My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Πυροσβεστική στο Πολύκαστρο

Να ιδρυθεί Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Πολύκαστρο, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Δελής Γιάννης, Παπαναστάσης Νίκος και Στολτίδης Λεωνίδας.

Στην ερώτησή τους με θέμα την «έλλειψη ουσιαστικής πυρασφάλειας στο Πολύκαστρο» αναφέρουν τα εξής:

«Ύστερα από την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε σε τουριστικό λεωφορείο εντός του αστικού ιστού του Πολυκάστρου έδρα του Δήμου Παιονίας (ΠΕ Κιλκίς), δημότες του Δήμου με ανοιχτή επιστολή τους, προς τους αρμόδιους φορείς, εκφράζουν τη δικαιολογημένη αγωνία των κατοίκων της περιοχής για τις ελλείψεις στην πυρασφάλεια και στην πυροπροστασία σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές διαμορφώνονται καθημερινά.

                Το Πολύκαστρο είναι μια πόλη που αριθμεί περί τους 10.000 κατοίκους με έντονη εμπορική, αγροτική και βιομηχανική δραστηριότητα. Πλησίον και περιμετρικά της πόλης υπάρχουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εταιρείες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων κ.α, ενώ στα όρια της πόλης δραστηριοποιείται μεγάλη μονάδα του Ελληνικού Στρατού. Εντός του αστικού ιστού της πόλης υπάρχουν κτίρια όλων των βαθμίδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (ένα (1) Γενικό Λύκειο, ένα (1) Γυμνάσιο, τέσσερα (4) Δημοτικά Σχολεία).

                Την πόλη διασχίζει η Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων με αυξημένη κίνηση (τουριστική και εμπορική) τα τελευταία χρόνια, πλησίον της διέρχεται η ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα υλοποιείται η κατασκευή της νέας «σιδηροδρομικής γραμμής» Πολυκάστρου- Ειδομένης.

                Επίσης σε απόσταση 2 χλμ. περίπου υπάρχει η πόλη της Αξιούπολης που αριθμεί περί τους 5.000 κατοίκους και στην οποία δραστηριοποιούνται βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες εγκατεστημένες στο Βιομηχανικό Πάρκο Αξιούπολης. Ενώ αντίστοιχα υπάρχουν κι εδώ κτίρια όλων των βαθμίδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και λοιπές υπηρεσίες.

                Να σημειωθεί πως και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιονίας με σχετική της επιστολή (1061/23.1.2020) προς τους αρμόδιους φορείς, απαιτεί την ίδρυση ενός ακόμα Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην ΠΕ Κιλκίς με έδρα το Πολύκαστρο.

                Επίσης εκτός των αστικού ιστού υπάρχει εκτεταμένη ύπαρξη αγροτικών καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων που χρήζουν πυροπροστασίας.

                Η ύπαρξη όλων των παραπάνω παραγόντων, καταδεικνύουν την επιτακτική αναγκαιότητα για τη δημιουργία οργανωμένης δομής με πλήρη στελέχωση για την πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία της περιοχής με έδρα την πόλη του Πολυκάστρου.

                Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως η αποστολή πυροσβεστικού περιπολικού σε μόνιμη βάση ή η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με κάλυψη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κιλκίς ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας, είναι αποσπασματική και ελλιπής και όπως έχει αποδειχτεί η επέμβαση από όμορες υπηρεσίες, λόγω της απόστασης, είναι αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη. Απρόβλεπτες θα ήταν οι συνέπειες αν αντί του λεωφορείου, η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε βυτιοφόρο μεταφοράς καυσίμων και φλέγονταν επί 20λεπτου αντί της άμεσης αντιμετώπιση της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την ίδρυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πλήρως στελεχωμένης και σε χώρο που θα πληροί τις προϋποθέσεις, με έδρα το Πολύκαστρο, ώστε να υπάρχει ουσιαστική πυροπροστασία για την ευρύτερη περιοχή του;»

Σχολιάστε