My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ Κιλκίς: Η ΧΑ κι οι εκλογές

dimotikes_ekloges_2014Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ αναφέρεται στη στάση της ΧΑ Κιλκίς στις δημοτικές εκλογές, τονίζοντας τα εξής:  

“Η ΝΕ Κιλκίς της Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση στις 9 Απριλίου 2014 με την οποία αναφέρει ότι δε θα λάβει μέρος στις Δημοτικές εκλογές στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας, αν και ένα μήνα νωρίτερα ανακοίνωνε ότι και οι δύο συνδυασμοί της ήταν έτοιμοι για τη συγκεκριμένη εκλογική μάχη.

Ανεξάρτητα από τους λόγους, για τους οποίους πάρθηκε αυτή η απόφαση, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης προκαλεί τόσο για τις αντιφάσεις, όσο και για τα ψέματα και τις συκοφαντίες του.

          Συγκεκριμένα ενώ η Χρυσή Αυγή καλεί σε «καμία στήριξη στους καταχραστές του κόπου των Ελλήνων εργαζομένων», προτρέπει τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν «νέους καθαρούς» υποψήφιους «ανεξαρτήτως του συνδυασμού που μετέχουν» ή να ψηφίσουν μόνο στις περιφερειακές και ευρωεκλογές. Ωστόσο, δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ούτε ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται απέναντι από τους εργαζόμενους, ούτε βέβαια ποιους θεωρεί η ίδια «καθαρούς».

          Για ακόμα μια φορά η Χρυσή Αυγή με γενικές και αταξικές εκφράσεις προσπαθεί να εγκλωβίσει το λαό στα πολιτικά κανάλια του συστήματος, όσο κι αν διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι αποτελεί αντισυστημικό κόμμα.

          Πέρα όμως από αυτό, αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι δέχτηκαν προτάσεις «από όλους ανεξαιρέτως τους χώρους» να στηρίξουν τις δημοτικές παρατάξεις που κατεβαίνουν στους δύο δήμους του νομού.

          Δεν γνωρίζουμε, αλήθεια, τι επαφές και επικοινωνίες μπορεί να έχουν με άλλους πολιτικούς χώρους και παρατάξεις, όμως με το ΚΚΕ δεν έχουν έρθει – και δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουν – σε επαφή, τόσο για άλλα θέματα, όσο και για στήριξη σε κάθε είδους εκλογική μάχη.

          Το ΚΚΕ δεν μπορεί να έχει καμιά είδους σχέση με τη Χρυσή Αυγή ακριβώς γιατί το ΚΚΕ στέκεται πλάι στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων κά. Η ίδια η ιστορία των φασιστικών μορφωμάτων και η ίδια η στάση της Χρυσής Αυγής το αποδεικνύει αυτό. Γι’ αυτό και στη Βουλή έχουν κάνει πάνω από 100 παρεμβάσεις υπέρ των εφοπλιστών, γι’ αυτό στήνουν δουλεμπορικά γραφεία με 15 και 18 ευρώ μεροκάματα, γι’ αυτό βρίσκονται απέναντι από κάθε εργατική κινητοποίηση και απεργία.

          Οι ίδιες οι αποκαλύψεις με την υπόθεση «Μπαλτάκου» αποδεικνύουν και με άλλο τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή, ως το μαντρόσκυλο των αφεντικών, έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τόσο με τη ΝΔ όσο και με άλλα αστικά κόμματα, υπηρετώντας από κοινού τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

          Εξάλλου, στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν βρεθεί σε ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων, ή ακόμα και σε ψηφοδέλτια δήθεν ανεξάρτητων υποψηφίων, όπως στο Πέραμα, στον Ασπρόπυργο και αλλού.

          Επίσης, και η δράση της Χρυσής Αυγής στο συνδικαλιστικό κίνημα δείχνει ξεκάθαρα, όχι μόνο το ρόλο της, αλλά και με ποιους μπορούν να συνεργάζονται και ποιους έχουν απέναντί τους. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι τα ενιαία ψηφοδέλτια που συγκροτήθηκαν στα Σωματεία ΟΤΑ της Λιβαδειάς και του Περάματος, όπου κατέβηκαν από κοινού ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ.

          Όλοι τους, δηλαδή, απέναντι από το ΠΑΜΕ και απέναντι από το ΚΚΕ. Άλλωστε, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά της Χρυσής Αυγής, το δήλωσε ξεκάθαρα ποιος είναι ο αντίπαλος της Χρυσής Αυγής και του συστήματος, λέγοντας για τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΜΕ ότι «πρέπει να εξαφανιστούνε».

          Οι εργαζόμενοι του νομού, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, και από αυτό το γεγονός, και από αυτή τη συκοφαντική, για το ΚΚΕ, ανακοίνωση. Να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη Λαϊκή Συσπείρωση στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, για να αυξηθούν οι ανιδιοτελείς αγωνιστές που θα μάχονται καθημερινά για τις λαϊκές ανάγκες.”

Σχολιάστε