My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κύριε Χρυσοχοΐδη, σκοτώσατε τον…

…πιο στενό σας συνεργάτη;

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μοιάζει να συμπεριφέρεται με το «σύνδρομο του δεκανέα». Είναι η συμπεριφορά εκείνων των αγράμματων τύπων που κατέβαιναν από τα βουνά και τοποθετούνταν επίτηδες ως υπαξιωματικοί στο στράτευμα, με μοναδικό σκοπό να φωνάζουν και να βιαιοπραγούν εναντίον των φαντάρων, υπενθυμίζοντας τη μισάνθρωπη και τιμωρητική λειτουργία του Δεξιού Κράτους. Δεν γνώριζαν καλά ελληνικά, φυσικά δεν διάβαζαν (όχι τα μνημόνια, ούτε τα βασικά) και προσπαθούσαν συνεχώς να επιβεβαιώνουν το ρόλο του πιστού απέναντι σε αυτόν που τους ανέδειξε με ξύλο και προκλήσεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά από μια περίοδο ηρωοποίησής του με φόντο τη 17 Νοέμβρη (μεγάλη ιστορία αυτή αλλά όχι της παρούσης) , πέρασε στα αζήτητα της πολιτικής και αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του ως Φοίνικας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι ακριβώς αναγεννήθηκε και φροντίζει να το θυμίζει, παρά τους συνειρμούς με το γνωστό σήμα της επταετίας.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Χρυσοχοΐδης, ως συνεπής δεκανέας, άρχισε να λέει φωναχτά αυτά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιθυμούσε αλλά δε μπορεί να πει για να μην εκτεθεί. Ούτε ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν τόλμησε να εκστομίσει αυτό που είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. «Κάψανε 100 ανθρώπους στο Μάτι» βεβαίωσε ο πιστός δεκανέας. Επιχειρώντας να απαντήσει στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης απέναντι στο χιονιά, δεν κατέφυγε μόνο σε ένα άθλιο συμψηφισμό νεκρών, αλλά κατηγόρησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που απέδιδε ευθύνες στην κυβέρνηση (αυτό κάνει πάντα η Αντιπολίτευση) ως φονιά των ανθρώπων στο Μάτι. Ταύτισε δηλαδή το θανατικό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τους ανθρώπους στο Μάτι. Ο Τσίπρας ενδεχομένως να άναψε και τι σπίρτο για όποιον δεν κατανοεί το ρήμα «έκαψε». «Είναι βαρύ αυτό που λέτε» ψέλλισε ο δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη, αλλά ο Χρυσοχοΐδης επέμενε και τελικώς το κοινό εμπέδωσε πως είναι βαρύ αλλά ισχύει.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν είναι αυτός που εγκαινιάζει την πολιτική αλητεία ως μέθοδο άσκησης πολιτικής αλλά είναι αυτός που καυχιέται πως την εκφράζει. Την ώρα των δηλώσεων Χρυσοχοΐδη, το γραφείο του Πρωθυπουργού, έβγαζε ανακοίνωση, γιατί κάποιοι ανεγκέφαλοι, έβαλαν γκαζάκια στην πόρτα της εταιρείας Zeus+Dion. Η ενέργεια κατά της εταιρείας από την οποία έχει αποχωρήσει κατά δήλωσή της η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργού, έγινε γιατί κάποιοι στοχοποιούν τη σύζυγό του. Τώρα πώς στοχοποιείται εταιρεία στην οποία ΔΕΝ είναι η Γκραμπόφσκι επειδή στοχοποιείται η ίδια, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει. Εκτός αν παραμένει στην εταιρεία με τις χρηματοδοτήσεις των offshore και πρέπει να δείχνουν πως δεν είναι. Επίσης διακρίνει κάποιος την προσπάθεια στοχοποίησης της πρωθυπουργικής συζύγου, την ώρα που χιλιάδες πολίτες είναι και στοχοποιημένοι και θαμμένοι στο χιόνι από τις πολιτικές του συζύγου.

Ας επιστρέψουμε όμως στο Χρυσοχοΐδη, που επέλεξε να θυμηθεί τις εποχές που η ΝΔ, κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για την τρομοκρατία όπως ο ίδιος, το ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι. Δεν επιλέγω τυχαία τη σύγκριση, ο Μιχάλης καταλαβαίνει. Καλό θα ήταν λοιπόν να απαντήσει:

1. Έχει κύριε Χρυσοχοΐδη οποιαδήποτε κυβέρνηση και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, την ποινική ευθύνη για όσα συμβαίνουν επί διακυβέρνησής τους; Οι υπουργοί είναι φονιάδες επειδή γίνονται δολοφονίες στους δρόμους; Το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα είναι ο εκτελεστής δεκάδων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες; Αυτή είναι η άποψή σας; Οι υπουργοί της ΝΔ, είναι αυτοί που έκαψαν τους 63 νεκρούς στην Ηλεία το 2007; Αν ναι , να το πείτε στον Κώστα Καραμανλή όταν τον συναντήσετε στα βουλευτικά έδρανα την επόμενη φορά. Πείτε του ότι έκαψε τον κόσμο στην Ηλεία και ότι είναι φονιάς.

