My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κοινοπραξία δήμων για το Erasmus+

Ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης υπέγραψε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου το Συμφωνητικό Σύστασης Κοινοπραξίας με τους δήμους Ηλιούπολης (Αττικής), Πυλαίας-Χορτιάτη (Θεσσαλονίκης) και Μαρώνειας-Σαπών (Ροδόπη) με σκοπό την από κοινού συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ για την μετάβαση και εκπαίδευση στο εξωτερικό συνολικά 48 στελεχών και υπαλλήλων από τους τέσσερις δήμους.

Η Κοινοπραξία δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία του Δήμου Παιονίας, ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019 και κατέληξε στην σημερινή υπογραφή του. Είναι αποτέλεσμα της επιδίωξης του Δήμου Παιονίας για συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου για συνεχή βελτίωση της λειτουργίας και της διοικητικής ικανότητας – αποτελεσματικότητας – αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμος Παιονίας επικεφαλής της Κοινοπραξίας, πρόκειται να υποβάλει πρόταση προς το ΙΚΥ στο πλαίσιο της δράσης «KA1 Κινητικότητα Προσωπικού στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης» του προγράμματος Erasmus+.Τίτλος της πρότασης είναι «Διευρωπαϊκή Κινητικότητα Στελεχών Δήμων για Απόκτηση Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων ώστε να Ανταποκρίνονται στις Αυξημένες Απαιτήσεις Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσιών».

Σκοπός του έργου είναι η απόκτηση γνώσεων, ικανοτήτων και εμπειριών του Δήμου Παιονίας και των στελεχών των Δήμων της Κοινοπραξίας, από αντίστοιχα στελέχη και προσωπικό Δήμων του εξωτερικού, για θέματα όπως: σύγχρονη οργάνωση των υπηρεσιών, προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, διαχείριση και την αυτεπιστασία έργων, θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διαχείρισης απορριμμάτων, οργάνωσης των κοινωνικών παροχών, τις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και τις προοπτικές του αγροτικού και διατροφικού τομέα, κ.ά.

Η εκπαίδευση του προσωπικού θα επιτευχθεί στην Ιταλία, Πορτογαλία και Σκωτία, κατόπιν έγκρισης και χρηματοδότησης του έργου από την ΕΥ. Για την αναζήτηση εταίρων από το εξωτερικό, την προετοιμασία και την υποβολή της πρότασης, ο Δήμος Παιονίας συνεργάστηκε με την Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε.

Σχολιάστε