My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κλειστο Δημαρχειο λογω διαγωνισμου μεταλλειων

Με απόφαση της δημοτικής αρχής Κιλκίς, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου το Δημαρχείο θα είναι κλειστό από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διενέργεια την ίδια ημέρα του διεθνούς  διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στα Κρούσια (ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Αθήνα).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου “το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διεξάγει τον εν λόγω πλειοδοτικό διαγωνισμό, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του την εδώ και καιρό εκπεφρασμένη θέση της τοπικής κοινωνίας, του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και πολλών ακόμη τοπικών θεσμοθετημένων φορέων, ενάντια στη δημιουργία και λειτουργία μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσίων”.

Συνεδρίαση Διαπαραταξιακής

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 8 Μαρτίου η Διαπαραταξιακή Επιτροπή κατά των μεταλλείων, η οποία συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς της 1ης Μαρτίου 2012, και μετά από σχετική πρόταση της δημοτικής αρχής προκειμένου σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα να υπάρχει άμεσος συντονισμός ενεργειών, αλλά και σχετική ενημέρωση φορέων και δημοτών.

Η Επιτροπή που συνήλθε χθες το πρωί στο Δημαρχείο Κιλκίς, συζήτησε την αναγκαιότητα σχεδιασμού και συντονισμού δράσεων για το επόμενο διάστημα και αποφάσισε την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, καθώς και σε πρώτη φάση την αποστολή μιας κοινής επιστολής σε φορείς (βουλευτές, Πρόεδρο της Βουλής, ΜΜΕ κ.α.) στην οποία θα γίνεται γνωστή η ρητή και κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου Κιλκίς, αλλά και της τοπικής κοινωνίας σε κάθε μορφή μεταλλευτικής δραστηριότητας (έρευνας και εξόρυξης) στην περιοχή των Κρουσίων.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Δημάρχου Περικλή Κολότσιου, του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών Μιχάλη Αναστασιάδη, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου “Κοινωνία της Δημιουργίας” και “Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς, κ.κ. Νίκου Αφεντουλίδη και Ιωάννη Φαχουρίδη αντίστοιχα, καθώς και του εκπροσώπου του Μετώπου Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία  Άγγελου Αραμπατζή. Τον επικεφαλής της παράταξης “Κιλκίς Ισχυρός Δήμος” Δημήτρη Τερζίδη εκπροσώπευε ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Μάλγαρης.

 

Σχολιάστε