My Twitter Feed

30 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία -

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Σαρώνει πάντα ο κορωνοϊός! -

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Οι εκλογές στο Δικηγορικό Κιλκίς -

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ -

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Μικρή ύφεση μεν, αλλά -

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

ΔΣ Παιονίας στις 30 Νοεμβρίου -

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Τα εκλογ. τμήματα σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Λαμπρή ενθρόνιση Βαρθολομαίου -

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, 2021

Κλήσεις σε απολογία προς εκφοβισμό γιατρών

Διαρκείς κλήσεις σε απολογία δέχεται η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ), Διαλεχτή  Ζωτάκη, για “αδικαιολόγητη απουσία απ` το χώρο εργασίας της”. Ωστόσο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΝΙΚ, η κ. Ζωτάκη όπως κι οι υπόλοιποι γιατροί του Νοσοκομείου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω των οφειλομένων 7 μηνών προς αυτούς.
Χαρακτηρίζοντας τις κλήσεις ως πρακτική εκφοβισμού των γιατρών, το ΔΣ της ΕΝΙΚ δηλώνει ότι συμπαρίσταται στην πρόεδρό του κι ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις σε περίπτωση που “συνεχιστεί το μπαράζ των διώξεων”.
Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΝΙΚ έχει ως εξής:
“Η πρακτική του εκφοβισμού απέναντι σε συναδέλφους που έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας λόγω των οφειλομένων  δεδουλευμένων εφημεριών από την αρχή του έτους, εφαρμόζοντας αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΙΚ,  υπό την πλήρη κάλυψη της ΟΕΝΓΕ, μετά από διάφορα άλλα νοσοκομεία,  βρήκε εύφορο έδαφος και στο ΓΝ Κιλκίς.
 

Μέλη του ΔΣ της ΕΝΙΚ σε συνέντευξη τύπου

Μέσω της προσωπικής δίωξης -κλήσης σε απολογία για δήθεν απουσία από την εργασία- της ίδιας της προέδρου της ΕΝΙΚ, σκοπός είναι να δοκιμαστούν οι αντοχές του ιατρικού προσωπικού και να εκφοβιστούν οι συνάδελφοι. Οι συνδικαλιστικές διώξεις αποτελούν συνήθη τακτική των υπηρετούντων -αυτή την εποχή ιδιαίτερα- σε διοικητικές δομές, παρά την πολλαπλή νομολογική δικαίωση των εργαζομένων.

 
Δηλώνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα όσων ακολουθούν το δρόμο κάθε μορφής κινητοποίησης, όπως είναι η επίσχεση εργασίας, που εφαρμόζεται από πολλούς από εμάς, κατόπιν αποφάσεων των γενικών μας συνελεύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της κας Ζωτάκη. 
Τέτοιες πρακτικές διώξεων, εκβιασμών και αντισυναδελφικών συμπεριφορών, θα μας βρουν περισσότερο αποφασισμένους και αγωνιστικά συσπειρωμένους, για την διασφάλιση των εργασιακών και οικονομικών μας δικαιωμάτων.”
Πριν απ` την ανακοίνωση αυτή, η ΕΝΙΚ είχε εκδώσει (στις 14 Αυγούστου) άλλη παρόμοια, που υπέγραφαν τα μέλη του ΔΣ, Ανδρεόπουλος Κ., Μάκος Χ., Χρονόπουλος Π., Θεοδωράκης Δ., Μπουτμπάρα, Bαϊόπουλος Χ., στην οποία τονίζονταν τα εξής:
Με το παρόν θέλουμε να επανέλθουμε σε ένα ζήτημα, που έχει αποκτήσει διαστάσεις εμμονής και το οποίο προκαλεί δίκαιες αντιδράσεις, δεδομένου ότι λειτουργεί ως προπομπός όσων έρχονται στο μέλλον. Αναφερόμαστε στις διαρκείς κλήσεις σε απολογία της προέδρου της ΕΝΙΚ , διευθύντριας ακτινολόγου, κ. Ζωτάκη Διαλεχτής για τη “δήθεν” απουσία της από το χώρο εργασίας της σε ημέρες μη εφημερίας της.
 

Από κινητοποίηση των γιατρών του Νοσοκομείου κατά την έναρξη της επίσχεσης εργασίας

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη πρακτική έχει θέση εκφοβισμού απέναντι σε συναδέλφους οι οποίοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα, την εξόφληση των δεδουλευμένων εφημεριών από την αρχή του έτους, εφαρμόζοντας αποφάσεις του ανώτερου οργάνου εκπροσώπησης των ιατρών του νοσοκομείου, της Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΙΚ, τελώντας ταυτόχρονα υπό την πλήρη κάλυψη της πανελλαδικής ομοσπονδίας. Αναφερόμαστε στο δικαίωμα επίσχεσης από την εργασία λόγω των οφειλομένων, τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο καθώς έχουν αγγίξει το χρονικό διάστημα των επτά (7) μηνών, γεγονός που δημιουργεί ζητήματα ακόμα και επιβίωσης για σημαντική μερίδα των συναδέλφων. Είναι εδώ και καιρό κατατεθειμένες οι αιτήσεις επίσχεσης εργασίας και η κ. Ζωτάκη παραμένει σε επίσχεση λόγω ανεξόφλητων οφειλών από την πλευρά του εργοδότη, αλλά και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων ως το κύριο θεσμικό πρόσωπο της ΕΝΙΚ. Δεν προκύπτει από πουθενά λοιπόν αναίτια απουσία από εργασία και δεν ευσταθεί καμιά κλήση σε απολογία.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι η ιατρός προσέρχεται στην εργασία της τις ημέρες εφημερίας, λειτουργώντας ως προσωπικό ασφαλείας αλλά και ημέρες εκτός εφημεριών, εφόσον υπάρξει ανάγκη κάλυψης του τμήματός της, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς και να λειτουργεί απρόσκοπτα  το ίδρυμα, σε βαθμό που να μην τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, στόχος που έχει τεθεί εξ αρχής και εξυπηρετείται από όλα τα αγωνιζόμενα μέλη της ΕΝΙΚ.
Θεωρούμε λοιπόν ότι οι κλήσεις σε απολογία έχουν θέση συνδικαλιστικής δίωξης , καθώς από πουθενά δεν τεκμηριώνεται αναίτια απουσία από εργασία, γεγονός που μας εξοργίζει και μας επιστρέφει σε εποχές που θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουν παρέλθει οριστικά.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στο θέμα αυτό και καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι σε ένα δίκαιο αγώνα. 
 
Στο ζήτημα δε θα επανέλθουμε, παρά μόνο με τη μορφή μαζικής κινητοποίησης εάν συνεχιστεί το μπαράζ των διώξεων.

Επιπλέον το θέμα κατατίθεται επίσημα και στην ΟΕΝΓΕ προκειμένου να λάβει γνώση και να αποκρούσει την επίθεση που πραγματοποιείται σε ένα μέλος της (για αρχή, γιατί προφανώς αν περάσει αυτός ο εκφοβισμός, θα ακολουθήσουν και άλλοι), αλλά και να αξιολογηθεί η στάση των συναδέλφων σε περίπτωση που εξακολουθήσουν και μετά την παρούσα διαμαρτυρία να τηρούν αντι-συναδελφική στάση, λαμβάνοντας θέση ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.” 

Σχολιάστε