My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Λαμπρή ενθρόνιση Βαρθολομαίου

(Βίντεο) Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου το απόγευμα, η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, κ. Βαρθολομαίου, εννέα μήνες μετά την εκδημία του προκατόχου του κυρού Εμμανουήλ.

Έξω από τον μητροπολιτικό ναό τον νέο μητροπολίτη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ενώ ο τοποτηρητής μητροπολίτης Γουμένισσας κ. Δημήτριος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο.

Οι δυό τους είχαν υποδεχτεί νωρίτερα τον κ. Βαρθολομαίο στα όρια των νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, στην ιστορική έδρα του δήμου Κιλκίς, τη Ν. Σάντα, μαζί με εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας και της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος”, ενώ εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων με παραδοσιακές στολές του πρ΄΄οσφεραν άνθη.

Στη Μητρόπολη, στρατιωτική μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού και τιμητικό στρατιωτικό άγημα της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας “Πόντος” απέδωσε τιμές, ενώ εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της πόλης τον υποδέχθηκαν με λουλούδια και αισθήματα αγάπης.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, πρώτος ο δήμαρχος Κιλκίς καλωσόρισε τον νέο ποιμενάρχη, δωρίζοντάς του κι ένα αρχιερατικό εγκόλπιο. Στη συνέχεια, ο A’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Δωρόθεος Πάπαρης, ανέγνωσε την εγκύκλιο καθώς και το προεδρικό διάταγμα περί εκλογής του νέου μητροπολίτη, κι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική Δοξολογία και η τελετή ενθρόνισης.

Στη συνέχεια προσφώνησαν τον νέο ποιμενάρχη του Κιλκίς, ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και ο π. Γεώργιος Παντελίδης εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της επαρχίας.

Ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μετά το πέρας της τελετής δέχτηκε τις ευχές των παρισταμένων.

Tον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου, Βιάννου κ. Ανδρέας (Εκκλησίας της Κρήτης), ενώ τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων ο μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβας, αντίστοιχα. Εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου μίλησε ο μέχρι σήμερα τοποτηρητής, μητροπολίτης Δημήτριος.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα παρέστησαν οι βουλευτές Κιλκίς Γεώργιος Φραγγίδης και Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, οι δήμαρχοι Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος και Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης.

Στην τελετή παρέστησαν οι μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Ν. Κρήνης κ. Ιουστίνος, Φθιώτιοδος κ. Συμεών, Λαγκαδά κ. Πλάτωνας, Καστορίας κ. Καλλίνικος, Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Φωτό: romfaia – vimaorthodoxias

Δείτε βίντεο από τη GnomiWebTV:

Σχολιάστε