My Twitter Feed

26 Νοέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο «Θεός» δεν είναι πια μαζί μας -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Τα κρούσματα πάντα στα ύψη! -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Απεργία για Υγεία και Πρόνοια -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Αντιπλημμυρικά από την ΠΕ Κιλκίς -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Ο Σέλευκος και το «άγνωστο» Κιλκίς -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Δηλώνει εθελοντής για ΚΥ Πολυκάστρου -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Δωρεάν μοριακά τεστ σε Δ. Κιλκίς -

Τρίτη, 24 Νοέμβριος, 2020

Δηλώνει εθελοντής κατά κορονοϊού -

Τρίτη, 24 Νοέμβριος, 2020

ΚΚΕ: Σύσκεψη στο Π. Αγιονέρι

Πολιτική εκδήλωση – σύσκεψη του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Αγιονέρι, με τη συμμετοχή εργαζόμενων, άνεργων, συνταξιούχων, ως συνέχεια σειράς συσκέψεων και ομιλιών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από την ΤΟ Κιλκίς σε χωριά, εργασιακούς χώρους και γειτονιές του Κιλκίς, ενώ η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστας Σιδηρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η επίθεση που συντελείται στα λαϊκά στρώματα είναι δίχως τέλος, και ότι η μεταμνημονιακή εποχή δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο λαό, μιας και οι 1000 μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφίσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, όσο και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσουν να υφίστανται, ενώ νέα αντιλαϊκά μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα επόμενα χρόνια.

Τόνισε πως ενώ η κυβέρνηση φέρνει με διαδικασίες εξπρές νέο πακέτο με 88 προαπαιτούμενα – μέτρα, αρνείται εδώ και δύο χρόνια να συζητήσει στη βουλή πρόταση του ΚΚΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον κατώτατο μισθό.

Πάνω σ’ αυτό σημείωσε πως ούτε «δίκαιη ανάπτυξη για όλους» μπορεί να υπάρξει από τη στιγμή που το οικονομικό σύστημα είναι άδικο. Εξήγησε ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πατάει πάνω στα τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, πάνω στους χαμηλούς μισθούς, στην απλήρωτη εργασία, στην υπερωριακή απασχόληση και τη δουλειά τα Σάββατα και τις Κυριακές, στην αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας, που οδηγούν συχνά σε εργατικά ατυχήματα, κατατάσσοντας το Κιλκίς από τους πρώτους πανελλαδικά νομούς.

Συμπλήρωσε, ότι στο στόχο της «ανάπτυξης» στοιχίζονται όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα, υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά στοιχίζονται και οι εκπρόσωποί τους στην τοπική διοίκηση. Επισήμανε ότι πολλοί Δήμαρχοι επιδιώκουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη ανάπτυξη ζητώντας, όχι απλώς διαχείριση του ΕΣΠΑ, αλλά αρμοδιότητες ακόμα και στα ζητήματα της παιδείας και της υγείας, την ίδια ώρα όμως δεν έχουν πόρους. Έτσι ζητάνε αύξηση των ανταποδοτικών τελών, καθώς και αύξηση της τοπικής φορολογίας.

«Τελικά από όλη αυτή την κατάσταση ποιος βγαίνει κερδισμένος;», σημείωσε, λέγοντας ότι «όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι θα βγει κερδισμένος, και γι’ αυτό χρειάζεται να κάνει κι άλλη υπομονή, τελικά ο μόνος χαμένος βγαίνει ο λαός και κερδισμένοι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και μεγαλοξενοδόχοι. Από εδώ αποδεικνύεται ότι τα μέτρα δεν παίρνονται ούτε από λάθος, ούτε από τύχη, ούτε γιατί τα επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι. Τα μέτρα είναι ταξικά, γιατί τα επιβάλει το μεγάλο κεφάλαιο».

Σημείωσε, ακόμα, και μια σειρά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του λαού της περιοχής. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν και την δημοτική ενότητα Πικρολίμνης, λέγοντας ότι «σήμερα το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι προβληματικό έως και επικίνδυνο, για τη συντήρηση των δημόσιων σχολείων βάζουν οι γονείς βαθιά το χέρι στην τσέπη αντί να καλύπτει αυτά τα έξοδα ο δήμος, δεν λειτουργεί ούτε ένας δημοτικός παιδικός σταθμός αν και υπάρχουν ανάγκες, ενώ το νερό παραμένει ακατάλληλο και όμως με τη νέα χρονιά το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ αυξάνεται παραπέρα».

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους και συνολικά το λαό της περιοχής να παλέψει με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και όχι τη λογική του μικρότεροι κακού ή του δήθεν εφικτού.

Τους κάλεσε, τέλος, παρά τις επί μέρους ενστάσεις ή παρατηρήσεις τους, αναγνωρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν είπε ποτέ ψέματα και ότι το ΚΚΕ βρίσκεται μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα του λαού, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στα σχολεία, να δυναμώσουν το ΚΚΕ στα σωματεία και στους συλλόγους, στις εκλογές τοπικές ή βουλευτικές όποτε και αν γίνουν.

Πηγή: Δελτίο τύπου του ΚΚΕ

Σχολιάστε