My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Κοροϊδία με τις επιδοτήσεις”

Για κοροϊδία μιλούν οι αγρότες του νομού Κιλκίς και όλης της χώρας, όσον αφορά το θέμα της καταβολής των φετινών ενισχύσεων. Βλέπετε, πέρασαν 10 μέρες απ` την καταληκτική ημερομηνία πληρωμών (31 Οκτωβρίου) αλλά τα χρήματα παραμένουν άφαντα, παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται να καταβληθούν ολόκληρα τα ποσά που δικαιούνται οι αγρότες αλλά τα μισά, με την 2η δόση να πηγαίνει για τις παραμονές των Χριστουγέννων.

agrotikes-epidotiseisΠριν λίγο, πάντως, ο Γ. Γεωργαντάς στη πρώτη του συνέντευξη μετά την υφουργοποίησή του, που έδωσε στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, είπε ότι με βάση την ενημέρωση που έχει η 1η δόση των ενισχύσεων θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών από αύριο Τετάρτη 12 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι δεν έγινε ακόμα γνωστό αν απ` τις επιδοτήσεις παρακρατηθούν τα ποσά που χρωστούν αγρότες στον ΟΓΑ, κι αυτό παρά το γεγονός ότι είμαστε όχι “στο παρά πέντε” αλλά πλέον “στο και πέντε”! Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι ο συμψηφισμός μέσω ΗΔΙΚΑ θα περιοριστεί σε ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου και όχι στις κοινοτικές ενισχύσεις.

Oι πληροφορίες θέλουν το θέμα του συμψηφισμού απαιτήσεων αγροτών με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εν προκειμένω προς τον ΟΓΑ, να διευθετείται με μια “πολιτική δέσμευση” των εμπλεκομένων πλευρών που εκτονώνει την κατάσταση και ανοίγει το δρόμο για την προκαταβολή του τσεκ.

Από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς παρέχεται η διαβεβαίωση πως όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα θέμα ρευστότητας, αλλά αντίθετα η Επιτροπή Πιστώσεων της τράπεζας έχει λάβει σχετική μέριμνα ώστε το ποσό ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που αντιστοιχεί στην προκαταβολή του τσεκ να είναι διαθέσιμο από τις 17 Αυγούστου.

 

 

Σχολιάστε