My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Απειλούν τα μνημόνια κι η χρεοκοπία

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πλατεία Ειρήνης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιλκίς, ενόψει των εκλογών την ερχόμενης Κυριακής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κιλκισιώτης Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

“Η κεντροδεξιά και κεντροαριστερή κυβέρνηση δεν μπορούν ούτε να απαλλάξουν το λαό από τα μνημόνια ούτε και να τον προστατεύσουν από τον ορατό κίνδυνο της νέας χρεοκοπίας που φέρνει η όξυνση της κρίσης στην Ευρωζώνη”, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντινίδης, υπογραμμίζοντας  πως “το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι εξαθλίωση ή αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ»”.

Ο κ. Κωνταντινίδης τόνισε επίσης ότι “τα εργατικά λαϊκά στρώματα, οι ριζοσπάστες αριστεροί έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να του δώσουν δύναμη, για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να οργανώσει την πάλη του λαού και την αντεπίθεσή του”.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο νομό μας, Σοφία Καλαντίδου, Γιάννης Φαχουρίδης, Χρήστος Χαλίτσιος, Ακίνδυνος Οργαντζής και Ειρήνη Χατζή.

Η ομιλία

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Κωνσταντινίδη:

Εργαζόμενοι        μισθωτοί,        άνεργοι        και        συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, επαγγελματίες,  φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες, γυναίκες που ανήκετε στα εργατικά , λαϊκά στρώματα.

 

Από το ακριτικό Κιλκίς της προσφυγιάς με τη μεγάλη συμβολή στο έπος της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ

 

Από το Κιλκίς με τη σημαντική συμβολή στους νεώτερους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

 

Από το Κιλκίς που έχει το θλιβερό προνόμιο να κατατάσσεται σ’ ένα από τους πιο φτωχούς νομούς της  ελληνικής περιφέρειας.

 

Απευθυνόμαστε σ’ όλους εσάς που εκτιμάτε το ΚΚΕ, γνωρίζετε την αναντικατάστατη προσφορά του. Θεωρείτε όμως ότι υπάρχει άμεση και εύκολη λύση στα προβλήματα δίχως σκληρή αναμέτρηση και σύγκρουση.

 

Απευθυνόμαστε   στους   ριζοσπάστες,   αριστερούς,   σε   όλους εκείνους που δηλώνουν προοδευτικοί.

 

 

 

 

 

Απευθυνόμαστε στους εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, που με την παλικαρίσια στάση τους, ανεξάρτητα από επιμέρους απόψεις και διαφορές, προσφέρουν μια πολύτιμη στήριξη στο Κόμμα, αναγνωρίζουν τον αναντικατάστατο ρόλο του, τη συνέπειά του, τη σταθερότητά του, τη σοβαρότητά του, την ειλικρίνειά του, αναγνωρίζουν την δυνατότητα πρόβλεψής που διαθέτει.

 

Αναγνωρίζουν ότι το ΚΚΕ πάντα τους είπε και τους λέει την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι αυτή. Έχουμε ακλόνητη πεποίθηση ότι όταν ένας λαός είναι ενημερωμένος σωστά, αληθινά, όταν ένας λαός πάψει να ακούει όσους θέλουν να του χαϊδεύουν μόνο τα αυτιά, τότε γίνεται πιο ικανός, είναι πιο προετοιμασμένος, παίρνει μέτρα, να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, δεν γίνεται έρμαιο πολιτικών σαλτιμπάγκων που γεμίζουν τον κόσμο αυταπάτες, υπόσχονται ανέξοδα για να συγκεντρώσουν ψήφους.

 

Απευθυνόμαστε σε όσους ψήφιζαν τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, όσους έφυγαν από αυτά τα κόμματα και πήγαν στις 6 Μάη στο ΣΥΡΙΖΑ στον Καμμένο ή στη ΔΗΜΑΡ και τους λέμε να ξανασκεφτούν την ψήφο τους. Γιατί η ίδια η πείρα δείχνει ότι η πολιτική που υπηρετεί τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, οι νόμοι που ψηφίζονται, δεν αλλάζουν με κυβερνήσεις διαχείρισης, δήθεν επαναδιαπραγματεύσεων, στηριζόμενοι στον “κοπανιστό αέρα” των αλλαγών που συντελούνται δήθεν στην Ευρώπη.

