My Twitter Feed

2 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ένα χωριό… «Φύσκα» στον ϊό! -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Ιός: Με διψήφιο αριθμό και πάλι (11) -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Δεκτά αιτήματα των εμπόρων -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Eυκαιρία για την Εκπαίδευση -

Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Αγωνία μικροπωλητών για λαϊκές -

Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Συγκίνηση για εκδημία Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Και συνταξιούχοι υπέρ Καλεμκερίδη -

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Στηρίξτε τους δικηγόρους -

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Μέτρα παντού για κορονοϊό

Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού πάρθηκαν από την Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Παρόμοια μέτρα λαμβάνει κι ο Δήμος Κιλκίς, ενώ με πρωτοβουλία του δημάρχου Δ. Κυριακίδη συγκλήθηκε Εκτελεστική Επιτροπή όπου εξετάστηκε το επίπεδο προετοιμασίας του δήμου και τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνει.

Τέλος, μέτρα λαμβάνει και το Επιμελητήριο Κιλκίς, ενώ η ΔΕΥΑΚ ζητά από τους καταναλωτές της να μην προσέρχονται στα γραφεία της υπηρεσίας για μη επείγουσες περιπτώσεις.

Η Αντιπεριφέρεια

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς κ. Βεργίδης Ανδρέας, παρουσία όλων των Προϊσταμένων Διευθύνσεων της Π.Ε. Κιλκίς αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού.

 1. Μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών:
 • Όσον αφορά την προσέλευση και εξυπηρέτηση του κοινού, θα γίνεται από την κεντρική είσοδο της Π.Ε.Κιλκίς και καθιερώνεται ωράριο για επείγουσες και έκτακτες ανάγκες τρείς ημέρες την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρα 10:00 με 13:00.
 • Αναστέλλεται η διενέργεια όλων των εξεταστικών διαδικασιών, όπως της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.
 • Καθιερώνεται η τήρηση βιβλίου επισκεπτών που επισκέπτονται την Π.Ε. Κιλκίς , από υπάλληλο που θα ελέγχει στην κεντρική είσοδο, οπότε απαιτείται οι πολίτες να έχουν μαζί τους ταυτότητα, ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο.
 • Προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις καλό θα ήταν οι πολίτες να προσπαθούν όσον είναι δυνατό η επικοινωνία τους να γίνεται ηλεκτρονικά και μέσω τηλεφωνικού κέντρου που θα λειτουργεί και θα είναι σε επικοινωνία με κάθε Υπηρεσία της Π.Ε. Κιλκίς, για την ενημέρωση τους.
 • Ενημέρωση του κοινού με φυλλάδια και μηνύματα μέσω της ιστοσελίδας της Π.Ε.Κιλκίς και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για οδηγίες ατομικής υγιεινής προκειμένου να τηρούνται από τους επισκέπτες.
 • Η λειτουργία του ασανσέρ αναστέλλεται και θα επιτρέπεται η λειτουργία του μόνο όταν το καθορίζει ο υπάλληλος που ελέγχει στην κεντρική είσοδο σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητο ( π.χ. ΑΜΕΑ)
 • Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τα περιφερειακά γραφεία της Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ: A) Γραφείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Παιονίας με έδρα την Γουμένισσα

Β)Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Πολυκάστρου

Γ)Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Γουμένισσα

Δ) Κτηνιατρικό Γραφείο Αξιούπολης

Β.Μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων της Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ:

 • Προμήθεια μέσων ατομικής υγιεινής για τους υπαλλήλους της Π.Ε. Κιλκίς καθώς και σε χώρους εργασίας.
 • Όσο είναι δυνατό η αξιοποίηση της τηλεργασίας από το σπίτι.
 • Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες δεν θα έχουν επαφή με το κοινό.
 • Εκ περιτροπής αδειοδότηση σε γονείς παιδιών μέχρι 15 ετών που δικαιούνται ειδικής άδειας.

Γ.Μέτρα λειτουργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

 • Αναστολή όλων των συναντήσεων, εκδηλώσεων και επιτροπών.
 • Θα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις και μόνο για επείγοντα θέματα.
 • Αναστολή μετακινήσεων εκτός έδρας, θα γίνονται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις.

Δήμος Κιλκίς

Στο τρίπτυχο πρόληψη – πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής – ατομική ευθύνη δίνει βαρύτητα η Δημοτική Αρχή, υπό το Δημήτρη Κυριακίδη, ώστε να υψώσει ένα απροσπέλαστο τείχος κατά του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο των σχολείων και του ΚΑΠΗ έχει προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας των παιδικών χαρών, στο πάγωμα προγραμματισμού όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου, στην ενημέρωση από τον ιατρό εργασίας του Δήμου των δημοτικών υπαλλήλων και των εργαζομένων του προγράμματος

‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’, στην απολύμανση όλων των σχολείων του Δήμου, αθλητικών εγκαταστάσεων και δημοτικών κτηρίων στην πόλη του Κιλκίς και στις έδρες των έξι Δημοτικών Ενοτήτων, στον ανεφοδιασμό με νέα υλικά προφύλαξης (αντισηπτικά υγρά, γάντια, μάσκες) για τους εργαζόμενους σε δημοτικές υπηρεσίες όπου συγχρωτίζεται κόσμος ή σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κιλκίς συγκλήθηκε Εκτελεστική Επιτροπή όπου εξετάστηκε το επίπεδο προετοιμασίας του Δήμου και τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνει σε εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και των νέων κατευθύνσεων – οδηγιών που δίδονται από το υπ. Εσωτερικών για τους εργαζομένους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε χθες τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το σύνολο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής ενώ σήμερα το πρωί κάλεσε εκτάκτως τους Προέδρους των Κοινοτήτων στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο κ. Κυριακίδης ζήτησε από τους Κοινοτάρχες να μεταφέρουν στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, απλές αλλά χρήσιμες συστάσεις για την υγεία τους. Παραμένουμε σπίτι μας, δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες ατομικής υγιεινής για να περιορίσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε. Οι Κοινοτάρχες ενημερώθηκαν από το γιατρό εργασίας του Δήμου Μιχάλη Ηλιάδη για το τι πρέπει να προσέξουν και οι ίδιοι και οι δημότες:

– Να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής (καλό πλύσιμο χεριών και συχνή χρήση αντισηπτικού υγρού, αποφυγή αγγιγμάτων με το χέρι ματιών, μύτης, στόματος)

– Να παραμείνουν σπίτι τους και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις

– Να αποφύγουν μετακινήσεις σε δημοτικές υπηρεσίες όπου συγχρωτίζεται κόσμος

– Ως προς τις συναλλαγές με το Δήμο για τις δηλώσεις ακινήτων, η παράταση υποβολής τους έως τις 30 Ιουνίου με απόφαση του υπ. Εσωτερικών, διευκολύνει τους δημότες για προγραμματίσουν σε επόμενο χρόνο τη διεκπεραίωσή τους

– Ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, σακχαροδιαβητικοί, χρόνια πάσχοντες από χρόνιες πνευμονοπάθειες) καλούνται να παραμείνουν σπίτι τους και να αποφεύγουν κοντινές επαφές ιδίως όταν παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος ή με άτομα που έχουν τέτοια συμπτώματα

– Τα παιδιά να παραμείνουν σπίτι.

Στους Κοινοτάρχες διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Σε νέα σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε σήμερα αποφασίστηκε:

– η σφράγιση όλων των σχολείων ώστε να αποφεύγονται συναθροίσεις για παιδικό παιχνίδι ή κάθε άλλου είδους αθλητική δραστηριότητα

– η επέκταση της απολύμανσης σε οχήματα του Δήμου

-η αξιοποίηση εργαζομένων σε δημοτικές δομές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια – λύκεια) σε συναφείς ή άλλες υπηρεσίες. Το μέτρο αφορά κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους και τις καθαρίστριες οι οποίες θα εργαστούν κατά προτεραιότητα σε ΚΕΠ, δημοτικά κτήρια και αγροτικά ιατρεία

Τέλος, σε ότι αφορά τη ΔΕΥΑΚ συνιστάται στους καταναλωτές να μην προσέρχονται στην υπηρεσία, παρά μόνο για πολύ επείγουσες περιπτώσεις. Υπάρχει η δυνατότητα διεκπεραίωσης συναλλαγών με τη ΔΕΥΑΚ είτε τηλεφωνικά ( τηλ. επικοινωνίας 23410 29330) είτε διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου ‘’Επικοινωνία’’ στον ιστότοπο της Δημοτικής Επιχείρησης www.deyak.gr με αναγραφή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και του τηλεφώνου του καταναλωτή.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΚ

Στα πλαίσια των εκτάκτων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση περί μη αναγκαίων μετακινήσεων που σκοπό έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid-19, παρακαλούνται οι καταναλωτές της ΔΕΥΑ Κιλκίς να μην προσέρχονται στα γραφεία της υπηρεσίας για μη επείγουσες περιπτώσεις.

Όλες οι συναλλαγές μπορούν να εκτελεστούν είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 23410.29330, είτε διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου “Επικοινωνία” στον ιστότοπο της ΔΕΥΑ Κιλκίς www.deyak.gr, αναγράφοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση και το τηλέφωνό σας.

Στο Επιμελητήριο

Ειδική μέριμνα για τα μέλη, τους επισκέπτες και το υπαλληλικό προσωπικό του Επιμελητηρίου Κιλκίς, αποφάσισε να λάβει η Διοίκηση του Φορέα.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που σε πρώτη φάση ισχύουν και αφορούν όλους, είναι:

 1. Ευρεία χρήση μέτρων προφύλαξης στους χώρους υποδοχής από εργαζομένους και μέλη/επισκέπτες (Αντισηπτικά, καθαριότητα κλπ).
 2. Διευθέτηση αναμονής μελών και επισκεπτών. Έκκληση της Διοίκησης είναι να αναμένουν την σειρά τους εκτός των γραφείων.
 3. Αποφυγή προσέλευσης λογιστών, μελών και επισκεπτών, εφόσον όλες οι υποθέσεις μπορούν να διευθετηθούν ηλεκτρονικά.
 4. Αναστολή λειτουργίας όλων των συλλογικών οργάνων και επιτροπών, οι οποίες θα συνεδριάζουν μόνο για επείγοντα θέματα δια περιφοράς.
 5. Αναστολή της παραχώρησης της αίθουσας εκδηλώσεων.
 6. Ενίσχυση καθαριότητας σε όλους τους χώρους.

Με σεβασμό σε κάθε μέλος και επισκέπτη του Επιμελητηρίου Κιλκίς, η Διοίκηση του Φορέα καλεί όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, για τους ίδιους αλλά και για κάθε συνάνθρωπό τους.

Σχολιάστε