My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

«Κολλημένη» στα ματζούνια!

Της Άντας Ψαρρά.


Υπάρχουν και χώρες όπου οι εισαγγελείς δεν αστειεύονται όταν κάποιο θέμα σχετίζεται με την υγεία του πληθυσμού. Ετσι, λίγες μέρες πριν, η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίτσια Τζέιμς, με εισαγγελική παραγγελία διέταξε τον τηλε-ευαγγελιστή Τζιμ Μπάικερ να σταματήσει αμέσως να ισχυρίζεται στην τηλεόραση ότι υπάρχει προϊόν το οποίο πωλείται στον ιστότοπό του που μπορεί να θεραπεύσει τον κορονοϊό. Ο τηλε-ευαγγελιστής, που είχε δηλώσει ότι μόνο άνθρωποι που έχουν διασφαλίσει τη σωτηρία τους μπορούν να αγαπήσουν τον Τραμπ, τώρα προσπαθούσε να θησαυρίσει πουλώντας αλοιφές για τον κορονοϊό.

Αντίθετα, όμως, στην Ελλάδα ο Κυριάκος Βελόπουλος, που τυχαίνει να είναι εκτός από τηλεπωλητής και αρχηγός κόμματος της Βουλής, διαφημίζει ανάλογη αλοιφή, που προστατεύει από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας το προϊόν που πουλάει, λέει: «Ο κορονοϊός είναι ένα θέμα. Με τη “Βυζαντινόν” αποτρέπετε κάθε μικρόβιο από τα χέρια σας.

Είναι φυσικό, φόρμουλα με βότανα μέσα. Μία επάλειψη θα κάνετε το πρωί, μία το μεσημέρι και μία το βράδυ και θα είστε OΚ. Μετά μπορείτε να κάνετε και 17 χειραψίες. Εχει μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών. Και κάποια από τα βότανα υπάρχουν μόνο στην Αυστραλία. Ούτε να φοβάσαι τον κορονοϊό ούτε τίποτα…». Η αλοιφή ονομάζεται «Βυζαντινόν», προφανώς διότι πρέπει να τιμούμε και το μεγαλείο εκτός από την καθαρότητα του έθνους.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που περιείχε και σωρεία εθνικιστικών, ρατσιστικών και φανατικών μηνυμάτων μίσους, κατέβηκε όχι από εισαγγελικό χέρι, αλλά από το Youtube, με την υποσημείωση ότι «Αυτό το βίντεο καταργήθηκε επειδή παραβαίνει την πολιτική του YouTube για τη ρητορική μίσους».

Ομως και ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος διακήρυξε μέσω άλλου βίντεο ότι «Ο αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το κάθε τι. Ο κοροναϊός είναι μολυσμός του σώματος. Εχω λοιπόν φάρμακο και για τον κοροναϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό». Χθες, ο εισαγγελέας Πύργου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, λόγω καταγγελιών για μη συμμόρφωση πολιτών με τις οδηγίες αυτοπεριορισμού ανθρώπων που σχετίζονται με τους εκδρομείς των Aγίων Tόπων. Αντίθετα, για τη διαφήμιση της αλοιφής Βελόπουλου παρενέβη μόνο το Youtube! Εξάλλου, ασύμμετρη απειλή στην Ελλάδα αποτελούν οι πρόσφυγες και όχι οι πανδημίες.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε