My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΛΑΣΥ: Προκλητικοί κι ανεύθυνοι

“Με προκλητικό και ανεύθυνο τρόπο επέλεξε να αναδείξει υπαρκτά ζητήματα στην περιοχή μας η διοίκηση της Τοπικής Κοινότητας Κιλκίς”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.ΣΥ.), αναφερόμενη στο ζήτημα του προσφυγικού και των στρατοπέδων του Κιλκίς, που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου της.

Κάνοντας λόγο για “τυφλή υπακοή στην πολιτική των ως τώρα κυβερνήσεων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ” και για “αντιδραστικές κραυγές που δείχνουν ως ένοχο αυτής της πολιττκής τα θύματα της, δηλαδή τους μετανάστες και τους πρόσφυγες”, η ΛΑΣΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της και τα εξής για τη διοίκηση της ΤΚ Κιλκίς και για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση:

“Ενδεικτικό του ύποπτου ρόλου και των πργματικών προθέσεων τους, αποτελεί το γεγονός ότι δεν μπήκαν στον κόπο να καταθέσουν στους Τοπικούς Συμβούλους τις σχετικές εισηγήσεις επί των θεμάτων αν και ζητήθηκαν από τη Λαική Συσπείρωση.

Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με τα ζητήματα του Προσφυγικού και αυτό των Στρατοπέδων του Κιλκίς, τα οποία ήλθαν προς συζήτηση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισήμανε τα εξής:

Σε ότι αφορά το Προσφυγικό δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική τοποθέτηση με κριτήριο τις ανάγκες του προσφυγικού αλλά και του ντόπιου πληθυσμού, αν δεν αναδειχτούν οι αιτίες του ζητήματος και οι υπεύθυνοι. Το Προσφυγικό δεν αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο, ούτε προκύπτει γιατί οι ίδιοι οι πρόσφυγες από επιλογή τους θαλασσοδέρνονται, πέφτουν θύματα διακινητών, κινδυνεύουν να χάσουν μέλη της οικογένειάς τους μόνο και μόνο για να έρθουν στη χώρα μας.

Η βασική αιτία του προσφυγικού – μεταναστευτικού είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα με χρήματα, εξοπλισμούς, υποδομές και προσωπικό, είναι η φτώχια και η εξαθλίωση που προκαλούνται από την εκμετάλλευση, εξαιτίας των σφοδρών ανταγωνισμών για το μοίρασμα πηγών ενέργειας, δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, σφαιρών επιρροής. Επιπλέον, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την αποδοχή της και από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι η αιτία που δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, όπως και στη Δομή της Νέας Καβάλας.

Με βάση αυτή την πραγματικότητα δεν μπορούμε, με την ευθύνη που έχουμε ως Τοπικό Συμβούλιο, να στοιχηθούμε με διάφορες συντηρητικές και ρατσιστικές φωνές που ακούγονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, και μάλιστα από έναν ανεπίσημο φορέα και όχι από το σύνολο ή την πλειοψηφία των κατοίκων, και οι οποίες έχουν ως μοναδικό τους αίτημα «να φύγουν οι πρόσφυγες από το Κιλκίς», χωρίς να καταθέτουν καμία πρόταση για την επίλυση ή τη βελτίωση του προβλήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν βλέπουν τις αιτίες του προσφυγικού, δεν έχουν κριτήριο την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφυγόπουλων και των οικογενειών τους, δεν προτείνουν λύσεις του προβλήματος, αλλά κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και διχάζουν την κοινωνία, αποκρύπτοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους. Την ίδια ώρα υπάρχει σημαντική μερίδα του λαού της περιοχής, όπως και τοποθετήσεις άλλων επίσημων φορέων (π.χ. Συλλόγων Γονέων της Παιονίας) οι οποίοι τοποθετούνται υπεύθυνα, αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα από την όξυνση του προσφυγικού και καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Αν, λοιπόν, πραγματικά μας ενδιαφέρει η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος το Συμβούλιό μας θα πρέπει να καταδικάσει τη Συμφωνά ΕΕ – Τουρκίας, τις επεμβάσεις και τους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη και να διεκδικήσει:

  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο σε δημόσιους, ανοιχτούς ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι μέσω ΜΚΟ.
  • Να θεσπιστούν γρήγορες και σύμφωνες με τη Συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου για εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας, να καταργηθούν οι διατάξεις που υπονομεύουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και που διαδοχικά ψηφίζουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με βάση τις Οδηγίες της ΕΕ.

Ειδικά για την περίπτωση της Νέας Καβάλας, σε συνθήκες που η Δομή έχει ήδη ξεπεράσει τις πληθυσμιακές δυνατότητες φιλοξενίας προσφύγων και σε συνθήκες έξαρσης του κορονοϊού:

  • Να δημιουργηθεί ιατρείο, εξοπλισμένο και στελεχωμένο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Να πραγματοποιηθούν έγκαιρα τεστ για τον κορονοϊό σε πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Να κατοχυρωθεί η πλήρης πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, χωρίς αποκλεισμούς.
  • Να ενισχυθούν, να στελεχωθούν και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και τα δύο Νοσοκομεία του νομού, τόσο για να ανταποκρίνονται σε φυσιολογικές συνθήκες, όσο και σε συνθήκες με αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας του κορονοϊού ή λόγω του προσφυγικού.
  • Τα προσφυγόπουλα που χρειάζεται να πηγαίνουν στο σχολείο να κατανεμηθούν σε περισσότερα σχολικά κτίρια με βάση τις δυνατότητες κάθε σχολικής μονάδας και με βάση τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και ταυτόχρονα να κατασκευαστούν νέα σχολεία (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο), ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες τόσο για τα ελληνόπουλα όσο και για τα προσφυγόπουλα με βάση τις ανάγκες τους.

