My Twitter Feed

2 Οκτωβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα ιερά κειμήλια στο Κ. Θεοδωράκι -

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Νεκρή 67χρονη σε “καραμπόλα” -

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

“Επιβάρυνση για τα φάρμακα” -

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Αποζημιώσεις-εξπρές για χαλάζι -

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Όχι απολύσεις στην ΑΛΟΥΜΥΛ -

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Η θλίψη για τους διασωληνωμένους -

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣτΕ: Όχι διόδια στο Πολύκαστρο -

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Αύξηση “εισαγόμενων” εργατών -

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Σε εκδηλώσεις Εθνικής Αντίστασης

Αντιπροσωπείες της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που πραγματοποιήθηκαν στο Χορύγι και στη Γουμένισσα. 

kke-antistasiΤην Κυριακή 22 Μάη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Χορύγι, στο μνημείο των αγωνιστών και μαχητών του ΕΑΜ. Εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ ο Κώστας Τσαουσίδης κατέθεσε στεφάνι και απηύθυνε χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Καταδείχτηκε με αυτόν τον τρόπο ότι οι ακούραστοι αγωνιστές του έπους της Αντίστασης παραμένουν για πάντα στη συλλογική μνήμη σαν λαμπρό παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας. Έμειναν πιστοί και ακλόνητοι μέχρι την τελευταία τους πνοή στο Κόμμα της τάξης τους, που τους δίδαξε την ανιδιοτελή θυσία για τα ανώτερα ιδανικά της λαϊκής δημοκρατίας, για μια Ελλάδα δίχως πολέμους και φτώχεια, για το Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό, αποδεικνύοντας ότι το ΚΚΕ είναι το Κόμμα που γεννάει ήρωες.»

Την Κυριακή 29 Μάη αντίστοιχη εκδήλωση έγινε στη Γουμένισσα, για τους 52 εκτελεσθέντες πατριώτες της Εθνικής Αντίστασης από τους Γερμανούς κατακτητές και τους Έλληνες φασίστες συνεργάτες τους στις 25 Μάη του 1944. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθησαν και συγγενείς και απόγονοι των θυμάτων. Εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο Τάσος Βασιλακάκης, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του σημείωσε:

«Όλοι οι λαϊκοί αγωνιστές που εκτελέστηκαν εδώ στη Γουμένισσα δείχνουν ακόμη και σήμερα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός. Είναι ο δρόμος της αδιάλλακτης, της αταλάντευτης, της ανυποχώρητης στάσης μπροστά στην κοινωνική αδικία και την ταξική εκμετάλλευση. Είναι ο δρόμος αυτών των ανθρώπων που δεν λύγισαν ούτε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα και έδειξαν ότι οι μόνες θυσίες που έχουνε αξία είναι αυτές που κάνει ο ίδιος ο λαός για την υπεράσπιση του δικού του δίκιου και όχι οι θυσίες που τον καλεί να κάνει σήμερα η άρχουσα τάξη για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στις αιτίες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τόνισε ότι «οι πόλεμοι δεν προκαλούνται επειδή το θέλουν κάποιοι “μανιακοί”, ούτε λόγω τυχαίων γεγονότων, όπως θέλει να το παρουσιάζει η αστική ιστοριογραφία (…) οι πόλεμοι πραγματοποιούνται όταν οι ανταγωνισμοί των μονοπωλιακών ομίλων φτάνουν σε τέτοιο σημείο που οι διαφορές τους δεν μπορούν να λυθούν με “ειρηνικά” μέσα. Τότε οι κυβερνήσεις προχωρούν σε πόλεμο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εθνικών τους μονοπωλίων, στέλνοντας τους λαούς τους στις μάχες και στο θάνατο (…) Και η περίπτωση της Γερμανίας είναι χαρακτηριστική, όπου τον Χίτλερ τότε τον στήριξαν μεγάλα Γερμανικά μονοπώλια της εποχής με εκατομμύρια μάρκα και αφού τον ανέβασαν στην εξουσία, αυτός διεξήγαγε πόλεμο για λογαριασμό τους.»

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε