My Twitter Feed

1 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Δώρα προς το μεγάλο κεφάλαιο» -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

Καθυστερούν ενισχύσεις από το `17 -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Πάρτε μέτρα για τους μαθητές» -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Αρνούνται συνεδρίαση για σχολεία -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

«Δίκαιος ο αγώνας των μαθητών» -

Πέμπτη, 1 Οκτώβριος, 2020

Στις σημαντικές πόλεις το Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

ΑΣΕ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

Φεύγει από Πολύκαστρο η 33η ΤΑΞ; -

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος, 2020

ΚΝΕ: Με επιτυχία ένα ακόμα Φεστιβάλ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ένα ακόμα Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στο Κιλκίς, στο χώρο του Πάρκου – Κήπου, με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα… Τον Σοσιαλισμό».

Πλήθος κόσμου, εργαζόμενων, νέων λαϊκών οικογενειών, μαθητών και φοιτητών, έδωσαν το «παρών» στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μετά τις εκλογές, εκφράζοντας την ανάγκη ο λαός του Κιλκίς να συστρατευτεί δίπλα στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει για τις λαϊκές ανάγκες μέσα και έξω από βουλή, να οργανώσει την πάλη του όχι μόνο μπροστά στην νέα αντιλαϊκή επίθεση που πρόκειται να δεχτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά διεκδικώντας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Αυτό ήταν εξάλλου και το περιεχόμενο της ομιλίας που πραγματοποίησε ο Θανάσης Σγούρος, Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά τις εκλογές, την κλιμάκωση της επίθεσης που πρόκειται να δεχθούν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες και τη στάση που χρειάζεται να κρατήσει ο λαός της χώρας μας και της περιοχής.

Μέσα από παραδείγματα, και από το νομό Κιλκίς, αναφέρθηκε στο πλαστό σύνθημα της κυβέρνησης για «ανάπτυξη για όλους», το οποίο αποτελεί συνέχεια της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε ότι η ανάπτυξη και τα οφέλη θα είναι μόνο για τους βιομήχανους και το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, ενώ ο λαός και η νεολαία θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα σπεσμένα. Τόνισε πως ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει υψηλούς φόρους, να μην τα βγάζει πέρα με τους χαμηλούς μισθούς και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, να βιώνει την ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας, να δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στα έξοδα για το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα κτλ, ενώ θα συνεχίσει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία του και την παιδεία των παιδιών του.

Κάλεσε, τέλος, τη νεολαία του Κιλκίς, να δυναμώσει τη φωνή της και τις διεκδικήσεις της, να αποτελέσει τη δύναμη ανατροπής μαζί με τους εργαζόμενους του νομού, στο πλάι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Όσοι και όσες βρέθηκαν στο χώρο του Φεστιβάλ στο Κιλκίς, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Έκθεση που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στην Προσφυγιά, η οποία περιλάμβανε κείμενα, φωτογραφίες και πίνακες ζωγραφικής.

Επιπλέον, και ο χώρος του Παιδότοπου παρέμεινε γεμάτος καθ’ όλη της διάρκεια του Φεστιβάλ, με τα παιδιά να διασκεδάζουν με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Τέλος, το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με stand up comedy, με ροκ-έντεχνο και λαϊκό – παραδοσιακό τραγούδι, ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και το καθιερωμένο γλέντι του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, με όλους να φεύγουν πιο αισιόδοξοι μπροστά στις επόμενες μάχες που έχουν να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία του τόπου.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε