My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κινητοποιησεις φορτηγων μεσ` τις γιορτες;

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι μεταφορείς, ακόμη και μέσα στις γιορτές, έπειτα από την κίνηση του υπουργού Υποδομών, Μ. Βορίδη, να καταθέσει τροπολογία, με την οποία απελευθερώνεται από την 1η Ιανουαρίου ο κλάδος των φορτηγών και των βυτιοφόρων!

Με την τροπολογία δρομολογείται η πλήρης απελευθέρωση του κλάδου από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και όχι από την 30η Ιουνίου του 2013, όπως προβλεπόταν. Έτσι, τις επόμενες μέρες οι μεταφορείς θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Αν, πάντως, αποφασίσουν κινητοποιήσεις εκτιμάται ότι, δεδομένης και της εορταστικής περιόδου, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην αγορά.

Με την επίσπευση της μεταβατικής περιόδου για την απελευθέρωση των φορτηγών και των βυτιοφόρων Δ.Χ., καταργείται και η διάταξη που προέβλεπε τη σταδιακή απομείωση της αξίας των αδειών έως 30 Ιουνίου. Ωστόσο δεν αποσαφηνίζεται το ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν οι μεταφορικές εταιρείες προκειμένου να λάβουν νέα άδεια ΦΔΧ ή βυτιοφόρου Δ.Χ. Να σημειωθεί ότι προκειμένου η πλήρης απελευθέρωση του κλάδου να ισχύσει αμέσως από τη νέα χρονιά, θα πρέπει η ΚΥΑ που θα ορίζει το κόστος απόκτησης άδειας να εκδοθεί πριν από το τέλος του έτους.

Σχολιάστε