My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΛΕΚ: Ομιλία Γιώργου Πασχαλίδη

Τον γνωστό Έλληνα ερευνητή και συγγραφέα, Γιώργο Πασχαλίδη, θα φιλοξενήσει το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. Η ομιλία του, με θέμα “Γνωρίζω τον εαυτό μου, τους συνανθρώπους μου και το περιβάλλον μέσα από το μοντέλο των τριών τύπων Πασχαλίδη”, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Λ.Ε.Κ. (Μητροπόλεως 11) στις 6:30 το απόγευμα.

pasxalidisΗ δραστηριότητα του Γ. Πασχαλίδη και το ερευνητικό του έργο ξεκινούν στα τέλη του 2000 και οι πρώτες ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και βραβεύσεις, που αφορούν στη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος, έρχονται το 2010.

Καρπός και επιστέγασμα των δώδεκα χρόνων της διαρκούς και εντατικής έρευνας, μελέτης και παρατήρησής του, αποτέλεσε η ανακάλυψη του Mοντέλου των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας.

Σύμφωνα με το Μοντέλο αυτό, όλοι οι άνθρωποι κατηγοριοποιούνται σε τρεις μόνο τύπους, με κοινά χαρακτηριστικά βιολογικής δομής και προσωπικότητας: τον Α, τον Β και τον Γ τύπο.

Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι κατατάσσονται με βάση:

  • Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας
  • Τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου
  • Τον εντερότυπο
  • Τη σκελετική κατασκευή
  • Την απορρόφηση βιομετάλλων και βιταμινών
  • Την προδιάθεση και εκδήλωση των εξατομικευμένων δυσλειτουργιών του κάθε τύπου.

Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι προέρχονται από διαφοροποιήσεις των τριών εγκεφαλικών δομών του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου και των συνδέσεων τους. Συγκεκριμένα:

  • Ο Α τύπος λειτουργεί με τον κροταφικό φλοιό και τον πολυαισθητικό συνειρμικό φλοιό
  • Ο Β τύπος λειτουργεί με την αμυγδαλή και τον προμετωπιαίο φλοιό
  • Ο Γ τύπος λειτουργεί με τον ιππόκαμπο και τον συνειρμικό φλοιό του λιμπικού συστήματος.

Τη γνώση αυτή ο Γιώργος Πασχαλίδης τη μεταφέρει μέσα από τα έξι βιβλία του, που έγιναν best seller στην Ελλάδα Τα πρώτα τρία βιβλία του έχουν ήδη μεταφραστεί και κυκλοφόρησαν στις Η.Π.Α. στην αγγλική γλώσσα. Σύντομα τα βιβλία του θα κυκλοφορήσουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Το 2010 βραβεύεται με το ΙX (9ο) Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca» (Pontificia Universita Urbaniana) και το 2012 βραβεύεται από τον «Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος». Το 2015 γίνεται μέλος του «Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Ιατρικής Ακραίων Συνθηκών και Περιβαλλοντικής Ιατρικής» της Ρωσίας και το 2016 του απονέμεται ο τίτλος του διδάκτορα ψυχολογίας από την Ακαδημία Επιστημών «ΝOOSFERA» και συγχρόνως τον τιμούν με την θέση του Αντιπρύτανη στην ανωτέρω Ακαδημία.

Σχολιάστε