Σας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι, να ανέχεστε εσαεί ένα δήθεν μικρότερο κακό, που πάντα αποδεικνύεται μετά τις εκλογές όχι απλά μικρό κακό, αλλά καταστροφή κυριολεκτική, θύελλα αντεργατική, ληστεία των πενιχρών λαϊκών εισοδημάτων.

 

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όλους όσους παραπλανήθηκαν και ενίσχυσαν με την ψήφο τους στις 6 Μάη την «Χρυσή Αυγή»

 

Αυτά τα κατάλοιπα του ναζισμού στη χώρα μας, αυτοί οι νοσταλγοί της χουντικής  επταετίας στο προχθεσινό γεγονός έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Αποκαλύφθηκαν!

 

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι, όσοι παρασύρθηκαν και ψήφισαν «Χρυσή Αυγή» πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη, πρέπει να τους εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ.

 

Εμείς προειδοποιούμε επιδιώκουν να στήσουν μια νέα, τεράστια παγίδα για το λαό και τη νεολαία.

 

Με παλιά και νέα παραπλανητικά διλήμματα που αποβλέπουν να παραδοθεί αμαχητί ο ελληνικός λαός στην λιτότητα, να περάσει, πίσω από την πλάτη του το εγχείρημα της αναπαλαίωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

 

 

Όλοι όσοι διεκδικούν τη ψήφο σας, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έως τα παρουσιαζόμενα και ως αντιμνημονιακά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ έχουν ένα κοινό παρονομαστή:

 

Αυτός είναι ο μονόπλευρος προσανατολισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Σας λένε ψέματα ότι μπορεί να βρεθεί λύση στα πλαίσια αυτής της λυκοσυμμαχίας.

 

 

Άλλωστε από την μέχρι σήμερα πορεία αλλά και από την στάση όλων των «αστέρων» της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, του διευθυντηρίου της ΕΕ και του ΔΝΤ προκύπτει ότι παρά την «μεγάλη αγάπη» που μας δείχνουν… το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην θιγούν τα συμφέροντα τους.

 

Να πάρουν πίσω τα λεφτά που μας δάνεισαν και γίνανε περιουσία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοκομπιναδόρων.

 

Αυτά ζητάνε πίσω και αυτό δηλώνουν οι ηγέτες της ΕΕ ο ένας μετά τον άλλον χωρίς να εξαιρείται ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που τόσες ελπίδες στηρίζουν ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος για να φυσήξει νέος αέρας στην Ευρώπη…

 

 

 

Ο αέρας όμως που φυσάει στην Ευρώπη είναι αέρας που σαρώνει εργατικά-λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα, είναι αέρας που οδηγεί στην φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση εκατομμύρια εργαζόμενων σε ολόκληρο τον αναπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο.

 

Είναι ο ίδιος αέρας που την ίδια στιγμή οδηγεί στην ανεξέλεγκτη πτώχευση του ελληνικού λαού.

 

Αυτή η άτακτη πτώχευση του λαού οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι είμαστε στην Ε.Ε., στην ευρωζώνη, στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

 

Είναι μύθος ότι η Ελλάδα σώθηκε από τα κοινοτικά κονδύλια.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΕ επέβαλλε τις δικές της επιλογές στην οργάνωση της οικονομίας με αποτέλεσμα να καταστραφούν παραγωγικές δυνατότητες και κλάδοι παραγωγής και να στηριχτούν οι πληττόμενοι με τις «γνωστές επιδοτήσεις» που όλες είχαν και έχουν ημερομηνία λήξης.

 

Ο καπιταλισμός, μέσα στη δίνη της βαθύτατης κρίσης του, επιδιώκει την συμπίεση των μισθών και των συντάξεων, τις περικοπές των δαπανών για την υγεία- δέστε τι γίνεται με τα φάρμακα στις μέρες μας με το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων κλπ.

Περικοπές στην παιδεία, στην κοινωνική προστασία.

