My Twitter Feed

15 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πνίγηκε στο νερό το Λειψύδριο! -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

“Δεν φαίνεται βελτίωση για το ΓΝΚ” -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

ΚΝΕ: Ντοκιμαντέρ για τον Π. Φύσσα -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

ΚΚΕ: Για ελλείψεις εκπαιδευτικών -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Ν. Κιλκίς: 41 τα νέα κρούσματα -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Εξοπλισμός στόλου του Δήμου Παιονίας -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Στην 6η θέση της μεταδοτικότητας -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

Χωρίς φαγητό οι πρόσφυγες! -

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021

ΜέΡΑ25: Ομάδα Βάσης στο Κιλκίς

Στη δημιουργία Ομάδας Βάσης στο νομό Κιλκίς προχωράει το ΜέΡΑ25, Στη σχετική διακήρυξη-κάλεσμα, με αναφορά και στο θέμα της σχεδιαζόμενης μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων στο Κιλκίς, τονίζονται τα εξής: 

“Φίλες και φίλοι,

σύσσωμη η ελληνική κοινωνία δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.

Η κυβέρνηση, με όπλα την αυτοδυναμία που πέτυχε στις προηγούμενες εκλογές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπερψηφίζει ανενόχλητη νομοθεσία υπέρ της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας και καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, όπως η ελευθερία του λόγου.

Με το πρόσχημα της τρομοκρατίας, περνά νόμους που στόχο έχουν την πάταξη της δημοκρατικής αντίστασης των ενεργών πολιτών της χώρας μας και ισοπεδώνει περιοχές Natura 2000 προς εξυπηρέτηση συμφερόντων κολοσσιαίων πολυεθνικών και όχι ‘’πράσινων επενδύσεων’’, όπως ισχυρίζεται.

Στην περιοχή μας σχεδιάζεται Μονάδα Επεξεργασίας Επικίνδυνων Αποβλήτων καθιστώντας έτσι το Κιλκίς Ζώνη Υποβαθμισμένου Τοπίου (Ζ.Υ.Τ.) και κανείς δεν αντιδρά.

Οι πολίτες, μετά από δώδεκα χρόνια οικονομικής κρίσης από τις κυβερνήσεις του Μνημονιακού Τόξου που μας έχουν εξουθενώσει, δεχτήκαμε ένα ακόμη πλήγμα, το οποίο θα είναι και η ταφόπλακα της μεσαίας τάξης:

η επέλαση της πανδημίας Covid-19 ,οι συνέπειες της οποίας θα γίνουν αντιληπτές το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι ταλαίπωροι πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουμε τη θέληση, τη δύναμη και το κουράγιο να ξεσηκωθούμε, να πολεμήσουμε για τις αξίες, τα ιδανικά, τα όνειρα και τους στόχους της δικής μας, αλλά το κυριότερο, των γενεών που ακολουθούν.

Η χώρα μας είναι έρμαιο στα χέρια ντόπιων και ξένων ολιγαρχών με εκχώρηση δημόσιας γης και περιουσίας μέχρι το 2060, βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι ουδέποτε οι πολίτες αυτής της χώρας το θέλησαν αυτό, ακόμη και οι ψηφοφόροι των κομμάτων του Μνημονιακού Τόξου, οι οποίοι τώρα νιώθουν παγιδευμένοι και επικρατεί απογοήτευση και θυμός από άκρη σε άκρη σ’αυτή τη χώρα.

Κάτω από το βάρος όλων αυτών των μακροπρόθεσμων αρνητικών πολιτικών εξελίξεων, είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να στραφούμε σε ένα πολιτικό σχήμα που αντιτίθεται σε όλα αυτά.

Οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούμε να αντιδράσουμε στην βίαιη αρπαγή της χώρας μας από τα κάθε λογής αρπακτικά, βρίσκουμε πολιτική έκφραση στο ΜέΡΑ25,το Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής, με το Γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος πιστός στις αξίες και τις αρχές του εγκατέλειψε το Υπουργείο Οικονομικών κα την έδρα του στη Βουλή, όταν το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ σε μία νύχτα, το 2015,ιδρύοντας στη συνέχεια το νέο πολιτικό σχήμα.

