My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Λαμπαδηφορία συλλόγων για τη γενοκτονία

Με τη φλόγα του κεριού αναμμένη για να κρατά ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου πραγματοποίησαν χθες Κυριακή το απόγευμα λαμπαδηφορία στο Κιλκίς.

Η πένθιμη πομπή ξεκίνησε από το Δημαρχείο Κιλκίς και κατέληξε στην πλατεία Ειρήνης, όπου στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Στη λαμπαδηφορία συμμετείχαν με λιγοστούς εκπροσώπους τους λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid – 19, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς ‘’Οι Αργοναύτες’’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Το Λαβάς’’ Ευκαρπίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Το Μπέλλες’’ Μουριών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Ποταμιάς, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ‘’Μωμόγεροι’’ Αγίου Μάρκου, ‘’Τα Κρούσια’’ του Αγίου Αντωνίου καθώς και ο Σύλλογος Στενημαχιτών ‘’Άγιος Τρύφων’’, η Θρακική Εστία Κιλκίς και αντιπροσωπεία του ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της λαμπαδηφορίας είχε ο Δήμος Κιλκίς με σκοπό να τιμήσει τα 353.000 θύματα της νεοτουρκικής θηριωδίας διατρανώνοντας το μήνυμα της καταδίκης του εγκλήματος της Γενοκτονίας και της ενωτικής στάσης του πολιτιστικού στοιχείου απέναντι σε κάθε είδους βαρβαρότητα.

Σχολιάστε