My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μήνυμα για τη βία κατά γυναικών

Σε μήνυμά της για την παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Κιλκίς, Μαρίας, Μασμανίδου – Τσάβαλου, αναφέρει τα εξής:

“Πόσες εκκλήσεις χρειάζονται για να σταματήσει η βία; Πόσες απολογητικές συγνώμες θα μετρήσουμε ακόμη για να ομολογηθεί η κακοποιητική συμπεριφορά κατά των γυναικών; Και πόσο μπορεί να συνεχιστεί η ακραία έμφυλη βία; Οι δεκατρείς δολοφονίες γυναικών που συγκλόνισαν τον τελευταίο χρόνο την κοινή γνώμη, κοφτερές μαχαιριές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, τεμαχίζουν κάθε έννοια σεβασμού για την ανθρώπινη ύπαρξη. Στη Μαύρη Βίβλο της βίας κατά των γυναικών ανανεώνονται προκλητικά εγγραφές προσβλητικές για τον Πολιτισμό μας: βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking, περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, απλώνονται σαν αποκρουστικές κηλίδες, γιγαντωμένες από το φόβο, τη σιωπή, την ανοχή των θυμάτων.

Όσο επαίσχυντη πράξη είναι η έμφυλη βία άλλο τόσο καταδικαστέα είναι και η υπονόμευση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, η καταστρατήγηση της ισότητας, η καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ορόσημο διαρκούς αγώνα η 25η Νοεμβρίου παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας όπου εντείνονται, δυστυχώς, τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, δίνει βήμα αντίστασης σε κάθε μορφής βία και κινητοποιεί τον καθένα από εμάς να αποτελέσει την ασπίδα υπεράσπισης κάθε αθέατου και εν γενέσει εγκλήματος κατά των γυναικών.

Το μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Κιλκίς είναι σαφές: Ας μη μας λείψει το θάρρος!

Εάν μια γυναίκα υφίσταται βία οφείλει να ζητήσει βοήθεια. Το οικογενειακό περιβάλλον, τα τρίτα πρόσωπα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν βουβοί μάρτυρες του δράματος αλλά να σπάσουν το κέλυφος της σιωπής και να μιλήσουν ανοιχτά. Το δίκτυο δομών που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών. Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 λειτουργεί σε 24ωρη βάση κάθε μέρα, τα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα είναι κοντά τους για να τις στηρίξουν σε θέματα απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης κ.α. Η πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με εστίαση στην προστασία των θυμάτων, στη διερεύνηση και συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για την παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη και σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση δραστηριοποιείται πλέον ειδική υπηρεσία.

Η εξίσωση της βίας κατά των γυναικών είναι δύσκολο να λυθεί χωρίς τη συμφωνία οργανωμένης Πολιτείας και κοινωνίας. Η ανάληψη ενθαρρυντικών πρωτοβουλιών με ένα πιο προστατευτικό πλαίσιο για τις γυναίκες – θύματα της βίας έναντι των διωκτών τους και η ευαισθητοποίηση – αφύπνιση της κοινωνίας μας δείχνουν ότι ο δρόμος δεν είναι αδιέξοδος.”

Σχολιάστε