My Twitter Feed

29 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Έφυγε νωρίς κι ο Γ. Λιαρετίδης -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Πρόταση μέτρων για πλημμύρες -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κατεβαίνει στις εκλογές ο Σάββας -

Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

ΚΚΕ: Η ομιλία Ζαριανόπουλου

Την Τετάρτη 27 Ιούνη 2018 πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, με θέμα: «Πολιτικές και Διεθνείς Εξελίξεις. Η θέση του ΚΚΕ», στο Επιμελητήριο Κιλκίς και ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ζήτημα της λεγόμενης «μεταμνημονιακής εποχής» και της «δίκαιης ανάπτυξης» τονίζοντας ότι το Κιλκίς είναι χαρακτηριστική περίπτωση του τι σημαίνει για το λαό «δίκαιη ανάπτυξη».

Σημείωσε ότι στην περιοχή υπάρχουν σημαντικές επιχειρήσεις, με μεγάλο κύκλο δραστηριοτήτων, με εξαγωγές σε δεκάδες χώρες της υφηλίου και με υψηλή κερδοφορία, όμως από την άλλη οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις επιχειρήσεις έχουν υποστεί μειώσεις μισθών και περικοπές δικαιωμάτων, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αυξάνονται, η μείωση των ημερών απασχόλησης εναλλάσσεται με τις υπερωρίες, ενώ δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις απλήρωτης εργασίας. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο νομός Κιλκίς κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις σε εργατικά ατυχήματα. Ταυτόχρονα, επισήμανε, ότι η ανεργία παραμένει στα ύψη, μαζί με την υπερφορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ οι παροχές στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, σε άλλες υπηρεσίες είναι χαμηλές και συχνά ακριβοπληρώνονται από τις λαϊκές οικογένειες.

Εξήγησε ότι το Κιλκίς, όπως και όλη η Κεντρική Μακεδονία, βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και στο επίκεντρο των ανταγωνισμών ισχυρών ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών όπως των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Κίνας κ.ά., για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Σχετικά μ’ αυτό το ζήτημα, είπε ότι, αυτός ο ρόλος που επιφυλάσσεται για την Ελλάδα, μπορεί να σημαίνει «γεωστρατηγική αναβάθμιση» για το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, όμως εμπλέκει το λαό, και τους λαούς της γύρω περιοχής σε περιπέτειες και κινδύνους, ακόμα και σε πιθανές πολεμικές εμπλοκές.

Ανέφερε ότι και το ζήτημα της ονοματολογίας της FYROM, είναι κομμάτι αυτών των εξελίξεων, μιας και η πρόσφατη συμφωνία δεν λύνει το ζήτημα της ευημερίας των λαών της περιοχής, ούτε εξασφαλίζει την ειρήνη, αλλά εμπλέκει βαθύτερα το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στην περιοχή, παράγοντες αποσταθεροποίησης, παράγοντες που οδηγούν σε πολέμους και σε αλλαγές συνόρων.

Τέλος, σημείωσε ότι ο λαός, οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, χρειάζεται να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να βγάλουν σωστά συμπεράσματα, να δουν ότι τα αστικά κόμματα δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν καλύτερες μέρες, γιατί ο ρόλος τους είναι η στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας και όχι του λαού. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να απορρίψουν αυτά τα κόμματα και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ώστε να ενισχυθεί η πάλη του λαού. Είναι αναγκαίο, παρά τις όποιες επιφυλάξεις, να θυμάται ο λαός, πως το ΚΚΕ δεν του είπε ποτέ ψέματα, ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, παλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Γι’ αυτό χρειάζεται η στήριξη και η ενίσχυσή του στα σωματεία, τους συλλόγους, στις όποιες εκλογές βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές.

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, πραγματοποίησε περιοδεία στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και στο Δήμο του Κιλκίς, συναντήθηκε με εργαζόμενους, με τα σωματεία εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στους ΟΤΑ, με τον εκπρόσωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών. Ενώ βρέθηκε και με το διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς και το δήμαρχο Κιλκίς.

Από αυτή την περιοδεία αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, σε σημείο να είναι οριακή και επισφαλής ακόμα και η λειτουργία ολόκληρων κλινικών, αναδείχθηκε ξανά το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την αδυναμία λειτουργίας του αξονικού τομογράφου κάθε μέρα σε 24ωρη βάση, λόγο έλλειψης γιατρού, τα προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες του λαού της περιοχής, αλλά και άλλα ζητήματα όπως το κτιριακό, μιας και το μεγαλύτερο μέρος του Νοσοκομείου του Κιλκίς έχει ηλικία αρκετών δεκαετιών.

Επίσης, σε ότι αφορά τη λειτουργία του Δήμου, φάνηκαν για ακόμα μια φορά τα προβλήματα που υπάρχουν από την υποχρηματοδότηση, που επιδρούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Αναδείχτηκαν τα ζητήματα των ανταποδοτικών τελών και της τοπικής φορολογίας που επιβαρύνει επιπρόσθετα το λαό της περιοχής, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε και στο μεγάλο ζήτημα του κτιριακού των σχολείων, με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην έλλειψη χώρων, αιθουσών, παλαιότητας, αντισεισμικής θωράκισης κτλ.

Ξεχωριστή συνάντηση πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με απολυμένες συμβασιούχους του Δήμου Κιλκίς, καθώς και με εργαζόμενες στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ένα αίτημα που είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στην εποχή μας. Ειδικά για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ, τα ΚΚΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξή του μέσα από τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του κλάδου, μέσα από τη στάση του στα σωματεία εργαζομένων, αλλά και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, όπου οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στέκονται στο πλάι των εργαζομένων.

Ενώ σε σχέση με τους Παιδικούς Σταθμούς τόνισε την ανάγκη για ενιαία δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, με μόνιμη σχέση εργασίας για όλους τους παιδαγωγούς και εργαζόμενους του κλάδου. Ένα αίτημα που μπορεί να υλοποιηθεί αν η κυβέρνηση και οι δήμοι δεν σχεδιάζουν με βάση τη λογική κόστους – οφέλους, αλλά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Εξάλλου και στο Κιλκίς οι ανάγκες των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς είναι μεγάλες.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα της περιοχής, μέσα και έξω από τη βουλή, ενώ κάλεσε το λαό του νομού, να κάνει δική του υπόθεση την υπεράσπιση των σύγχρονων δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ

Σχολιάστε