 

 

Ο καπιταλισμός δεν διστάζει να οδηγήσει σε κλείσιμο μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να σώσει το βασικό, την καρδιά του συστήματος, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και το τραπεζικό σύστημα.

 

Αυτό για το οποίο κυρίαρχα ενδιαφέρεται  είναι να διασωθεί η τάξη που κυβερνά και να διατηρηθεί στην εξουσία.

 

Έτσι λαοί, δικαιώματα, χώρες και έθνη περνούν σε 2η μοίρα και αυτό που υπερισχύει είναι το υπέρτατο αγαθό των αστών, το καπιταλιστικό κέρδος και η διατήρηση της εξουσίας τους.

 

Με τον ίδιο τρόπο δεν θα διστάσει να πετάξει έξω τις πιο μικρές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει τη προσοχή του και να διασώσει μεγαλύτερες και πιο κρίσιμες οικονομίες που κι’ αυτές μπαίνουν σε τεράστια κρίση όπως η Ισπανία, η Ιταλία, σε λίγο και η Γαλλία.

Όσοι λοιπόν, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, αλλά και το σύνολο των κομμάτων του ευρωμονόδρομου λένε : «πάση θυσία μέσα στην Ε.Ε. και το Ευρώ» εννοούν ένα πράγμα : νέες ατελείωτες θυσίες του λαού για να σωθούν 5-10 τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, να σωθεί η θέση της χώρας στην στρούγκα της Ε.Ε..

 

Αυτό προκύπτει από το νέο τελεσίγραφο που έστειλε το ευρωενωσιακό κεφάλαιο στο λαό, ότι δε θα δεχτεί καμία υποχώρηση στην εφαρμογή των μέτρων του 2ου μνημονίου.

 

Για την Ελλάδα, το έμμεσο μήνυμα είναι κάτι περισσότερο από σαφές: ‘Η εφαρμόζονται τα μέτρα του μνημονίου ή σταματάει η χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης.

 

Πρόκειται για απροκάλυπτο εκβιασμό με αποδέκτη τον ελληνικό λαό ο οποίος καλείται να επιλέξει καπιταλισμό με ευρώ ή με δραχμή (GEURO).

 

Καπιταλισμό με ΝΔ ή καπιταλισμό με ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά τους απαραίτητους δορυφόρους τους.

 

Και στις δύο περιπτώσεις η λαϊκή χρεοκοπία είναι δεδομένη.

Με ωμό τρόπο, παρεμβαίνει η Κομισιόν υπέρ των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, καθώς διαμηνύουν ότι «η ημερομηνία της επόμενης αποστολής αξιολόγησης (της τρόικας) εξαρτάται από την πολιτική έκβαση των επαναληπτικών εκλογών».

 

Μένουν έκθετοι και υπόλογοι απέναντι στο λαό, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσοι έσπερναν και εξακολουθούν να σπέρνουν αυταπάτες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

 

Η ζωή δείχνει πως οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν να «εξανθρωπιστούν». Ήταν, είναι και θα είναι για όσο διάστημα υπάρχουν, εργαλεία για την εκμετάλλευση των λαών.

 

Φιλολαϊκή πολιτική και σεβασμός της λαϊκής κυριαρχίας δε χωρά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με υπόκλιση στο ΝΑΤΟ.

 

Αποδείχθηκε ότι οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ, είτε είναι σοσιαλδημοκράτες είτε συντηρητικοί, απαιτούν την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων.

 

Αποδείχτηκε αυτό  που εδώ και χρόνια φώναζε το ΚΚΕ (από το 1981) : τα χρυσά κουτάλια της Ευρώπης είναι μόνο για τους λίγους. Για το λαό, δεν υπάρχει κουτάλι, και σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε τσουκάλι αν δεν τους σταματήσουμε.

 

Με τα ίδια τρομοκρατικά διλλήματα  του στυλ Ευρώ ή Δραχμή, προεκλογικά, τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πάνε να πείσουν τον κόσμο να δεχτεί ακόμα πιο βαριές αλυσίδες.

 

Έχασαν πολλούς ψηφοφόρους. Πρέπει να χάσουν ακόμα περισσότερους.

