My Twitter Feed

26 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς στη μαγεία του Φεστιβάλ -

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Νέα διοίκηση στον Εμπορικό Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι περιοδείες του 3ημέρου για Σιωνίδη -

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Σιωνίδης: Δεν γυρίζουμε πίσω -

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Νίκη Κασσελάκη και στο ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Το νερό στο αυλάκι, από το Πάϊκο -

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Πρόγραμμα ομιλιών του Δημ. Κυριακίδη -

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Κεντρική εκδήλωση της ΛΑΣΥ στο Κιλκίς -

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

ΚΚΕ: Σε Γουμένισσα και Δροσάτο

Οι περιοδείες των υποψήφιων του ΚΚΕ συνεχίστηκαν την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στα χωριά Γρίβα, Καστανερή, Κάρπη, Στάθη, Γοργόπη και στη Γουμένισσα με το Γιάννη Φαχουρίδη και την Ειρήνη Χατζή και στα χωριά Δροσάτο, Ακρίτα και Κορυφή με τον Κυριάκο Τατίδη.

kke3Οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαϊκό προβληματισμό στο δίλημμα τού ποιος μπορεί να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο με «το λιγότερο επώδυνο τρόπο».

Η συμφωνία που συνυπέγραψαν και ψήφισε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, μαζί με τους ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, αποτελεί ουσιαστικά το βασικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική την επόμενη περίοδο. Έχει συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους, εξειδίκευσή τους σε φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, προώθηση αποκρατικοποιήσεων, νέα αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, νέα προώθηση της απελευθέρωσης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Έδωσαν ορισμένα παραδείγματα όπως ότι:

§ Η συμφωνία προβλέπει νέα αύξηση των φόρων και νέα μείωση των δαπανών, ώστε αθροιστικά να φτάνουν τα 8 δισ. ή περίπου τις 2.500 ευρώ το χρόνο για τη μέση τετραμελή οικογένεια.

§ Επιπλέον μέτρα ύψους περίπου 3-4 δισ. ευρώ αναμένονται να ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές.

§ Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% μεταφράζεται σε αύξηση του κόστους ζωής σχεδόν 1.000 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια, δηλαδή σε περισσότερο από ένα μισθό ετησίως.

§ Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης, την αύξηση της φορολόγησης για τα ενοίκια, την κατάργηση της ευνοϊκότερης φορολόγησης των αγροτών, και πολλά άλλα.

kke4Τόνισαν ότι η ΝΔ κάνει λόγο για αναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, εστιάζοντας στα περιβόητα «ισοδύναμα» μέτρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανίσει πως η συμφωνία έχει πολλά «ανοικτά μέτωπα» και πως τρέχοντας ένα «παράλληλο πρόγραμμα» δίπλα στο μνημόνιο Τσίπρα, τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα για τα λαϊκά στρώματα. Η όλη συζήτηση όμως καλεί το λαό να αποδεχτεί το μέτρο και να διαλέξει την τσέπη απ’ την οποία θα του τα πάρουν ή την ειδική ομάδα που θα το υποστεί, προσπαθώντας να διαχωρίσει τους εργαζόμενους μεταξύ τους.

Ο λαός δεν μπορεί να βελτιώσει τη θέση του με τα διάφορα «ισοδύναμα» μέτρα που προτείνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεκινούν έχοντας ως δεδομένο πως ο λαός θα πληρώσει.

Εξήγησαν ακόμα ότι τα μέτρα δε λαμβάνονται τυχαία. Λαμβάνονται γιατί η έξοδος απ’ την κρίση, η καπιταλιστική ανάπτυξη, η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, απαιτούν συνεχείς θυσίες απ’ τα λαϊκά στρώματα. Και αυτό το εξήγησαν και με το ότι την ώρα που παίρνονται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και πληρώνει πάλι ο λαός, το μεγάλο κεφάλαιο παραμένει αφορολόγητο, καθώς οι πολλαπλοί τρόποι αποφυγής της φορολογίας δε θίγονται (τριγωνικές πωλήσεις, υπερτιμολογήσεις, αφορολόγητα αποθεματικά, αποσβέσεις γης, νόμιμες φοροαπαλλαγές).

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, έχουν «ελευθερία επιλογής». Μπορούν να επιλέξουν να βαδίσουν αποφασιστικά απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, στην άρχουσα τάξη, στους μονοπωλιακούς ομίλους, στο κράτος τους και στην ΕΕ που τους στηρίζει. Σε όλους αυτούς που πανηγυρίζουν απ’ την υπογραφή της νέας συμφωνίας, γιατί στρώνει με ροδοπέταλα το δρόμο για τα δικά τους κέρδη.

Μπορούν να επιλέξουν το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ!

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε