My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μέγαρο στο “Μύλο” εντός 4ετίας

(Βίντεο) Η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στο Κιλκίς άναψε το “πράσινο φως” για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στο οικόπεδο του Μύλου Σαμαρά”.

Αυτό επεσήμανε ο ίδιος ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του ΚΙΛΚΙΣ24, κατά τη διάρκεια συνάντησης παραγόντων, που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, με τη παρουσία -μεταξύ άλλων- του υφυπουργού Γ. Γεωργαντά και του δημάρχου Δ. Κυριακίδη.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λύση υπερτερεί των άλλων που έχουν προταθεί, όσο αφορά το χρόνο υλοποίησης του έργου, ενδέχεται να δούμε το Δικαστικό και μετά από παρέλευση τετραετίας.

Κι αυτό, επειδή ο ίδιος ο κ. Τσιάρας, απαντώντας σε άλλη ερώτηση που του έγινε, είπε χαρακτηριστικά: “Ενδεχομένως, να δούμε μέσα στα επόμενα 2, 3 ή 4 χρόνια το έργο να υλοποιείται ή και να ολοκληρώνεται”.

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, το έργο θ` αρχίσει να υλοποιείται μετά το πέρας των διαδικαστικών γύρω από το οικόπεδο, την εξεύρεση της χρηματοδότησης (θα είναι από τη Περιφέρεια ή το ΤΑΧΔΥΚ, είπε) και φυσικά την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.

Πάντως, ο κ. Τσιάρας, επισημαίνοντας ότι η πρώτη έξοδός του από την Αθήνα μετά την υπουργοποίησή του ήταν αυτή στο Κιλκίς, έκανε λόγο για “απαξιωμένη δομή απονομής της Δικαιοσύνης” στο τόπο μας και για ανάγκη να κατασκευασθεί το συντομότερο δυνατό το Δικαστικό.

Από τη πλευρά του, ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ότι στόχος είναι να υλοποιηθεί το έργο γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, ο Κιλκισιώτης υφυπουργός γνωστοποίησε ότι σύντομα θα περιέλθει στο δήμο το οικόπεδο που στέγαζε παλιά την Αστυνομία, αφού εξασφαλίστηκε η δωρεά από την ιδιοκτήτρια.

Τέλος, προλογίζοντας τη συνάντηση ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι το έργο θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα στον επιλεγέντα χώρο, ο οποίος είναι ο καταλληλότερος. Ζήτησε δε από τον κ. Τσιάρα να επισκέπτεται συχνά το Κιλκίς για να επιβλέπει τη πρόοδο του έργου και όχι μόνο για να to εγκαινιάσει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πριν τη συνάντηση στο Δημαρχείο, ο κ. Τσιάρας επισκέφτηκε το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, αρμόδιους για το έργο του Δικαστικού.

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV από τη συνάντηση:

Σχολιάστε