My Twitter Feed

27 Σεπτεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσκεψη στον ΔΕΔΔΗΕ -

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Στα ύψη κι η τιμή των καυσόξυλων -

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο Γεωργαντάς για τα βιολογικά προϊόντα -

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

50 κενά εκπαιδευτικών σε Ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

“Θα ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι” -

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

Κιλκίς: Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο -

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

“Ανεπάρκεια κυβέρνησης σε Υγεία” -

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, 2022

Φτιάξτε το δρόμο Ειδομένη – σύνορα -

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Περιοδείες σε νομό Κιλκίς

Απ` τη ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

dimopsifisma-oxi-kkeΑπό την Τρίτη το απόγευμα ξεκίνησαν οι περιοδείες και εξορμήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σκοπό την ενημέρωση των εργατών, των υπαλλήλων, των μικρών επαγγελματικών και αγροτών, των άνεργων και της νεολαίας του νομού για τη θέση του ΚΚΕ μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Τα μέλη του Κόμματος καλούν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπροστά στην κάλπη να απορρίψουν όλους τους εκβιασμούς και με τη στάση τους να πουν:

  • ΔΕΝ διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα – ΔΕΝ διαλέγουμε νέα μνημόνια – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τα ψευτοδιλήμματα.
  • ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ – ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο πτωχεύουν το λαό.
  • Απαιτούμε αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ με το λαό πραγματικά στην εξουσία.

Στην περιοχή της Παιονίας περιοδείες έγιναν στον Ευρωπό, στη Γουμένισσα και τα γύρω χωριά. Τα μέλη του ΚΚΕ στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τόσο πολύ για δημοκρατία, την πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα δεν δέχτηκε καν να τη συζητήσει στη Βουλή. Ενώ αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι από τη στιγμή που η συγκυβέρνηση αναγνωρίζει το χρέος αλλά και τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε., αυτά και μόνο αρκούν ώστε ο λαός να συνεχίζει να πληρώνει το λογαριασμό από κάθε είδους συμφωνία – μνημόνιο.

Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν ακόμα στα χωριά της Δοϊράνης, των Κρουσσίων και σε χωρία γύρω από το Κιλκίς. Στις συζητήσεις που έγιναν αναδείχτηκε γιατί τόσο η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και η πρόταση των θεσμών – τρόικα οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αξιοποίησαν το σχετικό άρθρο από το Ριζοσπάστη της Τρίτης 30 Ιούλη, για να αποδείξουν ότι είτε βγει «ΝΑΙ» είτε «ΟΧΙ» από την κάλπη το αποτέλεσμα θα είναι μνημόνια και πάλι μνημόνια, αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλαγές προς το χειρότερο στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις που θα επιβαρύνουν την τσέπη του λαού.

Βαρύτητα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δίνουν στους εργασιακούς χώρους, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, με εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα συνεχίσουν και το επόμενο διήμερο. Σ’ αυτούς τους χώρους αναδεικνύουν το γεγονός ότι η εκμετάλλευση, η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η απλήρωτη εργασία ζουν και βασιλεύουν και με τη λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς». Ζουν και βασιλεύουν γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ακούμπησε και ούτε έχει σκοπό να ακουμπήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων. Ζουν και βασιλεύουν γιατί αυτοί είναι οι όροι της ανταγωνιστικότητας, οι όροι για να έρθει η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο και φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες.

Το επόμενο διήμερο θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις στα χωριά του Γαλλικού, της Πικρολίμνης, του Χέρσου, του Πολυκάστρου και της Αξιούπολης, σε εργασιακούς χώρους, ενώ μέσα στην πόλη θα υπάρχουν ομάδες που θα διακινούν την πρόταση και το «ψηφοδέλτιο» του ΚΚΕ.”

Σχολιάστε