My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Προτάσεις για τη Β/θμια

Από τη ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς:

“Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κ. Χριστοφορίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κατάσταση που υπάρχει στα Γυμνάσια και Λύκεια της ΠΕ Κιλκίς, τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους μπροστά στην πανδημία του κορονοιού, αλλά και συνολικά για την προστασία των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας μια σειρά δίκαιων και αυτονόητων αιτημάτων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τα μέλη της Τ.Ε. μετέφεραν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί, ιδιαίτερα στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης του Κιλκίς, όπως και στο Γυμνάσιο του Πολυκάστρου στα οποία φοιτεί ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός μαθητών.

Επιβεβαιώθηκαν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, όπως γνωστοποίησε η τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κιλκίς, αλλά και άλλες πλευρές όπως ο συνωστισμός σε πολυπληθή τμήματα και οι ελλείψεις σε καθαρίστριες που καθιστούν αδύνατη την εκπλήρωση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για σχολαστικό καθαρισμό των σχολείων. Επίσης αναδείχτηκε η άμεση ανάγκη για ίδρυση και ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, όπως το 4ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕΛ Κιλκίς και το 2ο Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο.

Τα μέλη του ΚΚΕ ανέδειξαν επίσης τις μεγάλες ευθύνες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, γιατί εδώ και μήνες δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα και λειτουργία των σχολείων. Δεν αξιοποιήθηκε ο πολύτιμος χρόνος των έξι μηνών, ενός διαστήματος που τα κρούσματα ήταν σε καθοδική πορεία, για να υπάρξει ένας σχεδιασμός που θα περιελάμβανε την αξιοποίηση δημόσιων-δημοτικών κτιρίων, τη μετατροπή στους σε σχολικές αίθουσες, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα με 15 μαθητές. Σήμερα λειτουργούν τάξεις με 25 και άνω μαθητές.

Σοβαρή πλευρά που επίσης τονίστηκε είναι η απαράδεκτη οργανωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών, κατασυκοφάντησης των αγώνων τους. Την ίδια στιγμή που οι μαθητές βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους όπως:

  1. – 15 μαθητές ανά τάξη.
  2. – Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.
  3. – Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με βάση τις σημερινές ανάγκες των σχολείων και ειδικά λόγω κορονοιού.
  4. – Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.
  5. – Καμιά σκέψη για κάμερες στις αίθουσες.

Aυτονόητα δηλαδή αιτήματα που βρίσκουν σύμφωνους εκπαιδευτικούς και γονείς, η κυβέρνηση τους εκβιάζει με μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα, με “απουσία” και “κακή διαγωγή”.

Το ποιός φταίει που σήμερα είναι κλειστά 400 τμήματα και τάξεις πανελλαδικά λόγω κρουσμάτων κορονοιού, το ξέρει καλά και η Κυβέρνηση και η κ. Κεραμέως. Αποδεικνύεται ότι τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι μαθητές με τους αγώνες τους, όπως θέλουν να πιστέψει η κοινή γνώμη αλλά τα μέτρα που αρνούνται να πάρουν γιατί όπως ομολόγησαν κυνικά …είναι μεγάλο κόστος.

-Διεκδικούμε ανυποχώρητα:

Να γίνουν όλες οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου τα κενά σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Π.Ε.

– Να αξιοποιηθούν κτίρια του Δημοσίου ή των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, να μετατραπούν σε σχολικές αίθουσες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μέχρι 15 μαθητές στην τάξη.

– Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό στην καθαριότητα που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των σχολικών μονάδων για να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Να ξεκινήσει η διαδικασία ίδρυσης-ανέγερσης 4ου Γυμνασίου και 3ου ΓΕΛ στο Κιλκίς, 2ου Γυμνασίου στο Πολύκαστρο καθώς και οι απαραίτητες ενέργειες για άλλες σχολικές μονάδες όπως το μουσικό Γυμνάσιο κτλ

Σχολιάστε