 

Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος, άνεργος, φτωχός αγρότης, μικρομεσαίος, νέος και νέα να πάει εθελοντικά στο ολοκαύτωμα που τον καλούν για να σωθούν τραπεζίτες και βιομήχανοι.

 

Από τη άλλη, όσοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι οι απ’ έξω, οι Ευρωπαίοι, μπλοφάρουν και δεν θα τολμήσουν να κάνουν τίποτα αν αντιδράσουμε, καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες στο κόσμο μόνο και μόνο για να πάρουν καμιά ψήφο παραπάνω.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει το λαό λέγοντας ότι τα πράγματα είναι εύκολα.

 

Σας διαβεβαιώνουμε, ότι αν γίνουν κυβέρνηση τότε θα εξελιχθούν σε ένα απολύτως ενσωματωμένο στο σύστημα κόμμα.

 

Αυτό άλλωστε δείχνουν οι μεταγραφές και οι προσχωρήσεις συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ.

 

Αυτό δείχνουν οι προσχωρήσεις του πάλαι ποτέ στενού πυρήνα του Άκη, των «λοχαγών» και άλλων αξιωματούχων του.

 

Αυτό δείχνει η ντροπαλή προσέγγιση Λαλιώτη και άλλων «παιδιών» από την αυλή του Παπανδρέου και όχι μόνο.

 

Το βασικότερο όλων όμως είναι η σφοδρή επιθυμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου των συνιστωσών του να καλύψουν το κενό που άφησε το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να το αντικαταστήσουν στο ρόλο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας ως δεκανίκι του συστήματος.

 

Μπροστά μας, για πρώτη φορά έχουμε ένα νέο δίπολο, διαφορετικό από το συνηθισμένο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το δίπολο είναι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές δυνάμεις.

 

Και οι δύο πόλοι έχουν κοινή αφετηρία, που τελικά οδηγούν στην μείωση των διαφορών τους όσον αφορά τις προσδοκίες του λαού.

 

Ο καυγάς μεταξύ τους είναι άδειο πουκάμισο, αφού στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, τα μονοπώλια, όλο το πλέγμα των δεσμεύσεων της χώρας που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, τη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ.

 

Και οι δύο ορκίζονται πως ό,τι και αν συμβεί, η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2042.

 

Ο λαός δεν πρέπει να αυτοπαγιδευθεί με επιλογή του ενός ή του άλλου. Θα μετανιώσει γρήγορα αλλά θα έχει χάσει και άλλα, θα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο.

 

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΔΥΝΗΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι

 

Είναι κοινή διαπίστωση – ότι όλα τα μέτρα τα ταξικά, τα αντεργατικά, τα αντιλαϊκά που παίρνονται είναι πολύ χειρότερα για τις νέες ηλικίες.

 

Όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα οδύρονταν για την χαμένη γενιά των 700 €

 

Θέλουν μια γενιά που να μην πιστεύει στον εαυτό της και να κυνηγάει ατομικά μια θέση στον ήλιο.

 

Τα κόμματα του συστήματος, που κυβέρνησαν, δολοφόνησαν κυριολεκτικά τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

 

Η κρίση ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία.

 

Προσπαθούν να πείσουν τη νεολαία ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά αν οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν ενισχυθούν.

 

Κρύβουν από την νεολαία ότι για να γίνει ένα ευρώ επένδυσης πρέπει να μειωθούν εντελώς οι εργοδοτικές εισφορές, οι μισθοί στους νέους να πάνε 200 – 300 ευρώ.

 

Βεβαία, κάτω από αυτές τις συνθήκες θα γίνουν επενδύσεις. Αλλά οι επενδύσεις θα στηρίζονται πάνω στην τραγωδία της ζωής των εργαζομένων.

 

Όσοι υπόσχονται ότι με την καταγγελία και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ θα γίνουν επενδύσεις, κρύβουν ότι υπάρχουν γραπτά και άγραφα μνημόνια.

 

Και αυτά τα καθορίζει η καπιταλιστική εργοδοσία και τα μονοπώλια. Τα καθορίζει η ΕΕ.

