My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λίστα 2.059 ονομάτων από το ΗΟΤ DOC

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του έκτακτου τεύχους του ΗΟΤ DOC με τη δημοσιοποίηση των 2.059 ονομάτων Ελλήνων καταθετών τα οποία περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Πρόκειται για Έλληνες καταθέτες οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC τα στοιχεία των οποίων υπέκλεψε το πρώην στέλεχος της Τράπεζας, Έρβε Φαλτσιάνι.

Η περίφημη λίστα αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά θρίλερ των τελευταίων ετών. Επί δύο σχεδόν χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη, πρώην υπουργών, με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να νίπτουν προκλητικά τας χείρας τους. Η δημοσιοποίησή της από το HOT DOC έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη.

Ερωτηθείς για το θέμα ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ παραδέχτηκε ότι τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002, ωστόσο ισχυρίζεται ότι οι
κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί και ενδεχομένως δεν ταυτίζονται με τη λίστα που παρέδωσαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Π. Λάμψιας ισχυρίστηκε ότι η λίστα είναι προϊόν πλαστογραφίας. «Ουδέποτε είχα ή έχω λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού ούτε φυσικά στην HSBC. Σε ότι με αφορά πρόκειται περί υπόθεσης πλαστογραφίας».

Οι εξελίξεις ωστόσο αναμένονται ραγδαίες, ειδικά σε πολιτικό επίπεδο. Ήδη από χθες η δημοσιοποίηση των ονομάτων αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στους βουλευτές όλων των κομμάτων.

koutipandoras.gr

Η απάντηση του Γιώργου Τράγκα

Ο Γιώργος Τράγκας έδωσε άμεσα απάντηση μέσω του λογαριασμού του στο facebook.

Ειδικότερα λέει: «Επειδή διάβασα την «Λίστα Λαγκάρντ» και είδα το όνομα μου στον αριθμό ‘’εννιακόσια πενήντα τόσο’’ κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν είναι μόνο προϊόν υποκλοπής όπως αποφάσισαν τα γαλλικά και ιταλικά δικαστήρια, αλλά είναι ένα προϊόν συρραφής ονομάτων και ενδεχομένως εκτεταμένης πλαστογραφίας. Κυρίως όμως είναι αναξιόπιστη. Και εξηγούμαι: (για να μην τρελαθούμε κιόλας)…

Στη δεκαετία του ’90, πριν από 20 ακριβώς χρόνια, ξεκίνησα ως καταθέτης -αποταμιευτής στη τράπεζα Midland Αθηνών. Η τράπεζα αυτή εξαγοράστηκε από την HSBC λίγο αργότερα. Το 2000-2001, δηλαδή πριν από περίπου 12 χρόνια(!) εγώ έπαψα να είμαι καταθέτης και πελάτης αυτής της τράπεζας.
Τώρα λοιπόν ξαφνικά, ανακαλύπτω, ότι το 2012(!) είναι το όνομα μου μέσα σε μία «Λίστα» η οποία έκανε το γύρω των υπηρεσιών του κράτους, σε cd και στικάκια… Εάν μιλάμε για την ίδια λίστα….

Και αναρωτιέμαι: Πόσοι σ’ αυτή τη «Λίστα» είναι πρώην πελάτες όπως εγώ; Πόσοι και από ποιους είναι ‘’σφηνωμένοι’’; Και πόσων τα ονόματα έχουν ‘’συρραφεί’’ προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορες σκοπιμότητες, πολιτικής και ηθικής σπίλωσης;…

Άλλωστε, περνάμε τα όρια του γελοίου, όταν στη λίστα αναφέρεται και το όνομα αποβιώσαντος πολιτικού…

Έχω αρχίσει μάλιστα να πιστεύω, ότι αυτό το θέμα κινήθηκε σκόπιμα απ’ έξω και για επικοινωνιακούς λόγους στο εσωτερικό της Ελλάδος. Και δεν αναφέρομαι στον περιοδικό που την δημοσιεύει.

Πρόκειται για μία ιστορία που οι αποδέκτες της, ήξεραν εξ’ αρχής ότι δεν αποτελεί επίσημο απόσπασμα από κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό αρχείο. Γιατί η λίστα Φαλτσιανι, δεν είχε μόνο έλληνες. Επομένως θα μπορούσε κάποιος να πάρει και ονόματα από τον … Χρυσό Οδηγό(!), πριν παραδώσει CD ή στικάκι. Εδώ, αναφέρονται πρώην πελάτες προ δεκαετιών(!) αλλά και αποβιώσαντες(!)….

Ξέρω ότι ενοχλώ ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΟΥΣ τη τελευταία 3ετία….

Τους είναι δύσκολο να πιστέψουν, ότι ένας δημοσιογράφος-εκδότης- παραγωγός και επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ- όπως η αφεντιά μου- μιλάει πολύ…»

voria.gr  

Σχολιάστε