My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Αν. Δημάκη για Γυναίκα

Σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κιλκίς, Άννα Δημάκη, αναφέρει τα εξής:

dimaki-anna”Η Παγκόσμια ημέρα Ισότητας των Φύλων είναι ημέρα περίσκεψης και προβληματισμού. Για το βαθμό ισοτιμίας που παραμένει ελλειμματικός σε βάρος των γυναικών, για τη χειραφέτηση του γυναικείου κινήματος, για τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που συνεχίζουν να στοιχειώνουν και την ελληνική κοινωνία σε σχέση με το ρόλο των δύο φύλων στην οικογένεια, στην εργασία, στην πολιτική και σε διάφορες εκφάνσεις του βίου.

Παράλληλα η Παγκόσμια ημέρας Ισότητας των Φύλων, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επαναφέρει στην ιστορική μνήμη την αιματηρή θυσία των εργαζομένων κλωστοϋφαντριών της Νέας Υόρκης πριν από ενάμισυ και πλέον αιώνα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αφυπνίζει όλους μας να αντιληφθούμε ότι πρέπει να αρχίσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να σβήνουμε διαχωριστικές γραμμές και έμφυλα στερεότυπα χαράζοντας δρόμους κοινής συμπόρευσης με ίσες ευκαιρίες και ίσες επιλογές για τα δύο φύλα. 

Ως η εγγύτερη στο λαό βαθμίδα εξουσίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει το κατεξοχήν προσφερόμενο πεδίο δράσης για την καταπολέμηση της διαιώνισης και της αναπαραγωγής ανισοτήτων. Έχει τη δυνατότητα αξιοποιώντας τις αρμοδιότητές της και σε συνεργασία με ολόκληρο το φάσμα των τοπικών φορέων, να αναλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις υπέρ της Ισότητας των Φύλων.

Στο πλαίσιο αυτό η νεοσυσταθείσα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κιλκίς φιλοδοξεί να παίξει ένα ουσιαστικό ενεργό ρόλο μεριμνώντας:

α) για τη λήψη μέτρων που αφορούν την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών

β) για την ανάπτυξη δράσεων αναφορικά με την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεοτύπων με βάση το φύλο

γ) για την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις

δ) για την ανάπτυξη δράσεων σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση

ε) για τη λήψη μέτρων που αναφέρονται στην εναρμόνιση επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων

στ) για την ανάπτυξη δράσεων που στοχεύουν στην κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των γυναικών και την προώθησή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ας αποτελέσει η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και των δικαιωμάτων των γυναικών, πέρα από ημέρα τιμής στη γυναίκα μητέρα, σύζυγο, νοικοκυρά, εργαζόμενη και επαγγελματία, ορόσημο και εφαλτήριο αγώνα, διεκδίκησης και δράσης για μια ισόνομη κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους, άνδρες και γυναίκες”.

Σχολιάστε