My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κοινή η προσπάθεια γι`αγρότες

«Δεν υπάρχουν γαλάζια, πράσινα και κόκκινα προβλήματα. Κοινή είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων δημοτών μας και ιδιαίτερα των αγροτοκτηνοτρόφων  από δεκάδες προβλήματα και κοινή προσπάθεια οφείλουμε να καταβάλλουμε όλοι για την αντιμετώπισή τους. Μερικοί επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες με επίκληση της κομματικής τους ταυτότητας. Είναι η καλύτερη απόδειξη της χρόνιας απροθυμίας και αδυναμίας τους να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» Παύλος Τονικίδης σε συνάντησή του με αγρότες και εκπροσώπους αγροτοσυνεταιριστικών  φορέων  το Σάββατο 29 Μαρτίου στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού (πρώην ΕΑΣ) Κιλκίς.

tonikidis-agrotesΟ κ. Τονικίδης ενημέρωσε για τις βασικές πτυχές του αγροτικού του προγράμματος. Πρώτη προτεραιότητα άμεσης εφαρμογής θα είναι η συγκρότηση Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα στελεχωθεί με Κιλκισιώτες επιστήμονες – και η γνώση του αντικειμένου θα είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής τους- για την πολύπλευρη, υπεύθυνη και αποτελεσματική ενημέρωση και τεχνική καθοδήγηση των αγροτοκτηνοτρόφων τόσο σε θέματα λειτουργίας των εκμεταλλεύσεών τους όσο και σε αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων χρηματοδότησης.

«Θα αναβαθμίσουμε την λειτουργία του Δήμου Κιλκίς αποκαθιστώντας την έννοια της τοπικής κυβέρνησης. Στον αγώνα της ανάπτυξης και της αύξησης του αγροτικού εισοδήματος  ο Δήμος Κιλκίς θα είναι όχι απλά συμπαραστάτης των αγροτοκτηνοτρόφων, αλλά ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ μαζί τους με συνεργατικές δράσεις. Κι αυτό θα γίνει με αξιοποίηση των ίδιων των Κιλκισιωτών, του πλούσιου  ανθρώπινου δυναμικού σε γνώσεις, εργατικότητα και διάθεση προσφοράς» επισήμανε ο κ. Τονικίδης.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλκίς  Χαράλαμπος Παυλίδης αναφέρθηκε στο τεράστιο θέμα που ανέκυψε με τον αποκλεισμό του συνεταιρισμού από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και ζήτησε τη συμπαράσταση των αγροτών και του Δήμου Κιλκίς στον αγώνα που κάνει για να αρθεί η αδικία. «Ήρθαν ξένες  προς το Κιλκίς δυνάμεις για να καπελώσουν τους αγρότες και το νομό. Η ΕΑΣ Κιλκίς ήταν η Ένωση με την μεγαλύτερη εμπειρία στις δηλώσεις. Υπήρξαμε πρότυπο λειτουργίας επί χρόνια. Και έρχονται τώρα οι εντελώς άπειροι για να υποκαταστήσουν εμάς που μας θεωρούν ανίκανους. Και το πρόβλημα είναι ότι γύρω από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ «παίζεται» ένα πακέτο 12-13 εκατ. ευρώ που μετά το αποκλεισμό μας θα διοχετευθούν στη Θεσσαλονίκη»

tonikidis-paulidisΑναφερόμενος στην πρόταση για άμεση λειτουργία Αγροτικού Γραφείου στο Δήμο Κιλκίς ο κ. Παυλίδης εξήρε την πρωτοβουλία του κ. Τονικίδη. «Θα είναι ένα μεγάλο βήμα που θα εξασφαλίσει την προστασία των αγροτών μας. Καθημερινά έρχονται στα γραφεία μας περί τους 50 αγρότες ζητώντας προστασία και συμβουλές .  Επειδή γνωρίζω πόσο αποτελεσματικός υπήρξε ο κ. Τονικίδης ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου, είδα τη δουλειά του  με δράσεις που ενίσχυσαν και τον αγροτικό κόσμο, είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί και επιτυχημένος Δήμαρχος. Χρειαζόμαστε το δυναμισμό του. Και παρότι θεσμικά δεν μου επιτρέπεται να πάρω θέση, ατομικά  δηλώνω ότι  τον στηρίζω και τον διαβεβαιώνω ότι στον κοινό μας αγώνα θα μας βρει συμπαραστάτες» ανέφερε ο κ. Παυλίδης.

Ο κ. Τονικίδης ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Επιμελητήριο για την προαγωγή του τοπικού συμφέροντος. Η πρωτοβουλία μέσω Interreg για τα αρωματικά φυτά, η αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος με χρηματοδότηση 400.000 ευρώ και ιταλική τεχνογνωσία για τη λειτουργία Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου που υλοποιείται μέσα στο καλοκαίρι, η θεσμική κατοχύρωση της επιτυχημένης πρωτοβουλίας «Κερνάμε Ελλάδα» με την εξειδίκευσή της σε «Κερνάμε Κιλκίς» ώστε τα προϊόντα – και τα αγροτικά- του ν. Κιλκίς να γίνουν γνωστά και να κατακτήσουν αγορές εντός και εκτός χώρας, είναι μερικές από αυτές.

Επισήμανε ακόμα τη μεγάλη πρόκληση της κάλυψης των αναγκών της Θεσσαλονίκης με αγροτοδιατροφικά προϊόντα του καθαρού και αμόλυντου Κιλκίς. Προς την κατεύθυνση αυτή θα λειτουργήσει θετικά μια δημοτική αρχή που θα επιτύχει τη διευκόλυνση των καλλιεργειών και των εκμεταλλεύσεων με την αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου του δήμου με μικρά και μεγάλα έργα (μικρά φράγματα, αρδευτικά κ.ο.κ)  « Έχουμε καθαρό αέρα, καθαρό νερό και αμόλυντο χώμα. Έχουμε δηλαδή τις προϋποθέσεις να καταστήσουμε τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα του Κιλκίς περιζήτητα  σε όλες τις αγορές. Με σκληρή προσπάθεια και τη συνένωση όλων των δυνάμεων του τόπου, θα καταφέρουμε να μην φεύγει από το Κιλκίς ούτε ένα ευρώ . Αντίθετα μπορούμε να αντιστρέψουμε την καθοδική μας πορεία και να αναβαθμίσουμε- εμπλουτίσουμε  τον παραγωγικό πλούτο του νομού και του δήμου Κιλκίς» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τονικίδης και κατέληξε ζητώντας αναλυτική και έγγραφες προτάσεις  χρήσιμες για την τελική διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού.

Στο διάλογο έλαβαν επίσης μέρος αγρότες, μέλη της διοίκησης και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού.

Δελτίο τύπου από ΔΗΜΟ ΑΞΙΩΝ

Σχολιάστε