My Twitter Feed

19 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΛΕΚ: Ενθουσίασε η ομιλία με την Έλ. Φρεγγίδου

*Εκδρομή στη Σόφια – Αλλαγή στο πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου – Έναρξη Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης.

freggidou-lekΜε μεγάλη συμμετοχή και αμείωτο το ενδιαφέρον από πλευράς του κοινού ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, η πρώτη ενημερωτική συνάντηση-ομιλία που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς με συντονίστρια τη συνεργάτιδα του Λ.Ε.Κ., ψυχολόγο και Επιστημονικά υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ι. Μητρόπολης Κιλκίς, Έλλη Φρεγγίδου.

Το πάντα επίκαιρο θέμα της ομιλίας, «Ψυχοσεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων» υπήρξε εξαιρετικά ενδιαφέρον, με την ομιλήτρια να κρατά σε εγρήγορση το ακροατήριο με την άρτια επιστημονική της κατάρτιση, τα παραδείγματα και τις αναφορές της.

Η κ. Φρεγγίδου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και τη σημασία της ορθής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε παιδιά και εφήβους με βάση το γνωστικό και συναισθηματικό τους επίπεδο, στην αναγκαιότητα μιας καλής και ειλικρινούς σχέσης επικοινωνίας γονιού-παιδιού, καθώς και στο  ζήτημα της πρόληψης, εστιασμένο στο τρίπτυχο επικοινωνία, ενημέρωση, αποδέσμευση από τα ταμπού του παρελθόντος.

Ακολούθησαν ερωτήματα, σχόλια και ανταλλαγή απόψεων.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Το θέμα της επόμενης ομιλίας όπως και η ημερομηνία διεξαγωγής της, θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Εκδρομή στη Σόφια με το ΛΕΚ 

Μετά από την πολύ επιτυχημένη εκδρομή στο νησί της Τήνου,  το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα  της γειτονικής Βουλγαρίας, τη Σόφια, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου 2016.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο από το Κιλκίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι εκδρομείς θα επιστρέψουν αργά το βράδυ της Κυριακής.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο τηλέφωνο του ΛΕΚ 23410 27684, κατά τις ώρες 6-8μ.μ.

Αλλαγή στο πρόγραμμα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς στο ΛΕΚ

Λόγω των αλλαγών που έχουν σημειωθεί στο πρόγραμμά του, μια εβδομάδα νωρίτερα μετατίθεται η δεύτερη εισήγηση που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – Φορέας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, με τη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

Έτσι, η 2η ενημερωτική εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί τελικά την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 αντί για την Κυριακή  27 Νοεμβρίου,  με θέμα «Ετερότητα: Παράγοντας διομαδικών συγκρούσεων;» και εισηγήτρια την  κ. Σωτηρία Α. Καρολίδου, Μ.Α., Μ.Sc. Φιλόλογος – Θεολόγος και Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Συνολικά, από τον Οκτώβριο 2016  έως τον Ιανουάριο 2017 έχουν προγραμματιστεί τέσσερις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, ημέρα Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Οι εισηγήσεις θα είναι ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν συμμετοχή για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Στο τέλος των συναντήσεων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης  σε όσους από τους συμμετέχοντες συμπληρώσουν το 75% του συνόλου των συναντήσεων.

Το πρόγραμμα για τους επόμενους μήνες έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016: Θέμα «Εφηβεία – Σεξουαλικότητα». Εισηγητής ο  κ. Γεώργιος Φραγγίδης, Ιατρός Γυναικολόγος.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017: Θέμα «Προσφυγικό: Σύγχρονες Προσεγγίσεις». Εισηγητής ο  κ. Αθανάσιος Ε. Χαρίσης, Δρ. Παιδαγωγικής – Θεολόγος και Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Έναρξη Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 11:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης που συνδιοργανώνουν το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς με το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» – Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Στην Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 10 – 13 ετών, τα οποία θα συναντιούνται τακτικά, θα συζητούν και θα ανταλλάσσουν απόψεις για το ίδιο βιβλίο που διάβασαν ύστερα από κοινή συμφωνία.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Λ.Ε.Κ.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6972265668 και στη γραμματεία του Λ.Ε.Κ. στο τηλ. 2341027684, Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις 6 – 8 μ.μ.

 

 

Σχολιάστε