My Twitter Feed

23 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βολές κατά ΔΣ Εργαζομένων -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ σε Κικίλια -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Απάντηση Μηνά για το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Ξανά δυο νέα κρούσματα σε Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Στο στόχαστρο και του σωματείου -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κομματικό κράτος δεξιάς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

«Aναλογικά η κατανομή σε σχολεία» -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

Καταλήψεις σε σχολεία του Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος, 2020

ΚΚΕ: Περιοδείες σε νομό Κιλκίς

Απ` τη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

dimopsifisma-oxi-kke«Από την Τρίτη το απόγευμα ξεκίνησαν οι περιοδείες και εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σκοπό την ενημέρωση των εργατών, των υπαλλήλων, των μικρών επαγγελματικών και αγροτών, των άνεργων και της νεολαίας του νομού για τη θέση του ΚΚΕ μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Τα μέλη του Κόμματος καλούν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπροστά στην κάλπη να απορρίψουν όλους τους εκβιασμούς και με τη στάση τους να πουν:

  • ΔΕΝ διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα – ΔΕΝ διαλέγουμε νέα μνημόνια – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τα ψευτοδιλήμματα.
  • ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ – ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο πτωχεύουν το λαό.
  • Απαιτούμε αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με το λαό πραγματικά στην εξουσία.

Στην περιοχή της Παιονίας περιοδείες έγιναν στον Ευρωπό, στη Γουμένισσα και τα γύρω χωριά. Τα μέλη του ΚΚΕ στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τόσο πολύ για δημοκρατία, την πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα δεν δέχτηκε καν να τη συζητήσει στη Βουλή. Ενώ αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι από τη στιγμή που η συγκυβέρνηση αναγνωρίζει το χρέος αλλά και τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε., αυτά και μόνο αρκούν ώστε ο λαός να συνεχίζει να πληρώνει το λογαριασμό από κάθε είδους συμφωνία – μνημόνιο.

Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν ακόμα στα χωριά της Δοϊράνης, των Κρουσσίων και σε χωρία γύρω από το Κιλκίς. Στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχτηκε γιατί τόσο η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και η πρόταση των θεσμών – τρόικα οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αξιοποίησαν το σχετικό άρθρο από το Ριζοσπάστη της Τρίτης 30 Ιούλη, για να αποδείξουν ότι είτε βγει «ΝΑΙ» είτε «ΟΧΙ» από την κάλπη το αποτέλεσμα θα είναι μνημόνια και πάλι μνημόνια, αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλαγές προς το χειρότερο στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις που θα επιβαρύνουν την τσέπη του λαού.

Βαρύτητα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δίνουν στους εργασιακούς χώρους, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, με εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα συνεχίσουν και το επόμενο διήμερο. Σ’ αυτούς τους χώρους αναδεικνύουν το γεγονός ότι η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η απλήρωτη εργασία ζουν και βασιλεύουν και με τη λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς». Ζουν και βασιλεύουν γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ακούμπησε και ούτε έχει σκοπό να ακουμπήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Ζουν και βασιλεύουν γιατί αυτοί είναι οι όροι της ανταγωνιστικότητας, οι όροι για να έρθει η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο και φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες.

Το επόμενο διήμερο θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις στα χωριά του Γαλλικού, της Πικρολίμνης, του Χέρσου, του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης, σε εργασιακούς χώρους, ενώ μέσα στην πόλη θα υπάρχουν ομάδες που θα διακινούν την πρόταση και το «ψηφοδέλτιο» του ΚΚΕ.»

Σχολιάστε