιά.”

Σχολιάστε