My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Λαθροΰλοτομία στα Κρούσια

Πριν λίγες μέρες σε περιοχή των Κρουσσίων έλαβε χώρα μια υπόθεση που θυμίζει Φαρ-Ουέστ! Οι άνθρωποι του Δασαρχείου Κιλκίς εντόπισαν ύστερα από παρακολούθηση ένα φορτηγό μεγάλης χωρητικότητας σε τοποθεσία  όπου υπήρχαν από μέρες κομμένα (παράνομα βέβαια) πολλά δένδρα.

dentra-lathroylotomia-xylaΟ οδηγός και οι πιθανοί συνεργοί του διέφυγαν την σύλληψη και το φορτηγό με την παράνομη ξυλεία το οδήγησε μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς υπάλληλος του Δασαρχείου. Το όχημα οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση ύστερα από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Κιλκίς. Ανήκει σε γνωστό στις Δασικές Αρχές άτομο που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές την Υπηρεσία με τις παράνομες δραστηριότητές του. Η ξυλεία, όπως προβλέπει ο νόμος, εντός των ημερών θα βγει σε πλειστηριασμό.

Το παραπάνω γεγονός είναι ένα μόνο από τα πολλά επεισόδια που εκτυλίσσονται κάθε μέρα και νύχτα στις δασικές και όχι μόνο περιοχές του νομού. Το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας δεν έχει ατονήσει  ούτε κατά το ελάχιστο όπως βεβαιώνουν με στοιχεία οι αρμόδιοι του Δασαρχείου και ο ίδιος ο Δασάρχης Κιλκίς κ. Ευθ. Πολιτίδης.

Εκτός από το παραπάνω  φορτηγό, στα «δίχτυα» των ανθρώπων του Δασαρχείου έχουν πέσει κι άλλα οχήματα, μέχρι και τρακτέρ! Αυτά, είτε φυλάσσονται σε Αστυνομικά Τμήματα, είτε βρίσκονται σε καθεστώς «μεσεγγύησης». Τα φυλάττουν δηλαδή σε ακινησία οι ίδιοι οι παραβάτες-ιδιοκτήτες στις αυλές τους. Τα οχήματα αυτά, όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις και προκύψει ενοχή, θα κατασχεθούν και θα κατευθυνθούν στον γνωστό ΟΔΔΥ.

Δεκάδες αλυσοπρίονα και όπλα

Τις ημέρες αυτές το Δασαρχείο Κιλκίς ξεκινά μια διαδικασία εξόχως αποκαλυπτική του μεγέθους της καταστροφής: Ξεκινά ο πλειστηριασμός των αλυσοπρίονων  που βρίσκονται στις αποθήκες τους.

Πρόκειται για 55(!) αλυσοπρίονα  που θα εκπλειστηριαστούν τμηματικά. Είναι ένας αριθμός ο οποίος δύσκολα συναντάται ακόμη και στα μεγαλύτερα καταστήματα εμπορίας τέτοιων εργαλείων!

proti-selida.gr

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάθε σύλληψη λαθροϋλοτομίας δεν σημειώνεται απαραίτητα και κατάσχεση αλυσοπρίονου, αφού ο λαθροϋλοτόμος φρόντισε να το έχει αλλού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη παράμετρος αντιπεριβαλλοντικής δράσης. Το Δασαρχείο, ως γνωστόν, είναι επιφορτισμένο και με τον έλεγχο της παράνομης θήρας. Και εδώ η «σοδειά» είναι εντυπωσιακή: Στις αποθήκες του Δασαρχείου Κιλκίς φυλάσσονται 62 κυνηγετικά όπλα που έχουν κατασχεθεί σε σχετικούς ελέγχους.

Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμού των όπλων αυτών. Μέχρι βέβαια την επόμενη «συγκομιδή» από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σχολιάστε