My Twitter Feed

25 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Οι περιοδείες του 3ημέρου για Σιωνίδη -

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Σιωνίδης: Δεν γυρίζουμε πίσω -

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Νίκη Κασσελάκη και στο ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Το νερό στο αυλάκι, από το Πάϊκο -

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρόγραμμα ομιλιών του Δημ. Κυριακίδη -

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Κεντρική εκδήλωση της ΛΑΣΥ στο Κιλκίς -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΔΣ Παιονίας στις 26 Σεπτεμβρίου -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Περιοδείες Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Λαμπαδηφορία συλλόγων για τη γενοκτονία

Με τη φλόγα του κεριού αναμμένη για να κρατά ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του τόπου πραγματοποίησαν χθες Κυριακή το απόγευμα λαμπαδηφορία στο Κιλκίς.

Η πένθιμη πομπή ξεκίνησε από το Δημαρχείο Κιλκίς και κατέληξε στην πλατεία Ειρήνης, όπου στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Στη λαμπαδηφορία συμμετείχαν με λιγοστούς εκπροσώπους τους λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid – 19, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς ‘’Οι Αργοναύτες’’, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Το Λαβάς’’ Ευκαρπίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Το Μπέλλες’’ Μουριών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Ποταμιάς, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ‘’Μωμόγεροι’’ Αγίου Μάρκου, ‘’Τα Κρούσια’’ του Αγίου Αντωνίου καθώς και ο Σύλλογος Στενημαχιτών ‘’Άγιος Τρύφων’’, η Θρακική Εστία Κιλκίς και αντιπροσωπεία του ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της λαμπαδηφορίας είχε ο Δήμος Κιλκίς με σκοπό να τιμήσει τα 353.000 θύματα της νεοτουρκικής θηριωδίας διατρανώνοντας το μήνυμα της καταδίκης του εγκλήματος της Γενοκτονίας και της ενωτικής στάσης του πολιτιστικού στοιχείου απέναντι σε κάθε είδους βαρβαρότητα.

Σχολιάστε