My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Σε εργασιακούς χώρους

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, με κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα.

Το πρωί ο Κώστας Τσαουσίδης περιόδευσε στις τράπεζες του Κιλκίς και είχε συνομιλίες με τραπεζοϋπαλλήλους. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών ο λαός θα είναι αντιμέτωπος με τη φορολογική αφαίμαξη της έμμεσης φορολογίας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς δηλαδή με τη λιτότητα στις δαπάνες για παιδεία, υγεία, πρόνοια, με τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ δηλαδή με τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολλά άλλα που θα συνεχίσουν να ματώνουν τη ζωή του λαού και για τα οποία δε λέει κουβέντα ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξήγησε ότι όλα αυτά δεν μπορεί να είναι ελπίδα για το λαό, αλλά μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό την επόμενη ημέρα ο λαός θα πρέπει να έχει ένα γερό στήριγμα, ένα γερό ΚΚΕ.

Το μεσημέρι επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «ΑΛΟΥΜΙΛ», και τους κάλεσε να μη ρίξουν τον πήχη των απαιτήσεών τους, να μην μπουν στη λογική του μικρότερου κακού ή στη λογική που λέει ότι ανάλογα με τα δημοσιονομικά του κράτους ή των βιομηχάνων πρέπει οι εργάτες να διεκδικούν. Εξήγησε ότι οι βιομηχανικοί εργάτες αντιλαμβάνονται άμεσα ότι είναι οι ίδιοι που παράγουν τον πλούτο, κι όμως αυτοί που πλουτίζουν είναι οι βιομήχανοι ενώ οι εργάτες μένουν στη φτώχεια. Αυτή την αλήθεια, αυτή την αντίθεση κανένας άλλος εκτός από το ΚΚΕ δεν την αναφέρει, κανένας άλλος εκτός από το ΚΚΕ δε θέλει να τη λύσει. Γι’ αυτό ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ότι οι εργάτες δε σκύβουν το κεφάλι, δεν αποδέχονται τη φτώχεια, την απλήρωτη εργασία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανασφάλεια.

Την ίδια ώρα η Ειρήνη Χατζή και η Σταυρούλα Νικολαΐδου  επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «ΚΟΛΙΟΣ», υπενθυμίζοντάς τους ότι όλα τα τελευταία χρόνια μόνο το ΚΚΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βρισκόταν στο πλάι των εργαζομένων, δίπλα στους αγώνες τους, ήταν το μόνο που καλούσε την εργατική τάξη να αγωνιστεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της. Την ίδια ώρα τα άλλα κόμματα και οι βουλευτές τους μιλούσαν για «συναίνεση», για «υπομονή μέχρι να ανακάμψει η οικονομία», δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Η ίδια η ζωή έδειξε ότι η γραμμή της αναμονής δεν οδήγησε πουθενά, μιας και τα προβλήματα για τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες συνεχίζονται αμείωτα. Οι δύο υποψήφιες εξήγησαν ότι η εργατική τάξη πρέπει την επόμενη των εκλογών να είναι πιο δυνατή για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους και ότι για να είναι δυνατή χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη βουλή.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε