My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη

Του Κώστα Πετρωτού.


Υπάρχει μία διάσταση στις επιτυχίες αθλητικών συλλόγων που δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε στη χώρα μας. Η σοβαρή επίδραση που μπορούν να έχουν στην οικονομία μίας ολόκληρης περιοχής.

Παίρνω αφορμή από τη χθεσινή συμπλήρωση ενός χρόνου από την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος από την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Οσοι παρακολούθησαν από κοντά την αήττητη πορεία του «δικεφάλου του βορρά» αντιλήφθηκαν πώς τα επιτεύγματα αυτής της ομάδας τόνωσαν την οικονομία της πόλης, αλλά και ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας. Κυρίως, όμως, είδαν την προοπτική που υπάρχει γύρω από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση (παλιότερα είχε συμβεί κυρίως με τον μπασκετικό Αρη στα χρόνια της υπερομάδας των Γκάλη-Γιαννάκη, αλλά και με την ομάδα καλαθοσφαίρισης του δικεφάλου του βορρά») να στηθεί γύρω από αυτόν μία μικρή οικονομία που θα φέρει χρήμα για αρκετούς πολίτες και επιχειρήσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι, αυτή την περίοδο, ο ΠΑΟΚ αποτελεί μία από τις λίγες εταιρείες που συμμετέχουν σ’ αυτό που ονομάζουμε «βαριά βιομηχανία» της βόρειας Ελλάδας. Ισως ο χαρακτηρισμός να είναι υπερβολικός, ωστόσο είναι σαφές ότι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία θα πρέπει να ποντάρουν οικονομικά και στον ΠΑΟΚ, ειδικά τώρα που πάει να χτιστεί η Νέα Τούμπα. Αν, μάλιστα, μπορέσει και ενισχύσει την ευρωπαϊκή προοπτική του, το οικονομικό όφελος θα φανεί πιο έντομα.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Αρη, αλλά και τον Ηρακλή, αν μπορέσουν να αποκτήσουν διοικήσεις με δυνατότητες να εξελίξουν τους συλλόγους βάσει της δυναμικής τους. Αλλωστε, το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό δεν έλειψε ποτέ από τον Θεσσαλονικιό και τον Βορειοελλαδίτη. Ισως μάλιστα να το έχει σε υπερβολικό βαθμό.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε