My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λύση για τους δασικούς χάρτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά, «λύνεται ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που προκάλεσε  δικαιολογημένα αναστάτωση στους κατοίκους του Κιλκίς».

Ο λόγος, για το ζήτημα των διεκδικήσεων  του Ελληνικού Δημοσίου σε γεωτεμάχια που προέκυψαν από  διανομές ή αναδασμούς, για το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία των υφυπουργών Γ. Γεωργαντά και Ν. Ταγαρά σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή εκπροσώπων του  Ελληνικού Κτηματολογίου.

Εξ` άλλου, την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς παρουσία του κ. Γεωργαντά και των δυο δημάρχων του νομού μας,  όπου θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, άμεση ήταν η ανταπόκριση του υφυπουργού Νίκου Ταγαρά και του γενικού γραμματέα κ. Αραβώση, ο οποίος εξέδωσε εγκύκλιο  προς τις Δ/νσεις Δασών όλης της χώρας  σχετικά με τη διαδικασία  της κτηματογράφησης  και αναμόρφωσης των δασικών χαρτών.

Με την εγκύκλιο καλούνται οι  Δ/νσεις  Δασών «στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι συμπεριλαμβάνονται στις δηλώσεις τους διανομές (κλήροι) και αναδασμοί της Αγροτικής Νομοθεσίας, να επανέρχονται άμεσα και πριν την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης των οικείων δασικών χαρτών, με συμπληρωματική δήλωση, στην οποία θα αναφέρουν ότι δεν ισχύει η δήλωση, που έχουν ήδη υποβάλλει, και ότι αυτές δεν θα προβούν σε καμία ενέργεια διεκδίκησης εμπραγμάτων δικαιωμάτων στις εν λόγω περιπτώσεις, ως υπαγόμενες στο άρθρο 10 του ν. 3208/2010 όπως ισχύει.

Η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί με βάση τους παλιούς δασικούς χάρτες είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθούν δηλώσεις διεκδίκησης για 60.000 περίπου γεωτεμάχια (τμήματα αυτών ή ολόκληρα) εντός της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Όλα αυτά τα γεωτεμάχια  προέρχονταν από διανομές ή αναδασμούς, από διοικητικές δηλαδή πράξεις.

Σχολιάστε