Το ΜέΡΑ25 είναι ο εκλογικός βραχίονας στην Ελλάδα του πανευρωπαϊκού, διεθνικού κινήματος Democracy in Europe Movement – DiEM25.

Tο DiEM25 ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2016 στο Βερολίνο ως αντίδραση στη σύγχρονη έκδοση της δεκαετίας του 1930 που βιώνει η Ευρώπη, λόγω της λυσσαλέας αντίθεσης της Ολιγαρχίας-Δίχως-Σύνορα στον ουσιαστικό εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΜέΡΑ25 ιδρύθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2018 ως αντίδραση στην ευρωπαϊκή και εγχώρια ολιγαρχία, η οποία κατέστησε την Ελλάδα μόνιμη Χρεοδουλοπαροικία που σταδιακά ερημοποιεί τη χώρα. Στα τέλη του 2018, το ΜέΡΑ25 συνέβαλε στην ίδρυση της Προοδευτικής Διεθνούς.

Συνδυάζοντας το διεθνισμό, το ριζοσπαστικό ευρωπαϊσμό, την αγωνία για την αποφυγή της κλιματικής καταστροφής και τον αυθεντικό πατριωτισμό, το ΜέΡΑ25 καταθέτει προτάσεις πολιτικής και αναλαμβάνει δράσεις (μέσω του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς) σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

ΜέΡΑ25 – ΜΕΤΩΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

Γιατί «Μέτωπο»;

• Επειδή η Ελλάδα ασφυκτιά και ερημοποιείται σε μια Ευρώπη που παραπαίει και αποδομείται.
• Επειδή όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν, η Ευρώπη θα παραπαίει ενισχύοντας την ασφυξία της πατρίδας μας.

Μόνο ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της δίχως-σύνορα επικυρίαρχης ολιγαρχίας μπορεί να καταργήσει την χρεοδουλοπαροικία δίνοντας ανάσες στην χώρα, ελπίδα και ανακούφιση στους πολίτες. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει το ΜέΡΑ25, το ελληνικό πατριωτικό μέτωπο των υπεύθυνα ανυπάκουων ευρωπαϊστών, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πρώτου στην ιστορία διεθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης και της κάθε χώρας μας ξεχωριστά – του DiEM25.

Γιατί «Ευρωπαϊκή Ανυπακοή»;

• Επειδή ο μόνος τρόπος να είναι κανείς υπεύθυνος σήμερα είναι να μην υπακούει στις παράλογες πολιτικές που ερημοποιούν την χώρα.
• Επειδή ο μόνος τρόπος να επιστρέψει ο σεβασμός στον Κοινοβουλευτισμό, στο Σύνταγμα, στην απλή λογική είναι να τερματιστεί η τυφλή υπακοή «προς τας υποδείξεις» της τρόικας εξωτερικού κι εσωτερικού.

Σήμερα, οι αυθεντικοί ευρωπαϊστές αρνούνται να υπακούουν δουλικά στους ανίκανους ψευδοτεχνοκράτες που, στον βωμό στενών ολιγαρχικών συμφερόντων, καταστρέφουν την Ελλάδα, απαξιώνοντας παράλληλα την Ευρώπη.

Γιατί «Ρεαλιστική Ανυπακοή»;

Επειδή η ανυπακοή δεν αρκεί. Για να έχει δύναμη πρέπει να συνδυάζεται με την κατάθεση ρεαλιστικών, υπεύθυνων προτάσεων.

Κάτω από το βάρος λοιπόν όλων αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων και παρά τη δυσμενή συγκυρία, προχωράμε στη δημιουργία Ομάδας Βάσης του ΜέΡΑ25 στο Κιλκίς και καλούμε τις κατακερματισμένες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να συστρατευθούν μαζί μας στην τεράστια προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας.

H Ομάδα Βάσης θα λειτουργεί με διαδικασίες ανοιχτές στην κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, να επηρεαστούμε και να αντλήσουμε προβληματισμούς από αυτούς με στόχο την ενημέρωση και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στη φιλοσοφία και τις αρχές του ΜέΡΑ25,ώστε μακροπρόθεσμα η φωνή τους να αποκτήσει δύναμη.”

Σχολιάστε