My Twitter Feed

13 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: 2η φάση αδελφοποίησης -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΟΚ: Σπουδαίο “διπλό” στο Αιγίνιο -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συναντήσεις Δένδια στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η επίσκεψη Φ. Σαχινίδη στο νομό -

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Παππάς: Όχι χρεωκοπία της Υγείας -

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Λαϊκή Αγορά και Δημόσια Υγεία

Καθώς πλησιάζει και φέτος η ετήσια Εμποροπανήγυρη Κιλκίς, η αναγνώστριά μας Αγάπη Χαιροπούλου θέτει ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που αφορά το χώρο της Λαϊκής Αγοράς και την πέριξ περιοχή, που άπτεται και της δημόσιας υγείας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το πρόβλημα αφορά και στη λειτουργία της ίδιας της Λαϊκής Αγοράς, άρα είναι διαχρονικό και δεν αφορά μόνο τις μέρες διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, η κ. Χαιροπούλου αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή της προς την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κιλκίς τα εξής:

“Με την παρούσα επιστολή μου αναγκάζομαι να διαμαρτυρηθώ για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί κατά την διάρκεια της Λαϊκής Αγοράς που γίνεται κάθε Σάββατο μπροστά στην οικία μου, η οποία βρίσκεται επί της οδού Β.Ρωτα 8.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες καθώς κάθε φορά μετά το πέρας της Λαϊκής εμφανίζονται πάσης φύσεως ζωΐφια, κατσαρίδες, ποντίκια κ.α, τα οποία όπως καταλαβαίνετε είναι επικίνδυνα για την δημόσια Υγεία. Οι απεντομώσεις, εάν γίνονται δεν έχουν αναποτελεσματική δράση. Παράλληλα υπάρχει έντονη μυρωδιά και φασαρία.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι στο χώρο της Λαϊκής είναι αδύνατο να εισέλθει ασθενοφόρο σε περίπτωση που -ο μη γένοιτο- χρειαστεί να προσφέρει υπηρεσίες διακομιδής σε κάποιον που τις χρειάζεται επειγόντως. 

Τα ίδια ακριβώς φαινόμενα παρατηρούνται και τις ημέρες που γίνεται το πανηγύρι στις αρχές Σεπτέμβρη.

Η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο αφού όπως καταλαβαίνετε ούτε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας μπορούμε να καθίσουμε, αλλά και ως ιδιοκτήτες μαγαζιών έχουμε υποστεί οικονομική ζημιά αφού δεν μπορούμε να τα νοικιάσουμε λόγω ακριβώς αυτών των των προβλημάτων που σας περιγράφω.

Η πιο ενδεδειγμένη λύση, κατά την άποψή μου αλλά και πολλών άλλων περιοίκων, είναι η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς και το πανηγυριού εκτός κατοικημένης περιοχής .

Θέλω να πιστεύω ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψιν αυτές τις επισημάνσεις που σας κάνω. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου.”

Σχόλια
One Response to “Λαϊκή Αγορά και Δημόσια Υγεία”
  1. Ο/Η Βαγγελης λέει:

    Ούτε ζωύφια ούτε έντομα καλή μου κυρία .ο χώρος της λαϊκής καθαρίζετε και είναι μετά τις 4 πεντακάθαρος
    Αλλά μάλλον είστε και σεις οπαδός της νέας τάξης και ψωνίζετε από τους καρχαρίες των σούπερ μάρκετ.
    Υπομονή και θα την πληρώσεις 5 ευρώ την ντοματουλα σου εκεί που πας

Σχολιάστε