My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Κρατάμε το Δήμο ασφαλή από πυρκαγιές

Με κεντρικό σύνθημα ‘’Κρατάμε το Δήμο μας Ασφαλή’’ και με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Κιλκίς ζητά από τους πολίτες να επιδείξουν το απαιτούμενο  ενδιαφέρον και να συμμετέχουν σε ενέργειες πρόληψης κατά των πυρκαγιών οι οποίες θωρακίζουν την περιουσία τους και το περιβάλλον.

Ο καθαρισμός ιδιόκτητων οικοπέδων από ξερά χόρτα, σκουπίδια και επικίνδυνα υλικά είναι η πρώτη επιβεβλημένη κίνηση για τους πολίτες καθώς εισερχόμαστε σε περίοδο αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών.

Τις επόμενες ημέρες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα αποστείλει ειδοποιητήριες επιστολές στους ιδιοκτήτες ακινήτων για να τους υπενθυμίσει την υποχρέωσή τους σχετικά με την αποψίλωση και τον καθαρισμό των οικοπέδων τους μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η υποχρέωση αποψίλωσης – καθαρισμού αφορά τους ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται αφενός εντός του γενικού πολεοδομικού σχεδίου της πόλης και των οικισμών του Δήμου και αφετέρου εντός ζώνης εκατό μέτρων περιμετρικά αυτού.

Σε περίπτωση μη τήρησης της παραπάνω υποχρέωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 (άρθρο 10, παρ. 26). Επιπλέον, βεβαιώνεται η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών ενώ προβλέπεται και ποινική δίωξη βάσει της σχετικής πυροσβεστικής διάταξης.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις σε σχέση με τον καθαρισμό των οικοπέδων οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου (τηλ. επικοινωνίας 23413 52293, 52295, e-mail: pilidis@dhmoskilkis.gr)

Καθαρισμός κοινόχρηστων οικοπέδων

Με τη συνδρομή του προσωπικού των υπηρεσιών του Δήμου, των μηχανημάτων πολιτικής προστασίας αλλά και με την αξιοποίηση εργολαβιών για πρώτη φορά, ο Δήμος Κιλκίς  έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης καταρχήν στα κοινόχρηστα οικόπεδα.

‘’Οφείλουμε Δήμος και πολίτες να προσαρμοστούμε στην κλιματική αλλαγή και να μετριάσουμε τις διαφαινόμενες επιπτώσεις της. Η αντιπυρική περίοδος σηματοδοτεί την  ενεργή συμμετοχή μας στον αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Στην κατεύθυνση αυτή είναι καθοριστική η συνεργασία Δήμου και πολιτών με αυξημένη αίσθηση ευθύνης και με εθελοντική συνεισφορά. Είναι απολύτως αναγκαίο οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών’’ επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Σχολιάστε