My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα του πολιτευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Αναστασιάδη, με αφορμή την επέτειο της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

“Η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του 1974 αποτελεί διαχρονική πυξίδα για τη μεγάλη προοδευτική και δημοκρατική παράταξη του τόπου μας. Η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη είναι ένα επαναστατικό κείμενο για την εποχή του θεμελιωμένο στη βαθιά επιθυμία του Ελληνικού λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία.

Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη ήταν ταυτόχρονα και η ιδρυτική πράξη του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που άλλαξε την ιστορία της χώρας μας στηριζόμενο στη δυναμική μιας κοινωνίας που ζητούσε ριζική τομή με το μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος και απαιτούσε τη δημοκρατική πορεία του τόπου μας.

Η δυναμική και πολυσχιδής προσωπικότητα του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου με μεγάλη απήχηση στη νεολαία, στους χώρους των επιστημόνων, των αγροτών, των συνδικαλιστών, των μισθωτών και των μικρομεσαίων, στάθηκε ο καταλύτης της συσπείρωσης στελεχών απ’ όλη την Ελλάδα και της συνδιαμόρφωσης ενός πολιτικού προγράμματος που στην πορεία υποστηρίχθηκε από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών δυνάμεων.

Στη σημερινή εποχή το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την ψυχή και την κινητήριο δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, του σύγχρονου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς που έχει αναλάβει την ιστορική ευθύνη της συσπείρωσης όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας ώστε να πρωτοστατήσει μαζί με τον Ελληνικό λαό στην ανασυγκρότηση και την πρόοδο της πατρίδας μας.”

Σχολιάστε