Αλήθεια κύριε Χρυσοχοΐδη, με τη δική σας λογική, εσείς σκοτώσατε (κατά το κάψατε) στις 24 Ιουνίου του 2010, τον υπασπιστή σας Γιώργο Βασιλάκη, όταν ανατινάχτηκε φακελος που του είχαν στείλει τρομοκράτες; Συμφωνείτε με αυτό; Η δική σας περίπτωση μάλιστα είναι πιο επιβαρυντική. Γιατί στο Μάτι υπήρχαν πολλοί παράγοντες. Στη περίπτωσή σας όμως, ήσασταν ο μοναδικός υπεύθυνος για να προστατέψετε το γραφείο σας. Δεν προστατέψατε τη χώρα, αλλά ούτε το υπουργικό σας γραφείο το οποίο ανατίναξαν σκοτώνοντας τον άτυχο Βασιλάκη. Εσείς λοιπόν τον σκοτώσατε; Αυτή είναι η λογική σας για την πολιτική; Η βρώμικη ενοχοποίηση των αντιπάλων σας; Ή μήπως η ψυχολογική ικανοποίηση του συνδρόμου του δεκανέα; Προκαλώ άρα υπάρχω.

2. Θέλετε πραγματικά να μιλήσουμε για τους υπεύθυνους της τραγωδίας στο Μάτι; Πρόσφατα o Ανακριτής της υπόθεσης, ζήτησε την επέκταση του κατηγορητηρίου για το Μάτι σε βαθμό κακουργήματος για οκτώ στελέχη της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την έρευνα του Ανακριτή, τα συγκεκριμένα πρόσωπα έστηναν παγίδες σε συναδέλφους τους για να αποτύχουν στην κατάσβεση και να πάρουν οι ίδιοι γαλόνια. Προσέβλεπαν λέει ο Ανακριτής, στη μελλοντική τους εξέλιξη υπό κατάλληλες πολιτικές συνθήκες. Πράγμα που έγινε τελικώς αφού (όπως λέει πάλι ο Ανακριτής), επί Κυριάκου Μητσοτάκη, πήραν όλοι βαθμό, καταλαμβάνοντας ακόμη και αυτόν του Αρχηγού. Ήταν δική σας πρόταση η προαγωγή τους, αλλά τους λόγους τους γνωρίζετε μόνο εσείς. Γιατί δώσατε βαθμό σε αυτούς που έφταιγαν στο Μάτι; Τι υπηρεσίες πρόσφεραν; Γιατί υπηρεσίες πυρόσβεσης δεν πρόσφεραν , όπως πάλι λέει ο Ανακριτής. Τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ την περίοδο της φωτιάς στο Μάτι, Κωνσταντίνο Τσουβαλά, τον οποίο είχε κατονομάσει ακόμη και ο Μητσοτάκης ως ένα από τους υπεύθυνους για την τραγωδία, τον κάνατε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο σας. Ποια υπηρεσία του εκτιμήσατε που δεν γνωρίζουμε οι υπόλοιποι; Ισχύουν όσα ψιθυρίζονται στην ΕΛΑΣ, πως η εκτίμησή σας στο πρόσωπό του σχετίζεται με τις ανατριχιαστικές συνομιλίες που διέρρευσαν την αποφράδα ημέρα, πάνω στις οποίες στήθηκε το αφήγημα του χάους στην Αστυνομία την ώρα της φωτιάς;

3. Πιστεύετε κύριε Χρυσοχοΐδη, πως οι τρεις νεκροί από τον πρόσφατο χιονιά, είναι δική σας ευθύνη, όπως είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ οι 100 νεκροί που είπατε; Σκοτώσατε (κατά το κάψανε) τρεις ανθρώπους; Και βγαίνετε στην τηλεόραση να μετρήσετε τους νεκρούς σας; Δεν ντρέπεστε ; Η απάντησή σας σε κάθε πολίτη που αναρωτιέται γιατί έμεινε (και μένει ακόμη) χωρίς νερό, ρεύμα, φαϊ , είναι «ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100»; Και αύριο θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει δικαίωμα σε νεκρούς επειδή εσείς εγκαινιάσατε τη νεκρολογία και την τυμβωρυχία; Θα ζει αυτή η χώρα ως θύμα την κάθε καταστροφή επειδή εσείς θέλετε η καθεμία να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την επόμενη; Εμείς θα πεθαίνουμε και εσείς στα ζεστά σας σπίτια θα λέτε «ναι αλλά οι άλλοι»; Στους πόσους νεκρούς κύριε Χρυσοχοΐδη, μπορούμε να ζητήσουμε να μην πεθαίνουμε; Πότε ισοφαρίζουν οι μετρήσεις στην μακάβρια και άθλια αριθμητική σας;

Κρίμα που το χιόνι δεν επιδέχεται ξύλο πάντως. Θα είχατε διαπρέψει και δεν θα φαινόταν πόσο ανίκανος είσαστε. Δεν θα χρειαζόταν να κάνετε και την αθλιότητα να παίζετε την κολοκυθιά με τους νεκρούς.

Άρθρο στο koutipandoras

Σχολιάστε