My Twitter Feed

22 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά δυο νέα κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Στο στόχαστρο και του σωματείου -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικό κράτος δεξιάς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

«Aναλογικά η κατανομή σε σχολεία» -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Καταλήψεις σε σχολεία του Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Έφυγε ο αγωνιστής Τόλ. Παπαγεωργίου -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

«Βόμβες» για Ανδρίτσο/Γεωργαντά! -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Παρεμβάσεις στη σχολική στέγη -

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος, 2020

Κόβουμε ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής!

biologika_proiontaΑναγκασμένοι να περιορίσουν ακόμα και την αγορά βασικών προϊόντων διατροφής είναι σήμερα σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες εξαιτίας της μείωσης που έχουν υποστεί στο εισόδημά τους, όπως τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 93% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση στο εισόδημά του τα τελευταία 3 χρόνια. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μείωση του εισοδήματος είναι τέτοια, που όχι μόνο έχει αναγκάσει το 94% των νοικοκυριών έχει σταματήσει τις εξόδους αναψυχής σε εστιατόρια, αλλά οδήγησε το 79% των Ελλήνων να περιορίσει την αγορά ακόμα και βασικών ειδών διατροφής!

Παράλληλα, το 50% των ερωτηθέντων δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη προκειμένου να ωφεληθεί, ενώ το υπόλοιπο 50%… το σκέφτεται σοβαρά! «Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα», τόνισε σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.

agelioforos.gr

Σχόλια
One Response to “Κόβουμε ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Μένω στο σημείο που λέει πως το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε οτι θα αγόραζε προ’ι’όντα χωρίς απόδειξη προκειμένου να οφεληθεί και το υπόλοιπο 50% το σκέφτεται σοβαρά. Ηδη τον Ιανουάριο τα φορολογικά έσοδα είναι κατα 305 εκ. ευρώ λιγότερα των αναμενομένων απο την μειωμένη κατανάλωση και την φοροδιαφυγή. Το πρόβλημα της ύφεσης δημιουργείται απο τέσσερεις κυρίως παράγοντες. Απο την σημαντική μείωση του εισοδήματος, την υψηλή φορολογία, την ακρίβεια στα προ’ι’όντα και υπηρεσίες και απο την απουσία ανάπτυξης σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Ο καταναλωτής, που δεν του περισσεύουν χρήματα και για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες του, ζητάει απο τον μαγαζάτορα να μην του κόψει απόδειξη ωστε να τα φέρει βόλτα, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα. Ο μαγαζάτορας που βλέπει απο την μιά να έχει συρρικνωθεί δραματικά ο τζίρος του και απο την άλλη το κράτος να του αυξάνει δραστικά την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, αναγκάζεται ή να κλείσει το μαγαζί και έτσι πάλι το κράτος χάνει έσοδα ή αν αποφασίσει να το κρατήσει, τότε προκειμένου να καλύψει στοιχειωδώς τα έξοδά του είναι αναγκασμένος να φοροδιαφύγει, οπότε πάλι το κράτος θα χάσει έσοδα. Με την πολιτική της αποστράγγισης μέχρι της τελευταίας οικονομικής ρανίδας ολόκληρης της κοινωνίας(πλουσίων εξαιρουμένων βεβαίως) και δίχως αναπτυξιακό σχέδιο, που ακολουθεί η κυβέρνηση, οδηγούμαστε νομοτελειακά σε έκρηξη της φοροδιαφυγής και τα σημάδια είναι φανερά με το καλημέρα της νέας χρονιάς. Ο φαύλος κύκλος: υστέρηση εσόδων= νέα φορολογικά μέτρα έχει αποτύχει οικτρά κι’ όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. Εκτός κι’ αν υπάρχει σκοπίμως σχέδιο για τέτοια εξέλιξη, όποτε… πάω πάσο.

Σχολιάστε