My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Νέα ερώτηση για ΓΝΚ

Και νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσαν στη Βουλή για το Νοσοκομείο Κιλκίς, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Η συντήρηση του κτηρίου και η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, είναι τα κύρια αντικείμενα της ερώτησης, η οποία έχει ως εξής:

“Επανερχόμαστε στην ερώτηση μας υπ’ αριθμ. 5464/07.02.2019, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, η οποία παραμένει αναπάντητη από το αρμόδιο Υπουργείο, μολονότι έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι έπρεπε να απαντηθεί. 

Η ερώτηση είναι η παρακάτω:

Γι’ ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στο Γ. Ν. Κιλκίς, οι ασθενείς και οι συνοδοί τους έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της ιδιαίτερα επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησής και εμπορευματοποίησης της από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και σε εξοπλισμό, το Νοσοκομείο του Κιλκίς αντιμετωπίζει σοβαρότατα κτιριακά προβλήματα καθώς το τμήμα της Α Πτέρυγας του Νοσοκομείου είναι κατασκευασμένο από το 1937, προστέθηκε νέα πτέρυγα το 1957, ενώ η τελευταία πτέρυγα ολοκληρώθηκε το 2011. Η παλαιότητα τους δεν αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα καθώς οι φθορές στο Νοσοκομείο είναι εμφανείς και συνεχώς καταγράφονται περιστατικά πτώσεων σοβάδων από τα ταβάνια, γεγονός που μαρτυρά και την ελλιπή ή και μηδαμινή συντήρηση τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το πρόσφατο γεγονός που σημειώθηκε σε τμήμα της Α πτέρυγας, το Σάββατο 26.01.2019, οπότε και κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή. Στην ίδια πτέρυγα, σε θάλαμο ασθενών και σε διάδρομο διπλανής κλινικής, σημειώθηκε πτώση μεγάλου κομματιού σοβά. Ενώ μικρότερου μεγέθους φαινόμενα, έχουν παρατηρηθεί και στην Β πτέρυγα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασθενείς και εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις καθώς στις 8 Οκτώβρη 2018, σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό (κατάρρευση σοβά οροφής), στην είσοδο της Α πτέρυγας, τραυματίζοντας αυτή τη φορά, εργαζόμενη που ασκούνταν ως βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων.

Να σημειωθεί ότι στο κτίριο όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες και επισκέπτονται ασθενείς και συνοδοί τους, έχει παρατηρηθεί καθίζηση.

Παράλληλα όμως με τα παραπάνω, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, τα κτίρια του Νοσοκομείου δεν διαθέτουν πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας καθώς αυτό έχει λήξει εδώ και χρόνια. Πιστοποίηση δε διαθέτουν ούτε και οι ανελκυστήρες ατόμων, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντιηλεκτροπληξιακούς διακόπτες, ενώ δεν υπάρχει γιατρός εργασίας. Τέλος η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου καθώς επίσης και διάφορες φιάλες ιατρικών αερίων είναι εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους όπως φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά, ενώ απέχουν μόλις 2 μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.

Για τα σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Κόμμα μας έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν σχετική ερώτηση (αρ. πρωτ. 7591/11.07.2018), η οποία ουδέποτε απάντησε το αρμόδιο Υπουργείο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για:

  • Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να προχωρήσουν άμεσα ο απαραίτητος έλεγχος του κτιρίου του Νοσοκομείου, οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης του, η ανακαίνιση τμημάτων.
  • Την κατασκευή νέων κτιρίων, όπου αυτό είναι αναγκαίο.
  • Την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και η καθημερινή εφημερία του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου και τις 365 ημέρες του χρόνου, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της περιοχής.”
Σχολιάστε