My Twitter Feed

21 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΓΝΚ: Καταγγελίες ενόψει εκλογών! -

Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος, 2020

Δυο νέα κρούσματα στο νομό Κιλκίς -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Ενίσχυση παραγωγών στις λαϊκές -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

ΚΝΕ: Μ` επιτυχία το Φεστιβάλ σε Κιλκίς -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Ένα χαρούμενο Πολιτιστικό Καλοκαίρι -

Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος, 2020

Κλειστά δυο σχολεία σε Γουμένισσα -

Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος, 2020

Σπανίζουν οι σχολ. καθαρίστριες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

Λύση για τους δασικούς χάρτες -

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος, 2020

ΛΑΣΥ κατά Σιωνίδη ένεκα Κεραμέως

«Με την γνώριμη τακτική του εφησυχασμού και του αποπροσανατολισμού υποδέχτηκε η Διοίκηση Σιωνίδη την Υπουργό Παιδείας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Γουμένισσα», εκτιμά η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της, τα εξής:

«Αντί ο κ. Σιωνίδης και οι συνοδοιπόροι του να καταγγείλουν την επικίνδυνη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και να αναδείξουν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής, επέλεξε όχι μόνο να τα αποσιωπήσει, εφησυχάζοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής αλλά και να αποπροσανατολίσει από τα υπαρκτά προβλήματα, αναδεικνύοντας ως μείζον το ζήτημα της παρουσίας προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Συνεπής στην τακτική του “Για όλα φταίνε οι πρόσφυγες” έδωσε άλλοθι στην κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα το αντιλαικό της έργο.

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν κέρδισε τίποτα για το λαό της Παιονίας αλλά καθιστά τον εαυτό του συνυπεύθυνο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στα σχολεία της περιοχής. Ο Δήμαρχος “σφυράει κλέφτικα” τη στιγμή που τα παιδιά μας θα στοιβάζονται, εν μέσω πανδημίας, σε τμήματα άνω των 20 μαθητών ακόμη και σε αυτοσχέδιες αιθουσες χωρίς επαρκή φωτισμό και αερισμό, στριμωγμένα σε σχολικά λεωφορεία που θα κουβαλάνε δεκάδες μαθητές, με κενά σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, με μάσκες και αντισηπτικά που μέχρι χθές δεν είχαν φθάσει στα σχολεία, με τεράστιες ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές.

Η Διοίκηση συνειδητά γύρισε την πλάτη σε δίκαια αιτήματα φορέων της εκπαίδευσης και Συλλόγων Γονέων της περιοχής για τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού και την επαρκή χορήγηση όλων των σχολικών μονάδων με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, ώστε να διαμορφωθούν οι όροι για την στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.
Μάλιστα, ενώ με προκλητικό τρόπο αδιαφορεί για τα προβλήματα των παιδιών της περιοχής επέλεξε να αποπροσανατολίσει το επίκεντρο της συζήτησης και του ενδιαφέροντος στο προφυγικό ζήτημα και ιδιαίτερα στην πρόσβαση και εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Πατώντας πάνω σε υπαρκτά ζητήματα που έχουν προκύψει, για τα οποία ο κ. Σιωνίδης ποτέ δεν διεκδίκησε την επίλυση τους από το Υπουργείο Παιδείας με την ουσιαστική στήριξη της λειτουργίας των ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων), αξιοποιεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για να πλάσαρει αντιδραστικές απόψεις πως “Για όλα φταίνε οι πρόσφυγες” και επομένως η δημοτική αρχή διεκδικεί “καθαρά” σχολεία, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Σιωνίδης με αυτό τον τρόπο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, που δίνει “γη και ύδωρ” για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και μάλιστα τη στιγμή που τζογάρουν όλοι μαζί την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας. Παράλληλα, ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού και του ρατσισμού δηλητηριάζοντας και διχάζοντας την τοπική κοινωνία.

Καλούμε το λαό της περιοχής να μην δείξει ανοχή σε αυτή την πολιτική κυβέρνησης και Τοπικής Διοίκησης, να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και να βγει στο προσκήνιο διεκδικώντας με κριτήριο τις ανάγκες των παιδιών μας.»

Σχολιάστε