My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σταθερή κατάσταση στο νομό μας -

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 2022

Υπό κατάληψη σχολεία του Κιλκίς -

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 2022

Δωρεάν τεστ σε οικισμούς -

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 2022

Υπεύθυνος Υγείας στο ΚΙΝΑΛ -

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, 2022

Υπογειοποίηση ρεύματος σε Κιλκίς -

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, 2022

Εκχιονιστικά της ΠΕ στο Πάϊκο -

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Ιός: Σταθερά σε υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Ξέμειναν από υλικό τα σχολεία -

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, 2022

Λιάρτση: Προτάσεις για Δήμο Παιονίας

Ο Δημοτικός Συνδυασμός “Παιονία- Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’, μ` επικεφαλής την Αθ. Λιάρτση, κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας τις ιδέες και προτάσεις του στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Παιονίας 2011-2014.

Η κ. Λιάρτση περιέγραψε την προγραμματική πρόταση του συνδυασμού, ο οποίος χωρίζεται σε έξι ενότητες-στόχους:

1ον Σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος με τη λήψη ειδικών προνοιών για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου και του ορυκτού πλούτου του Δήμου Παιονίας, με πιστή εφαρμογή των κανόνων και των νόμων της πολιτείας για την αποφυγή οιωνδήποτε αυθαιρεσιών και καταστροφών.

2ον Ανάπτυξη της περιοχής με κανόνες-Δημιουργία υποδομών για τηνεπιχειρηματικότητα και την αύξηση της απασχόλησης, όσο αυτό είναι δυνατόν να συμβεί στην περιοχή, κατά την παρούσα συγκυρία. Υποδομές προς διεκδίκηση είναι η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στις περιοχές Αξιούπολης και Πολυκάστρου, η ίδρυση Εμπορευματικού Κέντρου, η εγκατάσταση Εμπορευματικού Αεροδρομίου (air cargo). Ταυτοχρόνως η επένδυση στην πράσινη ανάπτυξη με έρευνα και αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, με ενεργοποίηση συμπράξεων (Σ.Δ.Ι.Τ.) για την από κοινού εκμετάλλευση της αιολικής και ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας.

3ον Ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού με προεξέχοντα τον τομέα του Αγροτουρισμού, σε συνδυασμό με τον θρησκευτικό και μοναστηριακό τουρισμό, τον οικοτουρισμό στο Πάικο, τον οινικό τουρισμό, την προβολή των αρχαιολογικών χώρων του Ευρωπού και Τούμπας, την ανάδειξη των φυσικών και πολιτισμικών πόρων του τόπου (Λιβάδια, Γαλάζια Λίμνη, Καταρράκτες Σκρά, Λίμνη Μεταλλίου ). Ανάδειξη – προώθηση και πιστοποίηση των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων του Δήμου Παιονίας.

4ον Αγροτική Ανάπτυξη – Στροφή της Γεωργίας σε παραγωγικές και αποδοτικές για τους αγρότες καλλιέργειες-Κτηνοτροφική Ανάπτυξη Καλύτερη οργάνωση των κτηνοτροφικών πάρκων και πιστοποίηση κτηνοτροφικών προϊόντων.

5ον Παιδεία-Σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας και Κέντρου Πληροφόρησης Νέων.Βελτίωση της σχολικής στέγης και αναβάθμιση και εμπλουτισμός των Δημοτικών βιβλιοθηκών.

6ον Πολιτισμός – Ίδρυση ιστορικού-πολιτιστικού λαογραφικού αρχείου και πινακοθήκης στην ιστορική έδρα του ΔήμουΠαιονίας,τη Γουμένισσα. Καθιέρωση-αναβάθμιση πολιτιστικών θεσμών που  συνδέονται με την γευσιγνωσία και τις τοπικές πολιτιστικές μας παραδόσεις ( Γιορτή κρασιού, κάστανου, κερασιού, πατάτας, τυριού, κ,λ.π.).

Η κα Λιάρτση-Σταυροπούλου υπογράμμισε ότι οι ενότητες αυτές αποτέλεσαν τον κορμό του προγραμματικού λόγου του Δημοτικού Συνδυασμού “Παιονία- Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ στις δημοτικές εκλογές του 2010 και δεσμεύθηκε ότι θα παρουσιάσει προσεχώς την ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση του Συνδυασμού.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Δημοτικός Συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης υπερψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Παιονίας για το 2012 ζητώντας όμως διαφάνεια στην εκτέλεσή του και αποφυγή των κατατμήσεων έργων. Η κα Λιάρτση-Σταυροπούλου ζήτησε να προσεχθεί ιδιαίτερα ο εξοπλισμός του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής Πολυκάστρου και να εφαρμοστεί και στην έδρα του Δήμου το σύστημα εγκιβωτισμού κάδων απορριμμάτων με δυνατότητα επέκτασης και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

Τέλος, σε ότι αφορά την παραχώρηση της χρήσης της ισόγειας αίθουσας του παλαιού διδακτηρίου Γουμένισσας στην ενορία Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας ο Συνδυασμός “Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ συναίνεσε στην ψήφιση του εν λόγω θέματος της ημερήσιας διάταξης μετά από διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής ότι θα διασφαλιστεί χώρος στο Κέντρο Νεότητας για τους “Παίονες’’.

Σταθερή θέση του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία – Όραμα Ευθύνης και Προοπτικής’’ είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού πολιτιστικού πολυχώρου στο ιστορικό κτήριο της Γουμένισσας.

Σχολιάστε