 

 

 

Κρύβουν ότι οι καπιταλιστές θα κάνουν επενδύσεις εκεί όπου το κέρδος έρχεται γρήγορα και για όσο διάστημα διατηρείται το κέρδος, αλλά οι μισθοί, τα δικαιώματα, οι συνθήκες δουλειάς των εργατοϋπαλλήλων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, θα είναι τραγική.

 

Αντισταθείτε στη λογική του μικρότερου κακού, της υποχώρησης στο όνομα του ρεαλισμού.

 

 

Μη ταλαντεύεστε μπροστά στα ηττοπαθή κηρύγματα ότι ο λαός δεν έχει ελπίδα να νικήσει. Αυτή η λογική οδηγεί σε ήττα.

 

Αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει ο λαός σήμερα είναι να πάρει η αντίδραση του χαρακτήρα οργανωμένου με πολιτική στόχευση παλλαϊκού ξεσηκωμού, να τραβήξει προς τα εμπρός όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

Γι’ αυτό το ΚΚΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟ.

 

          Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα ότι στις 18 Ιούνη –η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας  θα έχουν δουλειά, ψωμί, φάρμακα, δημόσια δωρεάν υγεία, σχολεία, παιδεία.

 

Με το ΚΚΕ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ μπορεί να ξανακερδίσει έδαφος ο λαός και η νεολαία, αντί να πέσει σε νέο κύκλο αυταπατών και απογοήτευσης.

 

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ.

 

Ακόμα και αν  δεν είσθε έτοιμοι για τον αγώνα που απαιτούν οι εξελίξεις στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραδοθείτε στις επιλογές του συστήματος και του νέου δίπολου που κατασκευάζουν για να ξελασπώσει το πληγωμένο πολιτικό σύστημα.

 

Στην κάλπη ένα όπλο έχει ο λαός το ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟ ΚΚΕ.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Φίλες και φίλοι

 

Για να αντεπιτεθεί το κίνημα απαιτείται νέος συσχετισμός, αλλά και να μπουν στις γραμμές του όλοι όσοι είναι αποστασιοποιημένοι.

 

Μόνο τότε ο λαός και η νεολαία θα απελευθερωθεί πραγματικά.

 

Μόνο τότε ο λαός θα κατακτήσει την δική του εξουσία και θα έχει την δική του κυβέρνηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της κρίσης και των λαϊκών αναγκών είναι αυτή που θα τολμήσει την μονομερή διαγραφή του χρέους, την καταγγελία και ανατροπή του Μνημονίου, της Δανειακής Σύμβασης, θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και θα κάνει το λαό μοναδικό αφεντικό του πλούτου που έχει δημιουργήσει και υπάρχει στην Ελλάδα.

 

Αλήθεια γιατί η μονομερής διαγραφή του χρέους τους φαίνεται τόσο απεχθής ?

 

Γιατί η ΝΔ κ ο ΣΥΡΙΖΑ που φιλοδοξούν να μας κυβερνήσουν –έτσι τουλάχιστον λένε- επιμένουν στη λογική ότι χρωστάμε και πρέπει να πληρώσουμε?

 

Εμείς δανειστήκαμε ?   Εμείς τα φάγαμε ?

 

Εμείς έχουμε πάνω από 600 δις € στην Ελβετία ?

 

Γιατί η πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή τους φαίνεται ανεδαφική και είναι «ρεαλιστικές» οι προτάσεις που μας σερβίρουν οι απολογητές του καπιταλισμού ?

 

Η κυβέρνηση που θα έχει αναδείξει ο λαός μέσα από πρωτοφανείς σε μαζικότητα και μαχητικότητα λαϊκές κινητοποιήσεις, θα είναι αποτέλεσμα μιας ώριμης συνειδητής κοινωνικής εξέγερσης του λαού που δεν θα αναθέσει σε κάποιους αντιπροσώπους να του λύσουν τα προβλήματα, αλλά θα είναι ο ίδιος την εξουσία.

 

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.

 

Στόχος της θα είναι η εξασφάλιση της ανώτατης ικανοποίησης των ανθρώπινων αναγκών που αναπτύσσονται συνεχώς, και είναι υλικές και πολιτιστικές ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας.

