My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ευρωπός στο κέντρο της Ευρώπης -

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Αρβανίτης: Εμείς θα νικήσουμε -

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

“Όχι συγκάλυψη των υποκλοπών” -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Φτάνει πια ο εμπαιγμός στην Υγεία -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα -

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Περιοδεία Κ. Αρβανίτη στο νομό μας -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Καλά που έχουμε και τα κρασιά μας! -

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

“Η ΕΕ να στηρίξει τους αγρότες” -

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

ΚΝΕ: Ξεκινά το Αντιιμπεριαλιστικό 2ήμερο

Από αύριο, Παρασκευή, ξεκινούν από όλη την Ελλάδα λεωφορεία με μέλη και φίλους της ΚΝΕ το ταξίδι τους προς το Στόμιο, κοντά στη Λάρισα, όπου θα διεξαχθεί φέτος το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Το Διήμερο θα διαρκέσει από τις 4 ως τις 6 Ιούλη. (Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα).

kneΧιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ. Στη Λάρισα εδρεύει το νέο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ. Το 2014 με πρόταση της συγκυβέρνησης στην ΕΕ, το στρατηγείο ενεργοποιήθηκε, με αφορμή τον έλεγχο και τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και με στόχο να αναβαθμιστεί στο άμεσο μέλλον ο ρόλος του νέου ευρωστρατηγείου ενάντια στους λαούς. Συνέχεια της ενεργού εμπλοκής στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Στις εκδηλώσεις του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας θα συμμετάσχει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 5 Ιούλη, στις 11 π.μ., θα συμμετάσχει και θα κάνει δηλώσεις στην κινητοποίηση έξω από το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα και αργότερα θα συναντηθεί με το διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο κ. Τελλίδη και το διοικητή του Στρατοπέδου ταξίαρχο κ. Γρίβα. Την ίδια μέρα, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιεί η ΚΝΕ στο χώρο της κατασκήνωσης στο Στόμιο (δίπλα στο Δημοτικό Κάμπινγκ).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

  • Παρασκευή 4 Ιούλη

– 17.00 Επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-49.

– 21.00 Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Θεσσαλίας, από τους: Βασίλη Μπαλογιάνη (κλαρίνο), Κώστα Μπαλογιάννη (ακορντεόν), Λευτέρη Γάλλο (βιολί). Ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

– 22.00 Ρεμπέτικο – Λαϊκό Γλέντι, παίζουν οι μουσικοί: Φώτης Παπανικολάου (κιθάρα – τραγούδι), Γιάννης Σωτήρης  (μπουζούκι), Ελισάβετ Ριζαργιώτη  (τραγούδι), Δημήτρης Πατούλιας (ακορντεόν – τραγούδι), Γιώργος Πατούλιας (κρουστά).

  • Σάββατο 5 Ιούλη

– 11.00 Κινητοποίηση στο στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα.

– 20.30 Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

– 21.40 Συναυλία με τους «KollektivA». Τη συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σχήμα «Εναλλάξ» (Λάρισα).

– 23.00 Λαϊκό – Ρεμπέτικο Γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ (Θεσσαλονίκη).

  • Κυριακή 6 Ιούλη

– Αναχώρηση κατασκηνωτών

Ανακοίνωση της ΚΝΕ 

«Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η λειτουργία του ευρωστρατηγείου στη Λάρισα.
  • Να μη διατεθεί καμία υποδομή που βρίσκεται στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Η ΕΕ δεν προστατεύει από πολέμους …τους οργανώνει!

Η ΕΕ από τη μία χρεοκοπεί τους λαούς και από την άλλη οργανώνει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, είτε μόνη της είτε από κοινού με ΝΑΤΟ – ΗΠΑ, με στόχο να υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

  • Είναι ψέμα ότι η ΕΕ παρέχει “ασφάλεια και ειρήνη”.

