My Twitter Feed

6 Οκτωβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Καμπανάκι” πάλι από τον κορονοϊό -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Γιορτή με εκθαμβωτική λάμψη -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Αβέβαιο μέλλον για εργαζόμενους -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Τα ιερά κειμήλια στο Κ. Θεοδωράκι -

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Νεκρή 67χρονη σε “καραμπόλα” -

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

“Επιβάρυνση για τα φάρμακα” -

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Αποζημιώσεις-εξπρές για χαλάζι -

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Όχι απολύσεις στην ΑΛΟΥΜΥΛ -

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Περιοδείες σ`όλο το νομό

Σειρά περιοδειών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Σεπτέμβρη από κλιμάκια του ΚΚΕ σε χωριά της Παιονίας, της Δοϊράνης και της Πικρολίμνης.

syngentrosi-kkeΣυγκεκριμένα, στα χωριά Βαφειοχώρι, Ν.Καβάλα, Πλατανιά, Μικρόδασος και Πευκόδασος περιόδευσαν η Ειρήνη Χατζή με το Γιάννη Φαχουρίδη και στελέχη του Κόμματος. Συναντήθηκαν με άνεργους νεολαίους, με φτωχούς αγρότες και μικρούς επαγγελματίες, με συνταξιούχους, οι οποίοι στις συζητήσεις εξέφρασαν από τη μία ότι δεν έχουν επιλέξει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές, από την άλλη όμως σημείωσαν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και ειλικρινά έχει πει την αλήθεια στο λαό και τον έχει προετοιμάσει για τα δεινά που έρχονταν, το μόνο κόμμα που πραγματικά παλεύει για τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων, και ότι αυτός είναι ένας λόγος για να το εμπιστευτούν και να το ψηφίσουν στις 20 Σεπτέμβρη.

Ο Κώστας Τσαουσίδης και ο Κυριάκος Τατίδης μοίρασαν υλικό για τους αγρότες στα χωριά Μουριές, ΣΣ Μουριών, Αγία Παρασκευή, Καβαλλάρη, Σούρμενα και Δοϊράνη αναδεικνύοντας ότι όσοι – κόμματα και βουλευτές – στηρίζουν την Ευρω-ενωσιακή πορεία της χώρας, δηλαδή στηρίζουν τις ΚΑΠ και τα μέτρα που αυτές φέρνουν, και μιλούν στους αγρότες για αντισταθμιστικά μέτρα, τους κοροϊδεύουν ανοιχτά. Πλέον, όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΠΟΤΑΜΙ στηρίζουν αυτή την πολιτική η οποία επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τη φτωχομεσαία αγροτιά. Πρόσθεσαν ακόμα ότι και τα αυτοαποκαλούμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα η ΛΑΕ και η ΧΑ δεν αμφισβητούν την ΕΕ και πολύ περισσότερο την κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλεμπόρων στη μεταποίηση και τη διάθεση των προϊόντων που επιβάλλει τιμές πείνας στους αγρότες και τιμές φωτιά στους καταναλωτές.

Η Σταυρούλα Νικολαΐδου με μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξορμήσεις στα χωριά Πικρολίμνη, Ξυλοκερατιά, Ανθόφυτο και Μικρόκαμπο εξηγώντας στον κόσμο με τον οποίο συναντήθηκαν τα νέα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου που έρχονται να προστεθούν στα ήδη σκληρά μέρα του 1ου και 2ου μνημονίου. Εξήγησε ότι αυτά τα μέτρα μπορούν να αντιπαλευτούν αν από τις κάλπες βγει ισχυρό το ΚΚΕ και αν παράλληλα δυναμώσουν οι αγώνες του λαού, δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, αν ανασυνταχτεί το κίνημα σε ταξική κατεύθυνση και βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η πάλη μπορεί να κερδίζει ανάσες ανακούφισης, να υπερασπίζεται δικαιώματα, να βάζει εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα να ανοίγει όλο και πιο πλατιά το δρόμο της ανατροπής αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ Κιλκίς

Σχολιάστε