My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Κι οι δικηγοροι εναντια στα μεταλλεια

Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς τάσσεται εναντίον των μεταλλείων. Την σχετική απόφαση έλαβε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησής του, στην οποία τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας μεταλλείων στο νομό μας. Ο σύλλογος  “αναλογιζόμενος τη σπουδαιότητα του θέματος”, κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω κείμενο διακήρυξης:

Η κρισιμότητα του ζητήματος της εγκατάστασης μεταλλείων στην περιοχή του νομού μας είναι αδιαμφισβήτητη. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την κεντρική εξουσία δεν είναι δυνατόν να αγνοούν παντελώς την απόφαση της τοπικής κοινωνίας που έχει εκφραστεί παντοιοτρόπως αρνητικά, ενόψει μάλιστα του γεγονότος ότι μπορούν να έχουν δυσμενή αποτελέσματα στην περιοχή μας. 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος, καθώς εκ του νομοθετικά κατοχυρωμένου θεσμικού ρόλου του, καλείται να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των συμπολιτών μας. 
Υπό το πλαίσιο αυτό: 
Εκφράζουμε την ανησυχία μας από το γεγονός ότι η λειτουργία μεταλλείων θα επιβαρύνει αναπόφευκτα σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 
Διατυπώνουμε τον ιδιαίτερο προβληματισμό μας αναφορικά με τα εχέγγυα τα οποία οφείλει η πολιτεία να παράσχει. 
Απευθύνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που αντιδρούν με θεμιτό τρόπο και κατευθύνουμε κάθε μας ενέργεια προς το σκοπό της στήριξής τους. 
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, συντασσόμενος με τη βούληση των συμπολιτών μας και έχοντας πάντα ως πρώτο μέλημά του το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, κομμάτι της οποίας είναι και οι δικηγόροι-μέλη του, τάσσεται ΑΡΝΗΤΙΚΑ στη λειτουργία των μεταλλείων στο νομό μας, διότι υποσκάπτει το μέλλον και την ποιότητα ζωής μας.

Σχολιάστε