My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Κυβέρνηση της αστυνομοκρατίας”

«Σήμερα, Κυριακή 6 Δεκέμβρη, όσοι και όσες μένουμε στα Εξάρχεια ξυπνήσαμε σε κατεχόμενη ζώνη», τόνισε σε δήλωσή της χθες Κυριακή 6 Δεκέμβρη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με αφορμή την αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η δήλωση της αναπληρώτριας τομεάρχισσας Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλεύτριας Κιλκίς:

«Σήμερα, Κυριακή 6 Δεκέμβρη, όσοι και όσες μένουμε στα Εξάρχεια ξυπνήσαμε σε κατεχόμενη ζώνη. Όπως πολλοί άλλοι, έτσι κι εγώ αποφάσισα να περάσω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να αφήσω ένα λουλούδι, όμως δεν μου επιτράπηκε.

Στη διαδρομή από το σπίτι μου μέχρι το μνημείο με σταμάτησαν αστυνομικοί σε 3 σημεία. Στο πρώτο μου ζήτησαν βεβαίωση κατοικίας ότι διαμένω στην περιοχή. Τους έδειξα και βεβαίωση κατοικίας και βουλευτική ταυτότητα και μου επέτρεψαν να συνεχίσω.

Στη συνέχεια, άλλη αστυνομικός μας σταμάτησε – ήμασταν 2 άτομα– και μας είπε ότι απαγορεύεται η διέλευση από εκεί που πηγαίναμε να περάσουμε. Στην προβοκατόρικη ερώτησή μας «Γιατί απαγορεύεται η διέλευση, γίνονται κάποια έργα;», η απάντηση της αστυνομικού ήταν αποστομωτική: «Ναι, ναι, κάτι γίνεται». Προχωρήσαμε παρακάτω.

Στη διασταύρωση Λόντου και Μεσολογγίου μας σταμάτησαν ξανά. Έδειξα ξανά τη βουλευτική μου ταυτότητα, τους διαβεβαίωσα ότι είμαι κάτοικος της περιοχής και πηγαίνω σπίτι μου, αλλά, πριν πάω σπίτι μου, θέλω να περάσω από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο αστυνομικός που συνομίλησα μου είπε: «Ναι, βεβαίως, δεν φαντάζομαι να υπάρχει πρόβλημα, απλά να ενημερώσουμε τον υπεύθυνο».

Οι υπεύθυνοι όμως – ένας άνδρας και μία γυναίκα – είχαν άλλη γνώμη. Μου είπαν ότι δεν μπορώ να περάσω από την περιοχή, διότι έχουν εντολή να μην περάσει κανείς, για λόγους ασφαλείας. Όταν ρώτησα εάν εννοούν λόγους ασφαλείας δικούς μου ή της περιοχής από εμένα, δυσκολεύτηκαν να μου απαντήσουν.

Συγκεκριμένα, μου είπαν: «έχουμε πληροφορίες ότι στον τομέα αυτό (sic) υπάρχουν κίνδυνοι και για τον λόγο αυτό απαγορεύεται η διέλευση». Τους ενημέρωσα, σε περίπτωση που δεν το γνώριζαν, ότι η διέλευση από συγκεκριμένες περιοχές δεν μπορεί να απαγορεύεται απλά με προφορική εντολή και ότι το μόνο που έχει απαγορευτεί – παρότι δεν συμφωνώ – είναι οι συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων.

Η υπεύθυνη Υπαστυνόμος Β’ μου επανέλαβε ότι η διέλευσή μου από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας, έπειτα από προφορικές εντολές που έχουν. Την ευχαρίστησα που φροντίζει για την ασφάλειά μου ή την ασφάλεια της περιοχής από εμένα και έφυγα.

Θέλω όμως να πω στον κ. Χρυσοχοΐδη, για να γνωρίζει, ότι τα τελευταία – ουκ ολίγα – χρόνια που κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, δεν έχει κινδυνεύσει ποτέ η σωματική μου ακεραιότητα ούτε αισθάνθηκα ποτέ ανασφάλεια. Τεράστια ανασφάλεια αισθάνομαι όμως όταν βλέπω τις ελευθερίες μας να περιορίζονται μέρα με τη μέρα, από μια Κυβέρνηση που αρέσκεται στην βίαιη καταστολή και την περιστολή δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι.»

Σχολιάστε