My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Έφυγε ο Χάρης Παταρίδης

kke3Σε ηλικία 81 ετών έφυγε σήμερα Σάββατο 11 Οκτωβρίου από κοντά μας το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, Χάρης Παταρίδης, που διετέλεσε εν ζωή γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του κόμματος, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Η κηδεία του Χάρη Παταρίδη θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Κυριακή 12/10 στις 12 το μεσημέρι στην Μεγάλη Στέρνα Κιλκίς.

Απ` τη Κ.Ο. Κεν. Μακεδονίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση:

       ” Ο σ. Παταρίδης Χάρης γεννήθηκε το 1933 στο Κιλκίς. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια και οι γονείς και τα αδέλφια του συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα του  ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.

        Το 1948 αφού ήδη είχε σκοτωθεί ο πατέρας του και ο αδελφός του, με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του έφυγε για τη Τσεχοσλοβακία. Εκεί σπούδασε και δούλεψε ενώ ταυτόχρονα έπαιξε ενεργό ρόλο στον Σύλλογο Πολιτικών Προσφύγων.

        Συμμετείχε στην 12η πλατειά Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ όπου κράτησε σταθερή στάση αρχών ενάντια στον οπορτουνισμό. Στη συνέχεια ήταν δεύτερος γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΚΕ στην Τσεχία και συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στο 9ο και 10ο συνέδριο του Κόμματος.

        Επαναπατρίστηκε το 1976, ανέλαβε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς, στη συνέχεια γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Διδυμοτείχου. Συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στο 13ο Συνέδριο και συνέβαλε σημαντικά στην ανασυγκρότηση του Κόμματος ενώ στη συνέχεια αξιοποιήθηκε στην Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης. Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών και γραμματέας της ΚΟΒ Εύοσμου.

        Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του.”

 

Σχολιάστε