 

Στο επίκεντρο μας είναι το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματικής ειδίκευσης, το επίπεδο της υγείας και της πολιτιστικής ανάπτυξης, της αύξησης του ελεύθερου χρόνου, δηλαδή του μη εργάσιμου χρόνου, η προστασία του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Η κατοχύρωση να μην αναγκάζεται να δουλεύει κανένας νέος πριν ολοκληρώσει την υποχρεωτική 12χρονη εκπαίδευσή του, και να μη δουλεύει επίσης για όσο διάστημα απαιτείται να τελειώσει τις σπουδές του είτε σε δημόσια μεταλυκειακά σχολεία επαγγελματικής ειδίκευσης είτε στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

 

Όχι μόνο να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος, αλλά πριν τελειώσει το σχολείο ή τη μεταλυκειακή σχολή, ή το πανεπιστήμιο ο νέος και η νέα να ξέρει ότι θα βρει δουλιά, να τη γνωρίζει συγκεκριμένα, να έχει πάρει δηλαδή άδεια άσκησης επαγγέλματος και δικαίωμα πρόσληψης.

 

Η Ελλάδα έχει σήμερα τις προϋποθέσεις να διαμορφώσει και να αναπτύξει τη λαϊκή οικονομία. Οι αρνητικές εξελίξεις της τελευταίας 20ετίας σε ορισμένους κλάδους βιομηχανικής παραγωγής, στην αγροτική οικονομία, μπορούν να αντιμετωπιστούν σε διαφορετικές πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, δεν είναι αργά.

 

Διαθέτουμε ως χώρα ικανοποιητικό επίπεδο συγκέντρωσης της παραγωγής των μέσων παραγωγής, του εμπορικού δικτύου και ένα ορισμένο επίπεδο ανάπτυξης της σύγχρονης τεχνολογίας. Κυρίως, διαθέτουμε έμπειρο πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, και εξειδίκευση, διαθέτουμε πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό.

 

 

Η χώρα μας διαθέτει αξιόλογες φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές, σημαντικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, που είναι πλεονέκτημα για την παραγωγή βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. 

 

Διαθέτουμε μεγάλες δυνατότητες όχι μόνο να καλύψουμε τις επισιτιστικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, αλλά να κάνουμε και εξαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

 

Δυνατότητες που χαρακτηρίζουν τον κατά τα’ άλλα φτωχό νομό του Κιλκίς.

Αυτή η κυβέρνηση θα στηρίζεται στον εργατικό λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, με βουλευτές που θα εκλέγονται από κάθε παραγωγική μονάδα, τους συνεταιρισμένους παραγωγούς, τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

 

 

Οι εκπρόσωποι του Λαού στο κοινοβούλιο θα είναι οι μαχητές πριν απ’ όλα στους τόπους δουλειάς. Θα λογοδοτούν σε αυτούς που τους εκλέγουν και θα είναι άμεσα ανακλητοί.

 

Αυτή η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει προγραμματισμένα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα καταργήσει τις εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα.

Δεν θα φοβάται ότι θα μείνει πεινασμένος ο λαός, γιατί ο ίδιος θα αποφασίζει την κατανομή και την διανομή ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ θα παρέχει απολύτως ίσες κοινωνικές υπηρεσίες και παιδεία σε όλους.

 

Αυτή η διακυβέρνηση δεν θα είναι ένας περίπατος καθώς η άρχουσα τάξη δεν θα κάτσει παθητικά, οι εξωτερικές παρεμβάσεις θα είναι έντονες.

 

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο να στηρίξει και να μπει μπροστά.  Και να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

 

Μόνο σε μια τέτοια διακυβέρνηση θα είναι χρήσιμη και φιλολαϊκή η παρουσία του ΚΚΕ

 

Συντρόφισσες κ Σύντροφοι

 

          Σε λίγες μέρες θα έχουμε εκλογές και το πραγματικό δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι:

 

Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων ?

 

Και η αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος εξαρτάται και από εάν στη Βουλή που θα προκύψει, θα υπάρχει – απέναντι στην καταθλιπτική ομοφωνία των υπερασπιστών της ΕΕ – ένα ισχυρότερο ΚΚΕ, αποκούμπι στους αγώνες του λαού, που θα παλεύει και μέσα στη Βουλή τόσο για να ματαιωθούν νέα μέτρα όσο και για να καταργηθούν αντεργατικές διατάξεις και νόμοι.

