My Twitter Feed

25 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ρομπότ – αγρότης made in Kilkis! -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

ΓΑΣΚ: Πήρε το ντέρμπι στη Κατερίνη -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

Αποχή ΠΑΜΕ από εκλογές καθηγητών -

Κυριακή, 25 Οκτώβριος, 2020

Συναγερμός: 15 νέα κρούσματα! -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση -

Σάββατο, 24 Οκτώβριος, 2020

Πέντε τα νέα κρούσματα του ιού -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Το Νοσοκομείο Κιλκίς αποκτά ΜΕΘ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Κάθε μέρα έχουμε πια κρούσματα -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

ΚΚΕ: Συγκέντρωση ενόψει δίκης

Κάλεσμα σε κινητοποίηση απευθύνει το ΚΚΕ ενόψει της εξ αναβολής δίκης του μέλους της ΚΝΕ της ΤΟ Κιλκίς, Ρίας Αλτιπαρμακίδου.

Συγκεκριμένα, οι ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης, την ημέρα διεξαγωγής της δίκης, Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018, στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς και σε πορεία μέχρι τα δικαστήρια.

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών της κινητοποίησης αναφέρονται τα εξής:

«Την Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη του μέλους της ΚΝΕ και Γραμματέα του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, Ρίας Αλτιπαρμακίδου, η οποία συνελήφθει στις 7 Νοέμβρη 2016 έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του τότε διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου Χονδροματίδη Τάσου, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές, για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, όπως η ταχύτατη επέμβαση της αστυνομίας, η μεταφορά του μέλους της ΚΝΕ στην εισαγγελία ύστερα από έγκληση του τότε διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης και της υποκίνησης κατάληψης, όπως τα εμπόδια που μπήκαν στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο και αντιπροσωπείας του ΚΚΕ να εισέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, καθώς και η εριστική στάση του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς στην αντιπροσωπεία της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ που τον επισκέφτηκε για να διαμαρτυρηθεί, είναι πλέον γνωστά και δείχνουν πως όλα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα μόνο τυχαία περιστατικά δεν ήταν.

Ειδικά σε μία περίοδο όπου οι μαθητές βρίσκονταν στους δρόμους, όπως και οι φοιτητές και σπουδαστές, όπου οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες οργάνωναν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπου οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προετοιμάζονταν για πανελλαδικές απεργίες, διεκδικώντας όλοι μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, κόντρα στις αποφάσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου.

Από εκείνη την ημέρα πλήθος μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα, ενώσεων γονέων, συλλόγων γυναικών, εκπαιδευτικών, καθηγητών πανεπιστημίου, μεμονωμένων εργαζόμενων και ανθρώπων του μόχθου έχουν καταδικάσει τη στάση του διευθυντή, της αστυνομίας και της εισαγγελίας, να σύρουν στο δικαστήριο ένα νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, άνεργους.

Εδώ βρίσκεται η ουσία της δίωξης, γιατί αυτή ασκήθηκε, με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, εξομοιώνοντας οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Επαναφέρεται δηλαδή στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.»

 

Σχολιάστε