Με αυτό το ζήτημα συνδέεται άμεσα και το θέμα των Στρατοπέδων στο Κιλκίς, από τη σκοπιά ότι και τα δύο (ΠΚΕΕΥΕ, 71η Α/Μ Ταξιαρχία) συνδέονται επιχειρησιακά με το ΝΑΤΟ, αποτελώντας στην πραγματικότητα μέρος και αιτία του προβλήματος.

Πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε από πού έως πού πρέπει να υπερασπιστούμε την ύπαρξη και λειτουργία ενός κέντρου, όπως του ΠΚΕΕΥΕ (Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης “Ειρήνης”!) , το οποίο είναι πιστοποιημένο από το ΝΑΤΟ, συνδέεται τόσο με την ΕΕ όσο και με τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) και έχει ως σκοπό του την εκπαίδευση και προετοιμασία, κυρίως ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού προσωπικού (ελληνικού και αλλοδαπού), για τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και επιχειρήσεις. Σήμερα αποτελεί ένα από τα 26 αντίστοιχα κέντρα διεθνώς αναγνωρισμένα και «τροφοδοτεί» με πολυεθνικό στρατιωτικό προσωπικό 13 αμερικανοΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές αποστολές.

Αλήθεια, όλα αυτά τι σχέση έχουν με τα συμφέροντα του λαού του Κιλκίς και τις πραγματικές του ανάγκες;

Αξίζει να θυμίσουμε, γιατί δεν είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, ότι το ΝΑΤΟ μόνο τα τελευταία χρόνια έπνιξε στο αίμα το λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, ενώ αποτελεί ένα μηχανισμό που στήνει ακόμα και δικτατορίες σε όλο τον κόσμο, όπως έκανε και στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, μέσα στα πλαίσια αυτής της συμμαχίας, η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητεί και παραβιάζει τα σύνορα, με την κάλυψη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που επιπλέον παζαρεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα για να τραβήξουν την Τουρκία στην αγκαλιά της Ρωσίας και παίζουν ρόλο «προξενητή» για να προωθηθεί η λύση της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, προς όφελος βέβαια των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων και όχι των λαών.

Όσα και αν λέγονται, λοιπόν, για τα δήθεν «οφέλη» που έχει ο λαός του Κιλκίς από το ΠΚΕΕΥΕ, αυτή είναι η ουσία και δεν κρύβεται. Γι’ αυτό είναι επικίνδυνα όσα ακούγονται ότι το ΠΚΕΕΥΕ είναι το «καμάρι» του Κιλκίς, ότι είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθεί οικονομικά η πόλη. Η χρεοκοπημένη και αντιδραστική λογική του «καλώς ήρθε το δολάριο» πρέπει να τελειώνει. Αλήθεια, για ποιο λόγο «καμαρώνουν» όσοι υπερασπίζονται το συγκεκριμένο κέντρο το οποίο εκπαιδεύει στρατιωτικό προσωπικό για να στελεχώνει την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και να διεξάγει επεμβάσεις, πολέμους, να σκοτώνει ακόμα και άμαχους, μητέρες και παιδιά, να δημιουργεί πρόσφυγες;

Όσοι συντάσσονται με την παραπάνω λογική,

  • ξεπλένουν τον αμερικανοΝΑΤΟϊκό και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό,
  • αποπροσανατολίζουν και εφησυχάζουν το λαό του Κιλκίς για το ρόλο του ΝΑΤΟ και των συγκεκριμένων στρατιωτικών μονάδων που εδρεύουν στο νομό,
  • επιδιώκουν να «εκπαιδεύσουν» τη νέα γενιά στο «ρεαλισμό» της ζούγκλας, του «ο πιο ισχυρός επιβιώνει» και της υποταγής στα συμφέροντα των ισχυρών.
  • συμβάλλουν να γίνει η χώρα μας και η περιοχή μας ένα δολοφονικό αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα έως την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε «μαγνήτη» πιθανών επιθέσεων.

Γι’ αυτό, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» εκτιμάμε ότι η θέση που πρέπει να κρατήσουμε ως Συμβούλιο, με κριτήριο τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού, είναι όχι το αν θα μείνει ή θα φύγει το ΠΚΕΕΥΕ από το Κιλκίς, αλλά:

    • να κλείσει συνολικά ως Δομή και να αποσυρθεί από τη χώρα μας,
    • ενώ σε ότι αφορά ειδικά την 71η Α/Μ Ταξιαρχία, αυτή χρειάζεται να αποσυνδεθεί από το ΝΑΤΟ και από κάθε ρόλο που έχει ακόμα και για την καταστολή πλήθους, κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων και να επιτελέσει το ρόλο της αποκλειστικά για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.”

Σχολιάστε