My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Σ` απόγνωση οι φαρμακοποιοί του Κιλκίς

(Βίντεο) Kραυγή αγωνίας και απόγνωσης εξέπεμψαν γι` άλλη μια φορά σήμερα οι φαρμακοποιοί του Κιλκίς, μαζί με τους συναδέλφους τους όλης της χώρας που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ διέκοψαν από σήμερα και τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει σ` όλους τους ασφαλισμένους.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν λίγο στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, ο πρόεδρος του ΔΣ, Δημ. Αγαθόπουλος, τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να προμηθευτούν φάρμακα, καθώς κανείς δεν τους παρέχει πίστωση, ενώ τα χρέη του Δημοσίου προς κάθε φαρμακείο της χώρας ανέρχονται σε 60 – 110 χιλ. ευρώ, κατά περίπτωση.

Πλαισιωμένος από μέλη της διοίκησης και απλά μέλη του συλλόγου, ο κ. Αγαθόπουλος υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν απ` την σημερινή υπηρεσιακή κυβέρνηση να υιοθετήσει τρόπο χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων ανάλογο μ` αυτόν που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα για την χρηματοδότηση των τραπεζών με 18 δις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο αίτημα του κλάδου να συμψηφιστούν τα χρέη των φαρμακοποιών προς το Δημόσιο από καταβολή φόρων, μ` αυτά των ταμείων προς τα φαρμακεία.

Όπως τόνισε ο κ. Αγαθόπουλος, η ανυπαρξία πίστωσης στην αγορά φαρμάκου έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη μεγάλου αριθμού φαρμάκων, η οποία θα αυξηθεί στο εγγύς μέλλον αν δεν αλλάξει κάτι στη πολιτική των κυβερνήσεων.

“Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία”, είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, προσθέτοντας: Οι «αρμόδιοι υπουργοί» αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη 9.000.000 Έλληνες, ενώ τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 ευρώ”. Σύμφωνα με τον κ. Αγαθόπουλο, οι φαρμακοποιοί ζητούν:

• Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

• Επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους.

• Επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

• Συμψηφισμό των χρεών των φαρμακείων στις Δ.Ο.Υ. από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος με τις καθυστερημένες οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου, οι 30 περίπου συγκεντρωμένοι φαρμακοποιοί μετέθησαν στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και της ΔΟΥ Κιλκίς, όπου προέβησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Βίντεο – φωτό: kilkis-press.gr

Σχολιάστε