My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΛΑΣΥ: Μύθος η ομοφωνία στο ΔΣ

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο “μύθος τα περί ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής του Δήμου Κιλκίς για το 2021”, η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς αναφέρει τα εξής:

Τη δημιουργική λογιστική επιστράτευσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κιλκίς για να αποκρύψει από τους δημότες του Κιλκίς τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της τιμολογιακής πολιτικής της απόλυτα εναρμονισμένης με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις.

Η “μηδενική αύξηση τελών και φόρων” που ψήφισαν, ουσιαστικά σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση για τα λαικά νοικοκυριά. Είναι προκλητικό η Δημοτική Αρχή να πανηγυρίζει για αυτή την απόφαση της όταν στις συνθήκες οικονομικής κρίσης και πανδημίας που ζούμε η ανεργία και η συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων είναι καθημερινό φαινόμενο.

Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι…” λέει ο λαός μας σε αυτές τις περιστάσεις και δεν ξεχνά ότι η φοροεπιδρομή των Δήμων όλα αυτά τα χρόνια έχει απογειωθεί, πλάι σε αυτήν των φορομπηχτικών μηχανισμών του Κράτους, τσακίζοντας τη ζωή του.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς μας καλεί να χειροκροτήσουμε την οικονομική πολιτική που ψήφισε κατά παραγγελία της κυβέρνησης και του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά ο λαός του Κιλκίς δεν ξεχνά ότι…

– Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και πανδημίας οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη αντί να μειώνονται, παραμένουν στα ύψη.

– Υπάρχουν πολλά νήπια και βρέφη εκτός παιδικών σταθμών και οι γονείς συνεχίζουν να πληρώνουν το Κράτος.

– Τα σχολικά κτίρια είναι παλιά, τα μέτρα ενίσχυσης και συντήρησης ελάχιστα.

– Οι σχολικές επιτροπές χρηματοδοτούν ένα μικρό μέρος των δαπανών των σχολείων και τα υπόλοιπα τα βάζουν από την τσέπη τους οι Γονείς και Σύλλογοι τους.

– Οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι «τα φέρνουν ίσα – ίσα βόλτα», γιατί τα οικονομικά τους είναι πενιχρά και αναγκάζονται να «πουλούν ως εμπόρευμα τις παροχές τους» για να λειτουργούν στοιχειωδώς.

– Οι μετακινήσεις εντός του Δήμου αποτελούν ένα Γολγοθά, είτε λόγω του κακού οδικού δικτύου, είτε λόγω των ελάχιστων δρομολογίων του ΚΤΕΛ προς τα χωριά, είτε λόγω των πανάκριβων καυσίμων.

– Το νερό όχι μόνο παρέχεται ως ακριβό εμπόρευμα στους Δημότες, αλλά σε πολλές περιοχές παραμένει ακατάλληλο, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το άμεσο μέλλον.

– Το προσωπικό του Δήμου δεν είναι επαρκές και εξαντλείται σωματικά και πνευματικά κάτω από την πίεση, τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τις ελλείψεις σε μέσα, και πολλά ακόμα.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς αποφάσισε προκλητικά την μείωση του ενιαίου τέλος καθαριότητας και φωτισμού κατά 10% στα βιομηχανικά κτήρια της ΒΙΠΕ Κιλκίς και της βιομηχανικής περιοχής Νέας Σάντας. Δηλαδή, νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, νέα βάρη για το λαό.

Αυτή την πολιτική εξωραίζει η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς κάνοντας “το μαύρο – άσπρο”. Η αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου που ευαγγελίζονται δεν είναι τίποτα άλλο από “ρέστα” παλαιότερων ετών. Η κρατική χρηματοδότηση μένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα, τη στιγμή που αυτή η χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών όπως αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» το είχε δηλώσει τόσο προεκλογικά, όσο και μετά τις εκλογές, ότι θα στηρίξει κάθε μικρή ή μεγαλύτερη κίνηση που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού του Κιλκίς. Θα συνεχίζει να βρίσκεται, όμως, και απέναντί από κάθε επιλογή της Διοίκησης του Δήμου και όσων πρόθυμων τη στηρίζουν, που δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Καταψηφίσαμε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τι Δημοτικά Τέλη και τον Πρυπολογισμό και καταθέτουμε στο λαό του Κιλκίς μια πρόταση αγωνιστικής διεκδίκησης, η οποία είναι ρεαλιστική ακριβώς γιατί πατάει πάνω στις ανάγκες του λαού του Κιλκίς και στην ανάπτυξη των επιστημών, της τεχνολογίας, των ανθρώπινων ικανοτήτων.

– Να μειωθούν οι δημοτικοί φόροι και τα ανταποδοτικά τέλη. Να προστατευτούν οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι και οι απολυμένοι εργαζόμενοι, οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα ΑμΕΑ, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.

– Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, να στηριχτεί το προσωπικού του Δήμου.

– Να κατασκευαστεί στην πόλη του Κιλκίς νέο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, ώστε να καλύπτονται οι σημερινές ανάγκες. Να επισκευαστούν τα σχολεία της πόλης και των χωριών.

– Να αυξηθούν τα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές, ώστε οι γονείς να μην πληρώνουν για τη δημόσια εκπαίδευση.

– Να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες που δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

– Να μειωθούν τα τιμολόγια του νερού. Να παρθούν μέτρα για την καλή ποιότητα του νερού σε όλο το δήμο. Να κατασκευαστούν οι αναγκαίες υποδομές σε ύδρευση, αποχέτευση και άρδευση.

– Να παρθούν μέτρα για την ουσιαστική και ποιοτική επισκευή και συντήρηση του οδικού και αγροτικού δικτύου, στο οποίο κινούνται καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι μαθητές του δήμου.

– Να σχεδιαστούν τα αναγκαία έργα και να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί, αποκλεισμοί από χιόνια.

– Να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του δήμου με την απαραίτητη χρηματοδότηση και τις αναγκαίες υποδομές.”

Σχολιάστε