 

Δείγμα γραφής η κατάθεση στην προηγούμενη βουλή μια σειρά νόμων για τη λήψη μέτρων που θα ανακούφιζαν σήμερα την λαϊκή οικογένεια, αλλά απορρίφθηκαν.

 

Ένα ισχυρό ΚΚΕ που θα μεταφέρει και στη Βουλή τα αιτήματα των εργατών, της εργαζόμενης και της σπουδάζουσας νεολαίας.

Επαναφέρουμε λοιπόν μια σειρά προτάσεις που είναι πραγματοποιήσιμες- σήμερα και δεν αφορούν την επόμενη ζωή , όπως αρέσει σε πολλούς να λένε για τις προτάσεις του ΚΚΕ.

 

 

 

Προτείνουμε λοιπόν άμεσες ρεαλιστικούς-ριζοσπαστικούς, όπως στόχους:

 

  1. Καταγγελία δανειακής σύμβασης – μνημονίου,
  2. Πλήρης-σταθερή εργασία
  3. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-παιδεία-πρόνοια, αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση.
  4. Φορολογία διανεμόμενων και αδιανέμητων κερδών με 45%, κατάργηση αφορολόγητων αποθεματικών και του ειδικού καθεστώτος των εφοπλιστών, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή.

 

Καταθέτουμε προτάσεις :

 

Για τις συνθήκες εργασίας, το εισόδημα και την αξιοπρεπή διαβίωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων

 

Για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη, τα στεγαστικά δάνεια

 

Για την προστασία και την μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των αγροτών και κτηνοτρόφων:

 

Πιέζουμε να σταματήσει κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των τραπεζών

 

Προτείνουμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας και εντάσσουμε εδώ και όσους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και τους αγρότες που ξεκληρίστηκαν.

 

Και μια σειρά άλλες προτάσεις που έχουν να κάνουν με την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας και την προστασία της δημόσιας περιουσίας

 

Απέναντι στις δικές μας προτάσεις οι δήθεν «άμεσες» λύσεις που προτείνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ανακουφίζουν τον λαό, αλλά λειτουργούν ως ανάχωμα για διεκδικήσεις, αφού έχουν ως κοινή αναφορά την διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και τους περίφημους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

 

Δηλαδή όταν χορτάσουν από κέρδη οι καπιταλιστές θα μας δώσουν ένα κομμάτι από την πίτα!

 

 

Τα δικά μας αιτήματα άμεσης διεκδίκησης, θα παλεύονται ταυτόχρονα μέσα στους χώρους δουλειάς στις εργατογειτονιές και στους χώρους μόρφωσης.

 

Για να δυναμώνει το κίνημα αντεπίθεσης, η λαϊκή συμμαχία κόντρα στους καπιταλιστές και στα κέρδη τους.

 

Καθώς στους καιρούς που έρχονται ο λαός θα χρειαστεί να παλέψει για το ίδιο το ψωμί του, εκεί στην πρώτη γραμμή θα χρειαστεί να βρεθούν μαχητές που θυσιάζονται για το λαό, ξέρουν από ταξική πάλη.

 

Αυτοί είναι οι κομμουνιστές!!!

 

Μ’ αυτό το δεδομένο πάμε ξανά σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη σπίτι σπίτι, στη μάχη  του ψηφοδελτίου.

 

Που ειδικά σε αυτές τις εκλογές έχει μεγάλη και διπλή σημασία:

Δεν πρέπει να δώσουμε τη χαρά στους άσπονδους φίλους και εχθρούς να δουν το ποσοστό μας να πέφτει

 

Αντίθετα πρέπει να δώσουμε σε όλους  εμάς, στους οπαδούς και τους πραγματικούς μας φίλους τη χαρά να καλύψουμε τη μικρή διαφορά από το 3ο κόμμα για να κατακτήσει το ΚΚΕ τη μία από τις 3 έδρες στο πολύπαθο νομό του Κιλκίς.

 

 

 

 

Σχολιάστε