ΕΕ σημαίνει πόλεμος. Από το 2003 έχει εξαπολύσει 31 επεμβατικές αποστολές, ενώ 16 από αυτές βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία. Η ΕΕ δρα σε όλον τον κόσμο στρατιωτικά μέσα από την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας. Έχει ευρωστρατό και άλλους μηχανισμούς που έχουν δικαίωμα να επεμβαίνουν ακόμα και σε κράτη – μέλη της ΕΕ!

  • Είναι ψέμα ότι διασφαλίζονται τα σύνορα της χώρας επειδή είμαστε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα π.χ. στο Αιγαίο. Το “γκριζάρισμα” και οι παραβιάσεις από πλευράς της αστικής τάξης της Τουρκίας συνεχίζονται. Η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ για να λυθεί το Κυπριακό και η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ προωθούν τώρα διχοτομική λύση στο Κυπριακό.

Σήμερα, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους, έχουν ενταθεί οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των κοιτασμάτων πετρελαίου, φυσικού αερίου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς, τα μερίδια των αγορών, ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Ρωσία, την Κίνα και άλλα, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι λαοί. Οι εκμεταλλευτές κάθε χώρας συμμαχούν και ανταγωνίζονται μεταξύ τους ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

“Ο πόλεμος γεννιέται από την ειρήνη τους καθώς ο γιος από τη μάνα”

(Μπέρτολτ Μπρεχτ) 

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, που διεξάγονται για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών τους, συνέχεια της ιμπεριαλιστικής “ειρηνικής” πολιτικής τους με στρατιωτικά πλέον μέσα.

Είναι υποκριτές όσοι μιλάνε για ειρήνη, αλλά δεν βγάζουν άχνα για τα μονοπώλια και τα κέρδη τους που οδηγούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ο καπιταλισμός είναι που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, πολέμους. Αυτός πρέπει να ανατραπεί σε κάθε χώρα.

Είναι ψέμα ότι αν η Ελλάδα γίνει “ενεργειακός κόμβος” θα ωφεληθεί ο λαός και η νεολαία. Ενεργειακός κόμβος σημαίνει και “κόμβος” αντιθέσεων για τον έλεγχό του. Το παράδειγμα της Ουκρανίας είναι ενδεικτικό: Η επέμβαση ΗΠΑ – ΕΕ, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με τη Ρωσία, για τον έλεγχο αυτού του “ενεργειακού κόμβου”, έχει πνίξει τον ουκρανικό λαό στο αίμα. Σε εμάς λένε ότι “αν βγούμε από την ΕΕ θα μας φάει ο λύκος” και εκεί έχουν κατασφάξει το λαό για να συνδεθεί η Ουκρανία με την ΕΕ. Οι φασιστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην κυβέρνηση και δολοφονούν τον ουκρανικό λαό εξοπλίζονται και στηρίζονται από ΕΕ – ΗΠΑ.

Σήμερα, τσακώνονται μονοπωλιακοί όμιλοι και καπιταλιστικά κράτη μεταξύ τους για το ποιος θα βρεθεί σε ευνοϊκότερη θέση σε φάση ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, ενώ στρατιωτικές επεμβάσεις μικρές ή μεγάλες κλιμακώνονται. Αύριο, ό,τι δεν λύσουν σε συμφωνίες και συνόδους, θα το λύσουν με τα όπλα πιο γενικευμένα από ό,τι τώρα, βουτώντας τους λαούς στο αίμα τους.

Σήμερα, για τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές, μαζί με τις κυβερνήσεις και τις ενώσεις τους, τσακίζουν τα δικαιώματά μας, μας καταδικάζουν στην ανεργία, στην εργασιακή περιπλάνηση. Αύριο, πάλι για τα συμφέροντά τους, θα θελήσουν να μας κάνουν “κρέας” για τα κανόνια τους.

Η δική μας σημαία είναι η σημαία του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για την εργατική – λαϊκή εξουσία. Για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Για την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών. Για το δικό μας μέλλον, για τις δικές μας ανάγκες στη ζωή.

Πάρε μέρος στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Λάρισα, στις 4 – 6 Ιούλη! Ενίσχυσε οικονομικά την ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Διημέρου!».

Από 902.gr

 

Σχολιάστε